Kisalföld logö

2016. 12. 10. szombat - Judit -1°C | 8°C

Aranyak az országos minősítőn

Csorna - Győrben rendezték meg a XIV. Országos Népzenei Minősítőt a közelmúltban. Csornát két csoport is képviselte, a Tulipánt Népzenei Együttes és a Rábaközi Citerazenekar. Mindketten arany minősítést kaptak.
A zsűriben elismert szakemberek mondtak véleményt a bemutatott produkciókról. Két nap alatt közel kilencszáz résztvevő mutatkozott be a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ színpadán.

A Lakó József vezette Rábaközi Citerazenekar nem először érdemelte ki az országos arany minősítést. Régóta a hagyományos paraszti citerajáték jeles képviselőjeként tartják számon őket.

Molnár Nándor, a Tulipánt Népzenei Együttes vezetője elmondta: sok próbával, gyakorlással készültek a minősítőre.

– Mióta zenekarunk megalakult, igyekeztünk a lehető legpontosabban elsajátítani egy-egy tájegység népzenéjét, különös gondot fordítva szülőföldünk, a Rábaköz zenei hagyományaira. Ezek után is igyekszünk megfelelni az elvárásoknak – jegyezte meg.

A Tulipánt az arany minősítés után sem tart pihenőt. Számos hazai és külföldi meghívásnak tesznek eleget, augusztusban pedig megtartják Csornán a II. Szárazfa Népzenei Tábort. Szeptembertől folytatják a tavaly indított táncházsorozatukat, melyre kicsiket és nagyokat egyaránt várnak.

A Rábaközi Citerazenekar és a Tulipánt együttes egyaránt arany minősítést kapott Győrben.
A Rábaközi Citerazenekar és a Tulipánt együttes egyaránt arany minősítést kapott Győrben.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötezer négyzetméteres csarnok két és fél milliárdból

Veszkény - Két és fél milliárdos beruházással, ötezer négyzetméteres csarnokot épít Veszkényben az… Tovább olvasom