Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Balesetveszélyes volt a park

A torony téren lévő fák kivágását azért rendelték el, mert a fák betegek
voltak.
Jöjjenek ki az újságtól és fényképezzék le, hogy mennyire tönkretették a Torony teret! Az egészséges fákat kivágták, a korcsokat meghagyták. Akárki jelölte meg kivágásra a fákat, végezze el még egyszer az iskoláját. Laikus is látja, hogy egészséges fákat irtottak ki. Irtják a fákat a kapuvári Torony téren. SMS-írónknak szemet szúrt a munka, de a szakember állítja, hogy a ritkításra mindenképpen szükség volt. Elsősorban a balesetveszély miatt.


Kiss Gy. András kapuvári városgazda a Kisalföldnek elmondta: a beteg fákat jelölték ki vágásra és azokat, amelyek a többit akadályozták a növekedésben. Ígérte: még idén pótolják a most kifűrészelt fákat. Ezt a véleményt erősítette meg Balsay Endre erdőmérnök is, aki mint a városszépítő egyesület tagja, jelen volt a fák kijelölésekor.
– Az önkormányzat felkérésére vettem részt a kivágandó fák kijelölésében Pintér László volt városgazda, nyugdíjas kertész kollégával együtt – mondta Balsay Endre.

– Közösen jártuk be a terepet és jelöltük meg azokat a fákat, amelyek beszorultak, vagy olyan betegek, hogy a leváltásuk szükséges. A szomorúfüzek és az úgynevezett csavart füzek nagyon rövid életkorúak, és ha valaki jól megnézte, láthatta, hogy balesetveszélyesek is. Törtek az ágaik, tehát előbb-utóbb mindenképpen el kellett távolítani őket. Egy parkban a fáknak megfelelően nagy koronával kell rendelkezniük, akkor szépek, a Torony téren viszont már egymást zavarták a lombok, annyira sűrűn álltak. Ezért hajtjuk végre a ritkítást. Ezt egyébként az ott élők is kérték. Azt hiszem, hogy ez a munka inkább hasznos volt, mint ártott.

Balsay Endre elmondta: a pótlásra már kiválasztották a csemetéket. Elsősorban őshonos fajtákra gondoltak, illetve olyan parkfákra, amik szebbek a mostaniaknál. A páfrányfenyők, vörös- és kocsányostölgyek által nagyobb terek alakulhatnak ki a területen. A szakembertől megtudtuk, a közeljövőben Kapuvár más közterületein is szemlét tartanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Parancsnokváltás novemberben

A kapuvári tűzoltóság az elmúlt nyolc évben tavaly mentette ki a legtöbb sérültet a beavatkozásokon. Tovább olvasom