Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Euromedic: a privát ellátás színvonala az állami egészségügyben

A Euromedic Diagnostics Magyarország Kft. 1995 óta részese a győri egészségügynek. A cég milliárdos nagyságrendű beruházással fejlesztette a legmodernebb szintre a kórház képalkotó diagnosztikáját. A betegek itt a privát szférában megszokott színvonalú ellátást kapják – társadalombiztosításuk terhére.


Immár 19 éve, hogy a hazai egészségügyet egy tőkeerős vállalkozás támogatja. A Nemzetközi Egészségügyi Központot 1991-ben az anyagi nehézségek hívták életre: megvolt a szakmai igény a nagyértékű képalkotó berendezésekre és eljárások hazai alkalmazására, ám ennek anyagi fedezetét az egészségügyi intézmények nem tudták megteremteni. Külföldi befektetők azonban hosszú megtérüléssel számolva érdemesnek találtak befektetni a magyar egészségügybe. Az általuk kitalált rendszer lényege az volt, hogy a legmodernebb berendezésekkel korszerű diagnosztikai központot alakítanak ki, majd a szolgáltatásokat eladják az államnak, a betegek pedig ingyen juthatnak hozzá. A fővárosi MÁV kórházban nyílhatott meg az első ilyen központ, majd két évvel később, 1995-ben vidéken másodikként a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban is.A ma már Euromedic Diagnostics Magyarország Kft.-ként ismert vállalkozás az elmúlt közel 20 évben szinte észrevétlen maradt a betegek számára, miközben a gyógyító munka színvonalát hihetetlen mértékben megemelte. Győrbe hozta például az MR vizsgálatokat és a mammográfiai szűrést, melyek korábban nem léteztek a városban, és a meglévőnél egy jóval korszerűbb CT berendezést is vásárolt. A folyamatos gépcseréknek köszönhetően jelenleg is a legmodernebb berendezésekkel segíti a megyei kórház munkáját.

A Euromedic a ma Magyarországon létező valamennyi képalkotó diagnosztikai eljárást el tudja végezni a PET CT felvétel kivételével. A cég azonban nem csupán a legkorszerűbb eszközökhöz, a nemzetközi mércével mérve is világszínvonalú fejlesztésekhez ragaszkodik. Magasan képzett szakembereitől a privát szférára jellemző maximalizmust várja el, mert alapelve, hogy a beteg ezt érdemli. A központjaiban kialakított környezet pedig szintén nem a hazai egészségügy megszokott miliője: a cég valamennyi egységében kellemes és kényelmes várók és vizsgálók fogadják a pácienseket.

A magán egészségügy-szolgáltatás minden eleme megvan tehát a Euromedic-nél, ám az itteni szolgáltatások nem csupán a cég privát rendeléseit igénybe vevőknek járnak. A cég ugyanis a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház szerződött partnere, annak betegeit a társadalombiztosítás keretében látja el. Így maradhatott tehát gyakorlatilag észrevétlen, hiszen az ide érkezők csupán annyit tapasztalnak, valami mást, valami kellemesebbet kapnak, mint amit az állami egészségügytől megszoktak: a privát ellátás profizmusát, felszereltségét és környezetét.

ovábbi bővebb információt a www.euromedic.hu honlapon talál.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronba is megérkezett Breki

A soproni Kőszegi úti óvodások is megkapták a Kisalföld gyermekmagazinjának első, ingyenes… Tovább olvasom