Kisalföld logö

2018. 02. 26. hétfő - Edina -13°C | -2°C Még több cikk.

A rend mellett az áfára is hajtanak Csornán

A belvárosi parkok, terek rendezésével, szépítésével is a Vilmos park kft. foglalkozik Csornán. Kis lépésekkel teszik komfortossá a várost.

Új feladatokat kapott tulajdonosától, a csornai önkormányzattól a Vilmos park kft. Többek között a város közterületei- nek rendben tartása is a céghez került. Major András alpolgármester elmondta: szeretnék kihasználni, hogy a kft. visszaigényelheti a forgalmi adót. Így a feladatelosztásokról is ennek megfelelően döntenek.

A belváros parkjait díszkaviccsal látják el. Ez fagyálló, a csapadékvizet levezető kőzet.
A belváros parkjait díszkaviccsal látják el. Ez fagyálló, a csapadékvizet levezető kőzet.

– Az előzetes számítások szerint már idén hárommillió forintot igényelhet vissza a társaság. Ezt a pénzt természetesen a városra fordítja majd a Vilmos park. A cég egyébként, amint az időjárás lehetővé tette, megkezdte a munkát. Elsősorban a közterületek rendezése, karbantartása ad most munkát. Odafigyelnek a tisztaságra, kihelyezik, felújítják a szemétgyűjtőket, a padokat, a köztéri bútorokat. Az elavult táblákat, korlátokat leszerelik, újakat helyeznek ki – fogalmazott Major András. Hozzátette: rövidesen a fásítás is sorra kerül, erre a kft. terveiben 1,2 millió forintot különítettek el. Ugyanennyit szánnak a játszóterekre is.

Időközben díszkaviccsal látták el a Szent István téri park sétálóútjait, a Millenniumi parkot és a városháza előtti park egy részét. Hamarosan a belváros csapadékvíz-elvezető rendszerének karbantartását kezdik meg.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Terelőúton a buszok Kónyban

Vasútépítési munkák miatt március 20-án, pénteken, 21-én, szombaton és 22-én, vasárnap. Tovább olvasom