Kisalföld logö

2017. 11. 18. szombat - Jenő 3°C | 8°C Még több cikk.

300 millió kellene felújításokra Kapuváron

Kapuvár - Az önkormányzati intézmények felújítására mintegy háromszázmillió forintra lenne szükség Kapuváron, amit belátható időn belül nem tud előteremteni a város. A felújításokat leállították egy pályázat eredményére várva. A városnak idén tízmilliója van erre a célra.
Az önkormányzat 2002 és 2006 között évente tíz-tíz millió forintot költött az intézmények felújítására, 2007-ben is ugyanennyit irányoztak elő, ám csak alig hétmillió forintot használtak fel. Idén a felújításra szánt keret ismét tízmillió forint, melyről a testület legutóbbi ülésén Puhl Imre bizottsági elnök így nyilatkozott:

a jelenlegi tízmillió nem ugyanannyi, mint a 2002-es, ezenkívül nincs az a költségvetés, ami elbírna négy év alatt háromszázmilliós felújítási keretet.

 
Gimnázium: A belső udvar szorul felújításra.
Gimnázium: A belső udvar szorul felújításra.


Ez az összeg Kapuvár éves költségvetésének egytizede. Bár Kóczán Zoltán alpolgármester és Vertetics István osztályvezető végigjárták az intézményeket és megtárgyalták a felújítási terveket, a kért összeg és a lehetőségek köszönő viszonyban sincsenek egymással.
A kapuvári városháza kérésére húsz önkormányzati intézmény elkészítette négyéves felújítási tervét. A Király-tó Óvoda és Bölcsőde például csak gartai tagóvodájának tizennyolcmillió forintot kérne 2010-re. A lakótelepen ez idén és jövőre tizennyolcmilliót emésztene fel.

Az Arany János utcai tagintézmény felújítása huszonnyolcmillióba kerülne. A Metrum idén megelégedne alig egymillióval, jövőre is csak pár százezret kérne. A Kapuvári Térségi Iskola (KTI) Pátzay-tagiskolája tavaly négymilliót költött az úgynevezett HACCP-rendszer bevezetésére. Idén a belső homlokzatra kérnének hétmilliót. A Széchenyi-tagiskola idén ötmilliót remélne belső munkákra, ám például az udvar felújítására 2010-re hétmilliót irányoztak elő.

GimnVárosháza: A vár rekonstrukciójának fedezetét pályázatból remélik. ázium: A belső udvar szorul felújításra.
GimnVárosháza: A vár rekonstrukciójának fedezetét pályázatból remélik. ázium: A belső udvar szorul felújításra.

A gimnázium idén ötmillió forintot szánna a belső homlokzatra, ám 2010-re tízmilliót célzott meg a belső udvar korszerűsítésére és egyéb munkákra. Hasonló összeget szánna a Berg-szakiskola a tanműhelyek tetőszigetelésének idei felújítására, de például 2010-ben a tornateremre és a legnagyobb tanműhelyre összesen harmincmilliót irányoztak elő.

A Lumniczer-kórház – bár nem végez aktív ellátást
– bizony komoly renoválásra szorul.

Többek közt az egyedi gázfűtés beszerelésére, nyílászárók cseréjére és tetőjavításra több mint huszonötmilliót kért az intézmény vezetése, ám a következő években is tízmilliónál többet szánnának javításokra.
– Az önkormányzat azonban intézményfelújításra benyújtott egy több mint ötszázmillió forintos pályázatot – mondta Hámori György polgármester. Ennek sikere esetén a KTI felújításaira nem költenek az idei tízmillióból, amennyiben azonban nem sikerül a pályázat, úgy a 2008-as felújítási keretből az általános iskoláknak is osztani kell.

A polgármester hozzátette, az idei tízmillióból jelenleg csak a már megkezdett munkákra adnak. Többek közt a lakótelepi óvoda ra-
diátorainak cseréjére (900 ezer), a házhelyi óvoda parkolóinak és térkövezésének kialakítására (700 ezer), a Pátzay falvíztelenítő rendszerére (1,05 millió) vagy a gimnázium járdájának cseréjére (2 millió forintot). A maradék pénz tartalékot képez, melyet az említett pályázat eredményének függvényében osztanak szét.

Olvasóink írták

 • 4. okidli_b 2008. április 01. 13:12
  „Szerintem azért elég ciki, ha egy cikkben sok helyesírási hiba van, ráadásul ha a hozzászóló kérésére se javítsák ki az meg még felháborító is, mindenki hibázik... ezertmostantolminden hozzaszolasomatekezetnelkul,egybefogomírni:) szep napot!:))))”
 • 3. Bence1 2008. március 31. 19:52
  „Engem is zavar meg még sok mindenkit,de nem nagyon törődnek vele.Majd minden cikkben van hiba valamint félretájékoztatás,de bizonyára arra gondolnak,hogy nem kötelező olvasni a kisalföld.hu-t.”
 • 2. okidli_b 2008. március 31. 19:21
  „Öröm nézni, hogy ilyen gyorsan reagálnak a hozzászólásomra....mikor várhatom, hogy kijavítsák az adott szövegrészt?! Mást nem zavar?”
 • 1. okidli_b 2008. március 29. 08:18
  „Kérem, figyeljenek jobban oda az elírásokra! Köszönöm!

  GimnVárosháza: A vár rekonstrukciójának fedezetét pályázatból remélik. ázium: A belső udvar szorul felújításra.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sorozatban elbukott csornai pályázatok

Csorna - A csornai önkormányzat pályázataihoz a város által kibocsátott kötvény biztosítaná az… Tovább olvasom