Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Átalakítás: költözik a kapuvári piactér

A városközpont rehabilitációja során felújítják a kapuvári piacteret. Ennek okán csütörtökön tartják idén utoljára régi helyén a vásárt.
A szombati piacot már a KSE-sporttelep előtti parkolóban keressék a vásárlók. Ezzel a program minden eleme elkezdődött, a piactéri vendéglátós beruházással együtt.

A mai naptól az év végéig lezárják a kapuvári piacteret. A belvárosi rehabilitációs program keretében szinte teljesen felújítják a piacot. A munkák idejére a Kapuvári Sportegyesület (KSE) pályája előtti parkolóba várják az árusokat, már szombattól kezdve.

Ahogy azt Vertetics Istvántól, a városfejlesztési iroda vezetőjétől megtudtuk, péntek reggel már át is adják a területet a kivitelező cég embereinek. Ezzel a városközponti beruházás minden területén megkezdődött az átalakítás.

– A piactér új burkolatot kap, felújítják a csapadékvíz-elvezető rendszert, új padokat és asztalokat építenek, környezetrendezést végeznek és a hulladékgyűjtőket is lecserélik – mondta Vertetics István. Hozzátette: a piactér közvilágítását is teljesen felújítják, ám a légvezetékek maradnak.
A munkálatok idejére a szomszédos Kölcsey utca parkolóit ingyenessé tette az önkormányzat.

Ottjártunkkor a piactéri kereskedők számos kérdést fogalmaztak meg, leginkább a vásárlók parkolási lehetőségeit kevesellték.

– Gondjaink lehetnek a lezártsággal is, biztosra veszem, hogy a forgalmunk nagyban visszaesik az átalakítás idejére – jegyezte meg az egyik kereskedő. A butikok és boltok által határolt belső részen péntektől csak az áruszállító autók állhatnak meg, azok is csak a berakodás idejére, a piac külső része pedig amúgy is munkaterület lesz – fogalmazták meg gondjaikat a kereskedők.

Vertetics István azonban hangsúlyozta, a piactér főbejáratát éppen az áruszállítás miatt szabadon hagyják, a gyalogosok pedig az egykori kisvasút nyomvonalán is megközelíthetik a teret.Az átköltöztetett piaccal kapcsolatban a Kapukom Kft. szolgáltatási üzletágvezetője, Kocsis Gábor hangsúlyozta: a KSE parkolójában a füves részre pakolhatnak az árusok, asztalt azonban mindenkinek magának kell biztosítani. A piac látogatóinak és árusainak a parkolást a szemben lévő bevásárlóközpont parkolójában ajánlják.

– A Győri úti ház lakóinak azt javasoljuk, hogy piacnapokon az épületet az étterem felől közelítsék meg autóval, ugyan a parkoló közlekedési rendje nem változik – mondta Kocsis Gábor. A részletekről szólva kiemelte, a piac a KSE sporttelepét nem érinti, mellékhelyiséget a szomszédos vendéglátóegységben lehet használni – tudatta az üzletágvezető. – Ez az átmeneti állapot legfeljebb 2012 végéig tart, addig türelmet kérünk a városiaktól, sajnos a piacnak egyéb helyet – ami mind a lakosságnak, mind a kereskedőknek megfelelt volna – nem sikerült találnunk a városban – jelentette ki Kocsis Gábor.

A kapuvári városrehabilitációs projekt munkálatai – legutóbbi információink szerint – a tervek szerint haladnak. Napjainkban a piactér mellett a művelődési központ tetőszigetelési munkái is elkezdődtek. Mint megtudtuk, a piactéri vendéglátóhely bővítését szeptember elején kezdik és várhatóan jövő tavasszal fejezik be. Dukai Norbert tulajdonos elmondta, bowlingpályát és egyéb szolgáltatóegységeket építenek a meglévő vendéglátóhely mellé.

Budai Imre alpolgármester szerint a befejezési sorrend a következőképpen alakulhat: elsőként – vélhetően közel egy időben – a Hősök parkja és a várkert lesz készen, valószínűleg a Szent Anna-templommal együtt. Ezt követően a Rábaközi Művelődési Központot, a városházát adja át a kivitelező, majd a projekt végén a piactér és a várárok készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Járások: az átjelentkezők mennek, Kóny marad?

Még tavaly szeptember 1-jén döntött a kormány arról, hogy jövő év januárjától országszerte 175… Tovább olvasom