Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 27°C Még több cikk.

Az igazgatói székből a pilótafülkébe

A Rábaközi Erdészet igazgatói székéből a repülőgépek pilótafülkéjébe ült át Kocsis László.

Két szerelme volt már gyermekként is: az erdő, ahol aztán negyvenkét évet dolgozott, és a repülés, amelynek jelenleg is hódol.

Szerencsés embernek mondhatja magát a hatvanegy éves kapuvári Kocsis László. Idén augusztusig negyvenkét évet húzott le a Rábaközi Erdészetnél. Most az igazgatói széket cserélte fel a pihenéssel. – Az erdő szeretete már gyermekkoromban is megmutatkozott, nagybátyám erdész volt, akkoriban ki sem lehetett volna kergetni a fák közül – mesélte a nyugdíjas erdész. Már az egyetemet megelőzően is erdészetben dolgozott, iskolái végeztével végigjárta a ranglétrát a kerületvezetőtől az igazgatói beosztásig.

– Vezetőként a legnagyobb kihívás az, hogy emberekkel kell bánni, fel kell dolgozni a munkatársak és üzletfelek minden gondját – mondta Kocsis László. Hangsúlyozta azonban, talán ebben is szerencsés, hiszen erdészetbéli munkatársainál jobbat el sem tudott volna képzelni. – Szakmailag, emberileg kiváló kollégáim voltak, nyugdíjba menetelemet talán éppen emiatt sajnálom. Ám jó úgy elmenni, hogy ˝csak a szépre emlékezem˝ – mondta.

Kocsis László szenvedélye a repülés, amely ˝több mint sport, több mint hivatás, a repülés szenvedély, hívó szó, mely kitölt egy egész életet˝. Fotó: T. A.
Kocsis László szenvedélye a repülés, amely ˝több mint sport, több mint hivatás, a repülés szenvedély, hívó szó, mely kitölt egy egész életet˝. Fotó: T. A.

Augusztus eleje óta minden idejét másik szerelmének, a repülésnek szenteli. Ahogy a fertőszentmiklósi reptér néhány munkatársa megjegyezte, ˝Laci bácsit ki sem lehetne robbantani a pilótafülkéből és az irányítótoronyból˝.

– A repülés szeretete szintén gyermekkori gyökerekből táplálkozik – mondta a nyugdíjas erdész. Akkoriban az MHSZ-nél kezdett repülni, ahogy mondta, mindenbe beleült, aminek szárnya és motorja volt.

Napjainkban Fertőszentmiklóson dolgozik, nemcsak repül és irányít, oktatja is szenvedélyét, a repülést. Egyre több fiatal kerül ki a kezei alól, és ahogy megjegyezte, várja is a repülni vágyókat.

Szenvedélyéről kijelentette, ˝úgy kell élni, ahogy a pilóták repülnek: fegyelmezetten, visszafogottan, a repülésben mindig rend van, hiszen ha ez felborul, tragédia a vége˝.

Kocsis László elmondta, tapasztalatai szerint a repülők ˝széplelkek˝, hiszen a távolságok, a végtelen nap mint nap kitárul előttük. – Sok-sok élmény gazdagítja nyugdíjasnapjaimat, de a mostani munkámról, szenvedélyemről legkifejezőbben egy nagy német pilóta, Adolf Galland beszélt: A repülés több mint sport, több mint hivatás, a repülés szenvedély, hívó szó, mely kitölt egy egész életet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második menet a félmilliárdért

Sikeres pályázattal 6–800 millió forintos fejlesztés valósulhat meg Csorna belvárosában. Tovább olvasom