Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Várjuk a törvényeket és a jogszabályokat

Átmeneti évre készül 2012-ben Hegyeshalom, ahol a jelenlegi tervek szerint az óvoda és iskola is helyben maradhat.
– 2011-ben nehezebb évet zártunk, mint 2010-ben. Ugyan a költségvetésünket jól teljesítettük, de sajnos úgy tűnik, hogy az előző évektől eltérően a maradványunk nem lesz számottevő. A 2011. évi költségvetésünket 441 millió 781 ezer kiadással és bevétellel terveztük, melynek teljesítése időarányos. A fejlesztésre szánt pénzek az előző éveknek megfelelően alakultak, és ezért a felhalmozási célú kiadásainkat 31 millió 981 ezer forintra terveztük. Sajnos ebből a költségből különleges dolgokra nem futotta, de azért vásároltunk egy pótkocsit, egy ingatlant, közművesítettünk, fogorvosi rendelőt rendeztünk be, kerékpárútra, illetve -sávra előleget biztosítottunk. Az iparűzési adó mértéke Hegyeshalomban 1,8 százalék, bevételeink a terveink szerint alakultak – enged betekintést a falu kasszájába Szőke László polgármester.

A nagyközséget érintő egyik leglátványosabb beruházás, hogy megépült a Mosonmagyaróvár–Hegyeshalom országhatár közötti kerékpárút jelentős része. Szőke László elmondása szerint a településen megkezdődött a ravatalozó felújítása, az óvodában újabb vizesblokk felújítását fejezték be. 2011-ben az útfelújítások elmaradtak, amit a polgármester azzal indokol, hogy forrás erre a célra nem állt rendelkezésükre és pályázati lehetőséget sem találtak.

2012 a változások megindulásának az éve lesz – osztja polgármester kollégái véleményét Szőke László: „Igyekszünk ezekre felkészülni, várjuk a törvényeket és azokat a sarkalatos jogszabályokat, melyek a konkrét lehetőségeket és teendőket megfogalmazzák."

A településvezető szerint a hegyeshalmi iskola és óvoda létszámai a megmaradáshoz elegendőnek mutatkoznak. A tanodában kétszázötven diákot fogadnak, a kisdedóvóban pedig százhuszonötöt, így a polgármester reméli, hogy a község gyermekei továbbra is helyben tanulhatnak

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bukások, újraválasztások, elmaradt alapkő

Több tekintetben is jól indult a 2011-es esztendő Mosonmagyaróváron és környékén, aztán év közben… Tovább olvasom