Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Miért érdemes műkörmöt készítetni?

A természetes körmünket is szeretnénk széppé, ápolttá tenni. Hetekig növesztgetjük, mikorra végre eléri a kívánt hosszúságot, kilakkozzuk és ezután jön a bosszúság, mert biztos, hogy beütjük valahova, odacsukjuk az ajtóhoz…stb. ezért letöredezik, berepedezik.

A műkörömnek ezzel szemben számos nagy előnye van:

• olyan hosszúságúra csináltatjuk, amekkorát szeretnénk, és nem kell rá várni heteket,
• nem töredezik le, vagy csak nagyon ritkán,
• mindig más és más mintákat, díszeket csodálhatunk rajta,
• tartós rajta a lakk és a díszítés,
• teljesen természetes hatást mutat
• megóvják viselőjüket a tisztító szerek, és az időjárás káros hatásaitól,
• leszoktatnak a körömrágásról, a körömbőr tépkedéséről is.

Milyen típusai vannak?

Ha eldöntöttük, márpedig műkörmünk lesz, alapvetően két lehetőség közül választhatunk: a felragasztható tipp, vagy az épített köröm közül.

Az első lehetőség az, amikor a köröm megfelelő előkészítése után tip felragasztásával, amelyet a saját körömmel való egybecsiszolása, rövidítése és formázása után zselével vagy porcelánnal vonunk be. Másik lehetőség az műköröm építés, amikor a sablont helyezzük a saját köröm alá, amelyre a köröm meghosszabbításaként zselét vagy porcelánt viszünk fel. Kötés után a sablont eltávolítjuk, majd a körmöt formázzuk és polírozzuk.

Nem szeretnénk műkörmöt, mert szép a saját körmünk formája, gyorsan is nő, de bizonyos hosszúság után letöredezik, bereped, van-e lehetőség ennek megakadályozására?

A köröm meghosszabbítása nélkül lehetőség van a saját körmöket erősíteni. Ekkor a köröm formája megfelelő, ezért a körömre megerősítésként zselé vagy porcelán réteg kerül, így megnőhet a kellő hosszúságra és nem is törik le, nem reped be.

Milyen gyakran ajánlott a műköröm töltése?

A műköröm töltése, a köröm növekedési ütemétől függően, 3-4 hetente történik.

Melyiket válasszam?

Mindegyiknek vannak - természetesen - előnyei és hátrányai egyaránt.

• A felragasztható tippet akkor érdemes választani, ha a körmöd hosszán kívül a formáján is radikális változtatni szeretnénk. Ez ugyanis tulajdonképp egy egyszerű műanyag köröm, amit az eredeti körmödre ragasztanak rá.

• Az épített körmöt, akkor válasszuk, ha a köröm formája megfelelő, főként annak erőtlenségével van probléma, mert ez az eljárás megerősíti körmeidet, és egyben meg is hosszabbítja azokat

• A saját köröm megerősítését akkor javasolom, ha körmünk formája szép, hosszúkás, de gyakran letörik, bereped, mert a zselé, vagy a porcelán megerősíti és megvédi a körmöket.

Magamnak is meg tudom csinálni?

Mindegyik eljárás borzasztó egyszerűnek tűnik, de mégsem ajánlom, hogy egyedül a fürdőben nekiálljon bárki is a dolognak. Ugyanis előtte a profik még csiszolnak, zsírtalanítják a köröm felszínét, formázzák, lefertőtlenítgetik, és csak ezután ragasztanak, vagy viszik fel a zselé- illetve porcelánréteget. Ráadásul, ha minden szakértelem nélkül nekiállunk a körmeiknek, megvan annak a veszélye, hogy elfertőződik a köröm, gombás lesz – vagy ha mindezt elkerüljük is, a műköröm esik le pár napon belül… Ezen problémák mindegyike könnyen elkerülhető, ha egy valódi szaktudással rendelkező „művészre" bízzuk az alkotást.

Mi is az a japán manikűr?

A japán arisztokrácia korábban titkos eljárása Visszaadja a körmök természet-adta szépségét és fényét, elősegíti az egészséges körömnövekedést. Hatására természetes körmeink briliáns komfortérzetet nyújtanak mindennapi életünkhöz. A méhviasztól erősödik a köröm, a kezeléstől élénkül a köröm színe (kezelésenként egyre jobban), a fény pedig rendkívül tartós (nem kopik, mert az anyag a körömlemezbe beépül). A hatóanyagok mindenféle vegyi anyagtól mentesek!

Hosszú távon nem károsítja a műköröm a saját köröm szerkezetét?

A szép köröm megalapozása a körmök egészségének, gomba és sérülés mentességének biztosításával kezdődik.
Abban az esetben, ha megfelelő szaktudással rendelkező manikűrös megfelelő kéz- és eszközfertőtlenítő eljárást alkalmaz a baktériumok, vírusok és a köröm egészségére káros egyéb anyagok eltávolítása érdekében, a műköröm, illetve a saját köröm megerősítésére feltett anyag nem károsítják a természetes köröm szerkezetét.
A vendégen is múlik, hogy mennyire veszi komolyan a karbantartási feladatokat. Az elhanyagoltság is okozhat gombásodást. Ezért fontos, hogy ha valaki körmöt csináltat gondolja végig azt, hogy mennyire tudja betartani a karbantartásához kellő kötelezettségeket. Fontos hogy a megszabott időben mindig látogassunk el a manikűrösünkhöz.

Varga Ica
Manikűrös

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játsszon és nyerjen CD-t gyermekének!

Játsszon és nyerje meg gyermekének a Gyerekkarácsony EXTRA című CD-t! Csupán egy kérdésre kell jól… Tovább olvasom