Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Varázsrajz a jövőről - 5. gyerek arc pályázat

Az ARC Művészeti Szolgáltató Kft. 2012-ben 5. alkalommal írja ki Gyerek ARC pályázatát a 6-14 éves korosztály számára. Idén „VARÁZSRAJZ A JÖVŐRŐL" címmel a környezettudatosság témakörét járja körül.
Biox, a Gyerek ARC eddigi pályázói számára már jól ismert űrlény, idén arra kéri a gyerekeket, hogy gondolkodjanak el azon, hogyan fest a jövő, amelyben szívesen élnének.

„Kedves Földi Barátaim!

Itt a tavasz, így hát írok nektek, mint minden évben ilyentájt. Talán emlékeztek egy korábbi levelemre, amelyben leírtam, mennyire tisztelem a bolygótokat, és arról álmodozom, hogy egyszer meglátogatom én is. Viszont továbbra is aggodalommal tölt el, hogy a földiek közül oly sokan nem törődnek a bolygó értékeivel. Meglehet, hogy mire eljutok hozzátok, a Föld, a környezetszennyezés, a városok terjeszkedése, az állat- és növényvilág pusztítása miatt elveszti szépségét, sokszínűségét.
De ne feledjétek, változtatni sosem késő!

Az elmúlt években már pusztán a rajzaitokkal rengeteget tettetek az élet sokszínűségéért, környezetetek megóvásáért. Épp ezért idén is számítok a segítségetekre!

Nálunk, a Xenoron van egy mondás, mely szerint „a jövőd olyan lesz, amilyennek lerajzolod". Vagyis, ha nagyon erősen szeretnél valamit, azt meg is tudod valósítani. A jövőről rajzolt képek – úgy tartják – varázserővel bírnak, és valóban képesek kihatni a jövő alakulására.
A ti varázsrajzlapotokon hogyan festenek a jövő emberei, állatai, növényei, gépei? Milyennek álmodjátok a jövő lakóházait, utcáit, falvait, városait, játszótereit, játékait, iskoláit, divatját, gépeit, közlekedését? A nagyobbak elgondolkodhatnak azon, milyen lehetne a mezőgazdaság, az ipar, a kereskedelem, a tudomány! Hogy néz ki az a jövő, ahol szívesen élnétek?

Gondolkodjatok, tervezzetek, rajzoljatok szabadon!

A pályamunkákat 2 korcsoportban díjazza a zsűri: 6-9 és 10-14 évesek.

Az idei Gyerek ARC pályázat főtámogatója a Hankook Tire Magyarország Kft., amely a Hankook Value Creation Program keretében 2012-ben a gyermekek környezetvédelmi nevelésére helyezi a hangsúlyt. A Hankook azért tartja fontosnak, hogy szemléletformáló CSR programjával elsőként a legfiatalabb korosztályt célozza meg, mert ebben a korban lehet a leghatékonyabban megalapozni a környezettudatossággal és közlekedésbiztonsággal kapcsolatos felelős gondolkodást.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete a korábbi évekhez hasonlóan idén is altémával csatlakozott a pályázat kiírásához „A nagyszüleim tényleg nagyok" szlogennel.

2012 - Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve. Az EU kiemelten fontosnak tartja, a különböző generációk harmonikus, aktív együttélését. A nagyszülőktől nem csupán rengeteget lehet tanulni, de kiváló partnerek a szórakozásban, tanulásban, hobbink gyakorlása közben is.

Témák:
6-9 éves korosztály
Kicsik, nagyok együtt nagyok!
Örökítsétek meg magatokat nagymamátokkal vagy nagypapátokkal kedvenc közös tevékenységetek végzése közben!

10-14 éves korosztály
Őseim a hőseim!
Készítsétek el nagymamátok, vagy nagypapátok portréját! Alkotásotokból derüljön ki, mi az, ami miatt a leginkább felnéztek rá!"

A legjobbnak ítélt alkotásokat a támogatók idén is nagy értékű ajándékokkal honorálják mindkét korcsoportban.

A pályaművek beküldési határideje: 2012. május 31.

A zsűri által legjobbnak ítélt megközelítőleg 70 alkotást idén is a Millenáris Parkban nézhetik meg az érdeklődők 2012 szeptemberében.

A pályázatról részletes információkat a www.arcmagazin.hu weboldalon találnak az érdeklődők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utcazene és fesztiválhangulat május 1-jén

Mi az: piros és fekete, hat fő különféle fém izéket fújkál, ütlegel és ugrálsz tőle? Naná, hogy a La… Tovább olvasom