Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Zoknis kővel járt betörni a szlovák-magyar páros

Letöltendő börtönre ítélt a bíróság egy mosonmagyaróvári és egy szlovák férfit, akik számos kocsmába törtek be, de loptak el Audit is.
Még az elmúlt év novemberében lopott el egy járműszállító utánfutót a 29 éves mosonmagyaróvári H. Tibor, amit aztán társával Szlovákiában adtak el. Hét nappal később Mosonmagyaróváron az egyik városközponti kocsmába tört be a fiatalember, majd nem sokkal ezután egy másik vendéglátóegységet is hasonló módon kifosztott. A sorozat folytatódott egy újabb borozó meglátogatásával, ám H. Tibort itt megzavarták, így menekülni kényszerült. A fiatalember társával, a 39 éves szlovák állampolgárságú Á. Vojtekkel ez év januárjában egy dunakiliti vendéglőt akart kifosztani. A tulajdonos tetten érte, amint H. Tibor éppen behatolt a vendéglátóegységbe, társa azonban autóval elmenekült.

A két férfit nem tántorította el a lebukás, másnap Mosonmagyaróváron, a Halászi úti lakótelepen lévő autókereskedésből loptak el egy Audit. Az elkövetők gondosan megtervezték és jól előkészítették a lopást. Előzőleg Á. Vojtek vevőként megnézte az autót, ám a kocsi kipróbálását követően egy másik Audi-indítókulcsot adott vissza a kereskedőnek. Ezt követően zárás után visszamentek és az eredeti kulcsával beindították és elvitték a kocsit. A két férfi Szlovákiába vitte a mintegy 2,4 millió forint értékű Audit eladásra, ám útközben igazoltatták őket a rendőrök, így gyorsan lebukott a két autótolvaj.

A páros még ezt követően sem állt le, a Kötélgyártó utcában egy ékszerboltba törtek be, ám ott megzavarták őket, néhány nappal később egy újabb borozót szemeltek ki, ám végül itt is menekülniük kellett. Ezenkívül a városban két autót is feltörtek, a kórházból egy dolgozó táskáját lopták el a benne lévő értékekkel együtt, illetve egy szórakozóhelyen is hasonló bűncselekményt követtek el. Több betörésnél is egy speciális segédeszközt használt H. Tamás, mégpedig saját zoknijába csomagolt kővel törte be az ablakot vagy a kirakatot.

A Mosonmagyaróvári Városi Bíróság H. Tamást - többszörös visszaesőként - lopások és más bűncselekmények miatt 2 év 10 hónap börtönre ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyektől. Társa, Á. Vojtek 1 év 8 hónap börtönt kapott, valamint 2 évre eltiltották a közügyektől. Továbbá mindkét vádlottat egy-egy évre eltiltotta a gépjárművezetéstől, valamint kártérítésre kötelezte őket. Az ítélet nem jogerős.

A két férfit nem tántorította el a lebukás, másnap Mosonmagyaróváron, a Halászi úti lakótelepen lévő autókereskedésből loptak el egy
Audit.

Olvasóink írták

 • 3. michelle 2009. november 14. 17:08
  „Boboéknál mégsem jött be a zokni...:D
  de legalább "tanultak" a leckéből :D”
 • 2. c.zs.vadász 2009. november 09. 19:58
  „szegény Bobo :)”
 • 1. jánosi 2009. november 06. 22:53
  „Még mondja valaki, hogy rossz a magyar - szlovák viszony !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tiszavirág mellett Elzának is van utcája

Juhar, Bükk, Gyertyán, Éger és Elza. Ezentúl ilyen utcanevekkel is találkozhatunk már… Tovább olvasom