Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

„ Nem jelentkeztem kormányzati szerepre

Amikor a választási kampány során Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje Csornára látogatott, felröppent a hír, hogy pártja győzelme esetén kormányában számít a város jelenlegi polgármestere, Papp József munkájára. Most, a választások után a jól értesültek ismét tudni vélik, hogy Papp József megválik a polgármesteri széktől és a megalakuló új kormányban tevékenykedik. Mi az igazság ? – kérdeztük a legilletékesebbtől.
Papp József
– Már többször elmondtam, hogy annak idején azért vállaltam a képviselő-jelöltséget, hogy országgyűlési képviselőként a város és a körzet életében többet tudjak tenni, mint amit az elmúlt négy évben tapasztaltam. A személyes célom nem változott, és az ősszel újra polgármesterjelölt akarok lenni – válaszolta Papp József. – Az MSZP megyei elnökeként vannak információim a koalíciós tárgyalásokról, amelyeken jelenleg az első száz nap programjának és a kormányprogram lényegi elemeinek egyeztetése zajlik. Ezt május 12-én a párt kongresszusa tárgyalni fogja. Én kormányzati szerepre nem jelentkeztem, s erre eddig fel sem kértek.
– És ha érkezne ilyen felkérés ?
– Akkor is az eredeti célom megvalósítását tartom fontosnak. Már kormánypárti országgyűlési képviselő vagyok, október után pedig újra csornai polgármester szeretnék lenni.

Többször kellett védekeznem

– Ebben leginkább az motivál, hogy szeretném befejezni azokat a városfejlesztési elképzeléseket, amelyeket ebben a négy évben támogatottság híján kisebbségből nem volt módom elvégezni.
Ebben a ciklusban ugyanis többször kényszerítettek védekezésre, ahelyett, hogy hagytak volna dolgozni. Abban bízom, hogy az őszi önkormányzati választások után kormánypárti országgyűlési képviselőként egy hatékony munkára tökéletesen alkalmas képviselő-testülettel, és új szervezésben – mivel a képviselői feladat terheit figyelembe kell venni – meg tudjuk valósítani azokat az elképzeléseket, amelyeket sokan és sokszor gáncsoltak az elmúlt négy évben.

Eddig sem rajtam múlott

– Az együttműködés eddig sem rajtam múlott, többször is nyilvánosan kértem ennek lehetőségét. A két kezemen meg tudom mutatni, hányszor jött létre köztünk személyes találkozó. Remélem, hogy a következő időszakban nem lesz akadálya az együttműködésnek, ami egyébként a város javát szolgálná.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jókai Anna: irodalmi „ megfontolások

Kapuváron vendégeskedett Jókai Anna. Az író nem először járt a városban, hiszen a hetvenes évek… Tovább olvasom