Kisalföld logö

2018. 11. 12. hétfő - Jónás, Renátó 7°C | 18°C Még több cikk.

Informatikai rendszerfelügyelet vállalkozásoknak

Ma már minden vállalkozásnak fontos, hogy a céges adatok biztonságban legyenek, hogy az informatikai rendszer naprakész legyen, és szinte észrevétlenül szolgálja a vállalkozás tevékenységét, soha ne okozzon bosszúságot, időkiesést:
- Hogy Ön és kollégái nyugodtan az üzletre koncentrálhassanak!
20 év rendszerüzemeltetési tapasztalatával a Subnet (mely győri, 100%-ban magyar magánszemélyek által alapított informatikai cég) megoldást kínál vállalkozásának a hosszú távú stabil és precíz rendszerüzemeltetésre – bizalmi alapon, megbízható Dell eszközökkel.

Subnet – A rendszergazda

- Sokak számára nem egészen megfogható, sőt kicsit misztikus maga a „rendszergazda" szó. Károly Gergelyt és Nagy Sándort, - a Subnet ügyvezetőit és egyben mérnökeit arról kérdeztük, hogy egészen pontosan milyen szolgáltatásokkal foglalkoznak?

Napjainkban, amikor az informatika nélkül már egyetlen cég sem tud létezni. Nagyon fontos, hogy a vállalat mögött álljon egy olyan szakértő, aki nyomon követi, felügyeli a teljes informatikai rendszert, akihez probléma esetén bizalommal lehet fordulni.

Már minden cégnél adva van az IT technológia:
„LAN, WAN, Router, WIFI, Switch, E-mail, Internet, Munkaállomás, Szerver, Alkalmazás, FTP, Laptop, Tűzfal, Távelérés, 3G, stb."

- Mi e fogalmak/eszközök világában segítünk eligazodni, ezeket egyesítjük, ezekből alkotunk rendszert. Olyan rendszert, amely észrevétlenül, problémamentesen a cég keze alá dolgozik, amelynek használatából a cég profitál.

A fentiekből kiindulva vállalatok, vállalkozások számára biztosítunk –külső partnerként- informatikai rendszerüzemeltetést (IT Outsourcing).
Lényegében ebbe a szolgáltatási körbe tartozik a vállalatok/vállalkozások által használt teljes informatikai infrastruktúra (szerverek, munkaállomások, hálózati eszközök), és alkalmazások működtetése, valamint hibaelhárítása, illetve szükség szerinti amortizációs cseréje.
Mindez kiszámítható, és megfizethető fixdíjas (átalánydíjas) konstrukcióban.

- Sokszor hallani, hogy mennyire fontos az adatok biztonsága.

Ez pontosan így van: fontos, sőt egyre fontosabb!
A vállalatoknál mind több üzletileg kritikus adat keletkezik, így cégünk kiemelten nagy hangsúlyt helyez a folyamatos adatbiztonság megtartására.

Értjük ez alatt akár a merevlemezek meghibásodásából bekövetkező esetleges adatvesztések, vagy a külső (Internetes) betörések elkerülését is.
Ezektől a galibáktól távol tartjuk ügyfeleinket.- Milyen reakcióidőt tudnak garantálni a szerződött partnereknek? Gondolom fontos az időtényező.

Szinte azonnal reagálunk, hiszen manapság ez elvárás – és nálunk alapelv.

Nem engedheti meg magának egyetlen működő cég sem, hogy félnapokat várjon arra, amíg megérkezik a segítség.
Szerződött partnereinknél minden esetben távfelügyeleti rendszert telepítünk, ennek segítségével -amint az adott hálózatból valaki bejelentést tesz felénk-, mi azonnal távolról beavatkozunk, és elhárítjuk a problémát.
Ez a megoldás lebontja a földrajzi határokat, bárhol van helyileg a rendszer, - mi tudunk segíteni!

- Csak problémák esetén lépnek közbe, vagy a szolgáltatás mást is magában foglal?

Természetesen nem csak problémák esetén avatkozunk be.
Ahhoz, hogy az informatikai rendszer mindig a lehető leghatékonyabban szolgálja a vállalkozás érdekeit, folyamatos megbízhatóság kell.
Ehhez elkerülhetetlen a „mögöttes monitoring", melynek értelmében anélkül, hogy bárki jelezné felénk, - mi a vállalkozás munkája „mögött" a háttérben naplózzuk a folyamatokat, figyeljük a szerverek működését, - frissítjük a szoftvereket, és amint úgy látjuk, hogy szükséges a beavatkozás, megtesszük.
Még mielőtt megtörténne a baj.
Ebből természetesen a cég semmit nem vesz észre, munkája zökkenőmentes marad.
Úgy gondolom ez az, ami a rendszerfelügyeletet valódi értéknövelt szolgáltatássá teszi.
Fontos terület a szolgáltatói szerződések időszakonkénti felülvizsgálata. Egy jó példa erre az Internet Szolgáltatási Szerződés – mely jelen van szinte minden vállalkozásban, és havidíja évente csökken (és a technológia is változik). Rendszeresen felül kell vizsgálnunk ezeket a szerződéseket, és szükség szerint újra kell kötni annak érdekében, hogy ügyfelünknek anyagi eszközöket takarítsunk meg.

- Mekkora cégekkel kötnek szerződést?

Ez változó. Azt mondhatom, hogy ügyfélkörünkben egyaránt jelen van a 2-3 számítógéppel rendelkező, és a százas nagyságrendű gépparkkal rendelkező cég is.

Ami közös bennük az, hogy a stabil, és megbízható IT üzemelés egyaránt fontos számukra.

Számunkra pedig az, hogy ügyfeleink stratégiai partnerként nézzenek ránk. Olyan partnerként, aki szaktudásával és informatikai megoldásaival versenyképesebbé, sikeresebbé teszi őket.

- Miért éppen Dell?

Több mint tíz éve dolgozunk együtt a Dell-lel. Kizárólagos termékvonalként használjuk, és értékesítjük eszközeiket.
Egyfelől velük együttműködve garantáljuk például azt, hogy amennyiben bármely szerződött partnerünknél szerver vagy számítógép meghibásodik, az már másnap ismét működjön anélkül, hogy a számítógépet az eredeti helyéről elmozdították volna.
Másfelől érdekes tapasztalatunk, hogy aki egyszer már dolgozott Dell számítógéppel, annak utána már más márka nem létezik.

- Az irodát elnézve: Mindig ilyen nagy a rend Önök körül?

Igen, mindig. Alapelvünk a precíz, és maximalista munkavégzés, melynek alapeleme a rend. Ez másképp nem megy.

További információ:
Web: www.subnet.hu
Email: info@subnet.hu
Tel.: 30 / 268-2848

Olvasóink írták

  • 2. Phobos 2009. május 08. 13:00
    „Az ilyen cégek jönnek, mennek...
    nincs mögöttük komoly tőke...”
  • 1. timar.matyas 2008. november 12. 16:40
    „nagyon korrekt, precíz cég, mindenkinek csak ajánlani tudom őket. No és persze a Dell termékeit :)”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerjen velünk játszva!

Tegye próbára magát az ország öt kaszinója közül az egyikben! A Casino Győr játékot hirdet… Tovább olvasom