Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Az önkormányzatot hibáztatják a rossz állami utak miatt

Pályázataikat nem támogatják, ezért önerőből próbál az önkormányzat fejleszteni Rábcakapin. Vannak azonban olyan beruházások, melyekhez mindenképpen szükség lenne segítségre.

El nem bírált pályázatokról, egyre rosszabb közutakról számolt be Rábcakapi polgármestere. Németh Ottómindezek ellenére úgy véli: kis segítséggel tudnák fejleszteni a települést, szebbé tenni a környezetét. Örvendetesnek tartja, hogy falujában ma is többen foglalkoznak mezőgazdasággal, főként állattartással.

– Sok kistelepüléshez hasonlóan Rábcakapin is minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy élhető falunk legyen – fogalmazott Németh Ottó. – A helyiek összefogásával, nagyobb tenni akarással még inkább elfogadhatóbbá tudnánk tenni Rábcakapit. Büszkén mondhatom, hogy nálunk az évszázados hagyományoknak megfelelően többen foglalkoznak állattartással, szarvasmarha-tenyésztéssel. Úgy gondolom, minden elismerést megérdemel, hogy a gazdák ebben a nehéz helyzetben is vállalják a küzdelmet. Vannak azonban kellemetlen dolgok is, melyeken nem tudunk segíteni.

A polgármester a település közútjaira gondolt, melyek valóban balesetveszélyes állapotúak. Rengeteg kátyú nehezíti a közlekedést. A gondokat jelezték a közútkezelő munkatársainak.

Németh Ottó – Az orvosi rendelő felújítása nem tűrt halasztást, önerőből építettük át.
Németh Ottó – Az orvosi rendelő felújítása nem tűrt halasztást, önerőből építettük át.

– Ígéretet kaptunk a javításra, egyelőre türelemmel várunk. Az erre járók azonban az önkormányzatot, a falu vezetését korholják, hiszen nem tudják, hogy ezek az utak állami tulajdonban vannak – jegyezte meg a községvezető. – Az illetékesek figyelembe vehetnék, hogy ebben a kis faluban sokkal nagyobb az átmenő forgalom, mint egyik-másik nagyobb településen. Azokon azonban komoly útfelújításokat végeznek.

Problémát okoznak a községben az üresen álló, ˝gazdátlan˝ házak is. A faluképet rontja például egy félig lebontott, romos épület, ami ráadásul veszélyezteti a szomszédot és a járdán közlekedőket is. A polgármester nem érti, hogy a hatóság miért nem szerez érvényt a bontási előírásnak.

– Sokat dolgozunk azon, hogy Rábcakapi otthonos, barátságos legyen. Szeretnénk a középületeken, közterületeken is felújításokat végezni. Sajnos, a beadott pályázataink közül többre még visszajelzést sem kaptunk. Ilyen például a ravatalozó átépítése, a temetői kerítés rendbetétele. Szükség lenne a játszótér bővítésére, de önerőből erre nem leszünk képesek. Bízunk benne, hogy előbb-utóbb megkapjuk a kért támogatást. Nagy megterhelést jelentett az önkormányzatnak a közelmúltban az orvosi rendelő tetőszerkezetének cseréje. Saját erőből végeztük el a beruházást, mivel a javítás már nem tűrt halasztást – tette hozzá Németh Ottó. A polgármester ősszel nem szeretné abbahagyni a munkát. Azt mondja, egy ciklusra még szüksége lenne ahhoz, hogy a terveket, elképzeléseket megvalósítsa.

Olvasóink írták

  • 3. sivatag66 2010. június 08. 03:47
    „:)))”
  • 2. sivatag66 2010. június 05. 22:16
    „:)”
  • 1. janika 2010. június 02. 08:52
    „Nincs pap e faluban? Vagy felújítandó templom nincs? Lehet, hogy ezért nem nyerő a pályázatuk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A fiatal generáció az agráriumban

A fiatal mezőgazdasági termelők szerint a kormány agrárprogramja jó irányba tereli az ágazat… Tovább olvasom