Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Az ősz hozza az igazi változást

Közel három év telt el azóta, hogy bezárta kapuit a nagy sárga épület a Fő téren. Szeptembertől azonban – most már biztos! – újra gyerekek népesítik be az épületet.
Csitei Gábor
Legutóbb a kapuvári önkormányzat úgy döntött, hogy a szeptemberben induló Harmónia Művészeti Iskola kapuvári tagozatának adja bérbe a Fő téri volt óvoda földszintjét. Csitei Gáborral, az iskola vezetőjével belülről is szemrevételeztük a termek állapotát.
– A házban táncot, zenét és képzőművészetet oktatunk szeptembertől – kezdte Csitei Gábor. Hozzátette, próbatermet, irodákat, mellékhelyiséget, öltözőket alakítanak itt ki a közeljövőben. Mivel az épület hosszabb ideig üresen állt, szükségesek a tanév eleji karbantartási munkák. Még a héten megkezdődik a festés és kicserélik a vizesblokkokat. Már beszerezték a megfelelő hangtechnikát, televíziót vásároltak, valamint bővítették a ruhaállományt. A földszint használatáért az iskola bérleti díjat fizet az önkormányzatnak.

Pótfelvételi

A Harmónia Művészeti Iskola kapuvári tagozata szeptember ötödikén és hatodikán délután öt és hét óra között pótfelvételit tart néptánc és népzenei szakra. Jelentkezni a Fő téri épületben (Kapuvár, Fő tér 22.) lehet.
A néptáncot Simon Andrásné és Csitei Gábor főállásban oktatják. A népzenét Dukai Éva tanítja. A végzősök alapfokú művészetoktatási bizonyítványt kapnak. A képzés délutánonként lesz. A gyerekek után az iskola állami normatívát kap. A tervek szerint Kapuváron három néptánccsoportot indítanak. Képzés azonban nemcsak a városban lesz, hanem Farádon, Fertőendréden, Mihályiban és Vitnyéden is.

– A településeken tanuló gyerekek is a kapuvári tagiskolához tartoznak. Ezáltal iskolánk a Rábaközben központi szerepet tölt be – mondta Csitei Gábor.
Körsétánk nyomán kiderült, valóban ráfér az alapos nagytakarítás az épületre. Az alsó szint nagytermében hiányzik a lambéria és egy fűtőtest. A falak kopottak, a mellékhelyiségek használhatatlanok. A konyhában még megvan a tűzhely és egy hatalmas főzőedény éktelenkedik mellette. – Remélem, jó helyünk lesz. Az iskola nem táncművészeket képez, hanem a gyerekekkel próbálja megszerettetni a néptáncot – tette hozzá a vezető.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Földsziget önálló szavazókör nélkül

A közigazgatásilag Csornához tartozó Földszigeten az októberi önkormányzati választás idejére sem… Tovább olvasom