Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

A hóesés nem múlt el nyomtalanul

A tegnapi hóvihar sem múlt el baleset nélkül a Rábaközben. A 85-ös főút Csorna és Enese közti szakaszán teherautók és személykocsik karamboloztak, két súlyos sérültet kellett kórházba szállítani.
A pénteki szeles, havas időjárás alaposan megtréfálta az autósokat a Rábaközben is. A 85-ös főúton árokba csúszott kisteherautó, felborult IFA, valamint két súlyos sérüléssel járó baleset igazolta a régi tételt: nem lehetünk elég körültekintőek az utakon.

A 85-ös főúton, nem messze a bágyogszováti elágazástól, egy árokba csúszott, zárt kisteherautó vesztegelt, oldalára fordulva. Valószínűleg hirtelen fékezés következtében vált irányíthatatlanná a jármű és a jeges, havas útburkolaton nem volt megállás, csak az árokban.
Néhány kilométerrel távolabb, a kónyi benzinkúttól nem messze két súlyos sérüléssel járó karambol történt a reggeli órákban. A forgalom csak fél sávban haladhatott az összetört autók miatt, ezért hosszú kocsisor torlódott fel mindkét irányban. A helyszíni vizsgálatot Széles László őrnagy, a Csornai Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője végezte, aki érdeklődésünkre elmondta: egy Suzuki haladt Győr felől Csorna irányába, amikor a fékezés hatására keresztbe fordult a főúton. Érintőlegesen ütközött a vele szemből jövő kisbusszal, majd a Csorna felől érkező Daewoo-ba hajtott. A Suzuki két utasát súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A balesetnél javában tartott a helyszínelés, amikor pár száz méterrel távolabb nagy csattanás és egy felborult IFA jelezte: valóban nagyon veszélyes a közlekedés a szokatlan időjárási viszonyok közepette.

A teherautó Győr irányából igyekezett Csorna felé, sofőrje – észlelve az előtte álló kocsisort – a fékre lépett, amitől irányíthatatlanná vált a szerelvény. Ezután már csak az ilyenkor felszabaduló erőknek engedelmeskedett a jármű, mely a csúszós, jégpáncéllá vált úton megpördült, pótkocsija az oldalára dőlt. Személyi sérülés szerencsére nem történt, mindössze az IFA szállítmánya – vasszerkezetek, vaselemek – borult a földre. A hatalmas szerelvény szintén fél sávban zárta el a 85-öst, tovább lassítva az amúgy is nehézkes közlekedést. A forgalmat hosszú órákon keresztül (amíg a főutat megtisztították) a Csornai Rendőrkapitányság munkatársai irányították, munkájukat a csornai tűzoltók segítették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az EU-s elvárások jegyében

A Csorna és Környéke Ipartestület elnökségének értékelése szerint a szervezet sikerrel zárta az… Tovább olvasom