Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Veszélyes kátrányt adtak-vettek

A hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt javasol vádemelést a rendőrség két férfi ellen, akik kamionjának rakományáról kátrány folyt ki egy töltőállomás parkolójában.
Lapunkban korábban beszámoltunk arról, hogy ismeretlen összetételű vegyi anyag szivárgott egy tartályból Levélen az egyik benzinkút parkolójában.
Az új tulajdonos kezdetben egy mosonszolnoki családi ház kertjében tárolta a kátrányszerű anyagot.

Akkor annyit lehetett tudni, hogy egy egy köbméteres tartályból fekete, kátrányszerű anyag csöpögött. A környezetvédelmi hatóság és a katasztrófavédelem is mintát vett az anyagból, aminek összetételét vizsgálták. Az eset miatt még Kossa György dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő is a helyszínre érkezett.

A katasztrófavédelem szakemberei óvatosan közelítették meg az akkor még ismeretlen anyagot rejtő tartályokat. A tartályok egyikéből folyt a fekete anyag az aszfaltra.
A katasztrófavédelem szakemberei óvatosan közelítették meg az akkor még ismeretlen anyagot rejtő tartályokat. A tartályok egyikéből folyt a fekete anyag az aszfaltra.

A kamionon ponyvával letakart tizenhat, egy köbméteres műanyag tartály egyikéből fekete, kátrányszerű anyag folyt az aszfaltra. A környezetvédelmi felügyelet elsődleges véleménye szerint ez veszélyes, ezért a Mosonmagyar-
óvári Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének gyanúja miatt.

Kiderült, hogy a járművet és a rakományt az előző tulajdonos hozta Magyarországra Ausztriából. Ezután egy Hegyeshalomban élő román férfinek értékesítette azt. Az új tulajdonos kezdetben egy mosonszolnoki családi ház kertjében tárolta a kátrányszerű anyagot tartalmazó tartályokat, majd a levéli benzinkút mellett helyezte el azokat a kamion rakományaként.

Az elvégzett szakértői vizsgálatok megállapították, hogy a tartályokban tárolt anyag kátrányhulladék és az élő szervezetre mérgező hatású. A rendőrség a 46 éves eladó és a 38 éves vevő ellen folytatott eljárást befejezte, és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia a városegyesítésről

A Hansági Múzeum „Ikervárosok – településegyesítés” címmel rendez… Tovább olvasom