Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Alakítsd Európát!

Az Európai Parlament és az Európai Fiatal Újságírók Szövetsége közös szervezésében Brüsszel adott otthont az European Youth Media Days (EYMD) elnevezésű háromnapos rendezvénysorozatnak. A belga fővárosba az Európai Unió 27 tagországából közel 300 fiatal újságíró érkezett, köztük 14 magyarral.
A rendezvényre sikerrel pályázott Csányi Sarolta győri és Bódai Zsuzsanna kapuvári egyetemista is.

A konferencia jelmondata szerint – „Create media, shape Europe!" (Alkoss médiát és alakítsd Európát!) – a fiatalok nemcsak a médiával, hanem az egységesülő Európa arculatával kapcsolatos gondolataikat is megoszthatták egymással. Az EYMD ideje alatt a résztvevők 12–13 fős csoportokat alkottak, amelyek különböző médiatermékeket (nyomtatott, online, rádió, televízió és fotó) állítottak elő az Európai Unió kapcsolatrendszeréről. A két megyei résztvevő az Európai Unió „külföldi" megítélésével foglalkozott, interjúkat készítettek a Parlamentben dolgozó újságírókkal és a rendezvény szervezőivel. Munkájukat a brüsszeli városházán prezentálták. Elmondták: sokat tanultak a három nap alatt, igazi európai élményben volt részük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pásztori pásztor tartja a hagyományokat

Pásztori pásztora, Jandó Sándor igazi „pusztai", sorsát elfogadó ember. Édesapja örökébe lépett, amikor juhásznak állt négy évvel ezelőtt. Naponta huszonöt kilométert gyalogol, közben gondolkodik a világ folyásán, és imádkozik; meghalt fiáért is. No meg figyeli a nyájat, szinte együtt él a bárányokkal. Tovább olvasom