Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Bebetonozott csatornaszakaszokat találtak Kapuváron

Kapuvár - A Pannon-Víz szakemberei kitisztították a Deák Ferenc utcai csapadékvíz-elvezető csatornát. A munkák során betömött szakaszt is találtak, vélhetően ez okozta a legutóbbi áradást. A gartai vízhelyzet változatlan, legutóbb is szivattyúztak a tűzoltók.
Az utóbbi hetek komolyabb esőzései több esetben is elárasztották a kapuvári belváros utcáit, üzleteit. Legutóbb a Deák Ferenc utcában védekeztek homokzsákokkal a butikosok és a tűzoltók a nagy mennyiségű csapadék ellen (Egymilliárdba kerülne a rendszer felújítása – Kisalföld, 2008. június 27., 10. oldal). Az utcabeliek több esetben jelezték a városházán, hogy az időjárás viszontagságai több százezer forintos kárt okoznak az üzletekben. Ahogy Németh István helyi vállalkozó kijelentette, a boltba bezúduló víz miatt már komoly károk érték boltját. – Egy-egy nagyobb esőt követően a csatornákból inkább kifelé, mintsem befelé folyt az eső, ami aztán az épületben kötött ki – mondta a vállalkozó.

Az önkormányzat kérésére a Pannon-Víz illetékesei az elmúlt hét végén kitisztították az évtizedek óta szennyeződő vízelvezető csatornarendszert. A munkák során találtak egy olyan szakaszt a Deák Ferenc utcában, ahol a csőrendszer be volt betonozva, vélhetően a legutóbbi parkolóépítést követően – jegyezte meg Hámori György polgármester. A hibát egy új csőszakasz beépítésével végül kiküszöbölték, ám a város vezetője hozzátette, vélhetően könnyebben megbirkózik a rendszer a következő esővel, ám cseréje így is aktuális, hiszen olyan keskeny csövek vannak a földben, hogy nehezen vezetik le a nagyobb mennyiségű esővizet. – Nemcsak a csere lesz szükséges, de a rendszer átalakítása is, hiszen a Deák Ferenc utcai vezetékrendszer olyan nagy területről gyűjti a csapadékot, hogy nem tud megbirkózni ezzel – tette hozzá Hámori György.

A gartai városrész továbbra is kritikus pontja a víz elleni védekezésnek.
A gartai városrész továbbra is kritikus pontja a víz elleni védekezésnek.

A gartai városrész és a Szent Katalin utca azonban továbbra is kritikus pontja a víz elleni védekezésnek. A tavalyi áradás után (Kisalföld, 2007. szeptember 8.) az elmúlt hétvégén ismét megtelt vízzel a városrész központja, ám nem olyan mértékben, hogy újból homokzsákos védelemre lett volna szükség. A kapuvári tűzoltók azonban a polgármester kérésére ismét nagy erőkkel mentek a helyszínre szivattyúzni, megelőzendő az esetleges nagyobb eső okozta gondokat. A gartai vízelvezető rendszer javításának költségeire pályázatot nyújtott be a város, elbírálása folyamatban van.

Olvasóink írták

 • 8. kisetti 2008. július 09. 00:00
  „Kedves Hanyatt és Gyú!
  Nagyon okosak vagytok....”
 • 7. Hanyatt 2008. július 07. 11:22
  „"A gartai vízelvezető rendszer javításának költségeire pályázatot nyújtott be a város, elbírálása folyamatban van."

  Miez ha nem Európai város.
  Ne várja senki, hogy azonnal 10 vagy inkább 100 milliódat azonnal elő lehet varázsolni.
  Az özönvíz szerű eső ellen védekezni elég nehéz.”
 • 6. gyú 2008. július 07. 09:48
  „Nem kell ide csatorna!”
 • 5. kisetti 2008. július 06. 10:38
  „Mindenki csak vitatkozik.....minek? Változik valami?
  Arról beszéljetek inkább,hogy lesz megoldva a csatornarendszer rendbehozatala,mert az üzlettulajdonosokra senki sem gondol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????????????”
 • 4. szivecske 2008. július 06. 06:20
  „hát te legalja!!te valakire nagyon hasonlitasz!! pár héttel ezelött volt olyan emberke aki a punk feszt hozzászólásai közé ,bekeverte még a politikát is!--persze jóó durván nemtetszését nyilvánitva!!....neked semmi sem tetszik ..és kész!!jó tanács !ne állitsunk olyat amit nem tudunk,de ha kimondunk valamit azért meg vállaljuk a felellősséget!!!”
 • 3. Tűzoltóparancsnok 2008. július 05. 13:26
  „Tisztelt Legalja !

  a tűzoltókat nem kell kérni , a híradó ügyeleten tett bejelentés alapján vonulnak ki különböző esetekhez. A legutóbbi gartai eset kapcsán SENKI NEM ADOTT JELZÉST A TŰZOLTÓSÁG ügyeletére a 105 ös segélyhívón. !!!!!!!!!!! SŐT A TAVALYI BEAVATKOZÁSRA A POLGÁRMESTER ÚRRAL TÖRTÉNT HELYSZÍNI BEJÁRÁS UTÁN KERÜLT SOR, MERT AKKOR SEM ÉRKEZETT JELZÉS !!!!!!!!!!

  A mostani esethez való kivonulást én rendeltem el a Polgármester Úrral történt egyeztetés után , Akivel Németországból többször beszéltem telefonon a hétfői illetve az előző viharok kapcsán.
  Azt meg teljességgel elutasítom ,hogy a tűzoltók nem a munkájukat végzik, ebben a FÉLÉVBEN 205 eseményt hárítottunk el , számos ember aa kollégáim beavatkozásának köszönheti az életét illetve azt hogy az anyagi kára kevesebb lett !!!! Számos alkalommal rendeltem be szabadnapos tűzoltókat , és állítottuk be a tartalék autónkat vonulni, mivel már nem volt beavatkozó egység.

  /tíz évvel ezelőtt az éves esetszám 150 VOLT !!!!!!!!! /

  Ne tessék arról véleményt formálni amit nem tudunk.
  Tisztelettel Molnár Sándor őrgy Tűzoltóparancsnok”
 • 2. Rossz kapuvári 2008. július 04. 22:38
  „Legalja!

  Így van. Te is azok közé tartozol, akiknek nem jó a strand, nem jó a punk fesztivál, alapjában véve smmi sem jó. Mert Te biztosan jobban tudod, Te vagy az, akit éjjel nappal látni a helyi rendezvényeken, közösségekben, aki éjt nappallá téve dolgozik azon, hogy Kapuvár végre élhető város legyen. Nekem sem tetszik a város vezetése, de tessék jobban csinálni. Itt mindenki csak pofázik, az újságírót is beleértve. Nem nagyon látni azokat a kezdeményezéseket, melyek előbbre vinnék a várost. A neten mindenki, engem is beleértve okos, de senki nem tesz semmit.”
 • 1. legalja 2008. július 04. 20:16
  „a tűzoltók nem a polgármester "kérésére" kellene, hogy kimenjenek,


  ha nem kóczánok ülnének mellette, na meg ha nem a parkolókból befolyó aprópénzt megcélozva - újabb helyeket megrendelve - szurta volna el a parkolóépítést a kivitelező.

  pattognak a rendőrök az utakon, tűzoltók nem a munkájukat kell hoyg végezzék sajna...
  serifeskedő képviselők, ´életművészek´...

  európai város...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén jó ára van az uborkának

Rábaköz - Megkezdődött az uborka felvásárlása, s egyelőre a minőségre és a mennyiségre sem lehet… Tovább olvasom