Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Válsághelyzet a foglalkoztatóban

Mosonmagyaróvár - Az állami támogatás megszűnése mellett a gazdasági válság is nehezíti a szociális foglalkoztató helyzetét, bérek elvonására és leépítésre kényszerültek. A fennmaradás érdekében az ügyvezető a városban élők segítségére számít.
Az állami támogatás megszűnése kiszolgáltatott helyzetbe sodorta a mosonmagyaróvári szociális foglalkoztatót.

Az intézmény a megváltozott munkaképességű, illetve fogyatékkal élők számára biztosít munkalehetőséget, a foglalkoztatóban átlagosan 60 ember tevékenykedik.

A törvényi módosítások miatt elmaradt állami dotáció kiszolgáltatott helyzetbe hozta az intézményt. A támogatás visszaszerzése érdekében folyamatban van a kht. akkreditációja, állami támogatást csak ezt követően kérhetnek.

Sallai László ügyvezető lapunknak elmondta: a tanúsítvány megszerzéséhez szükséges feltételeknek csak ez év januárjától felelnek meg. Az akkreditációs eljárást ugyan már elindították, azonban az ügyintézés elég sok időt vesz igénybe. Helyzetüket tovább nehezíti a gazdasági válság hatása, mivel túlnyomórészt bérmunkák elvégzésére van szerződésük.

Küzdenek a megmaradásért: Megrendeléseik az utóbbi néhány hétben szinte a harmadára apadtak.
Küzdenek a megmaradásért: Megrendeléseik az utóbbi néhány hétben szinte a harmadára apadtak.

– Megrendeléseink az utóbbi néhány hétben szinte a harmadára apadtak – mondja Sallai László ügyvezető. – Sajnos béreket kellett elvonnunk, illetve szükség volt a létszám csökkentésére is. Kiadásainkat minimalizálnunk kellett, így például az étkezési hozzájárulás összegét is kénytelenek voltunk lejjebb venni. Igyekszünk mindent megtenni, hogy helyzetünket stabilizáljuk. Ehhez hozzájárul az önkormányzati támogatás, valamint a dolgozók hozzáállása a nehéz helyzethez, az áldozatok felvállalása. Valójában azért küzdünk, hogy a foglalkoztató megmaradjon.

– Ahhoz, hogy sikereket, eredményeket érjünk el, nagy szükség lenne a lakosság támogatására is. Telephelyünkön egy varroda is működik, ami a bérmunkán kívül saját termékeket állít elő, többek közt ágyneműket, téli-nyári takarókat, törülközőket, abroszokat. Vállalunk emellett kisebb javításokat is. Nagy segítség lenne, ha az itt élők vásárlásukkal, megrendeléseikkel, vagy akár adományaikkal támogatnák a foglalkoztatót – hangsúlyozta Sallai László.

Olvasóink írták

  • 1. 666.hu 2009. március 04. 19:07
    „Na, okos óváriak... ITT KELLENE valami VALÓS segítség !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nem tourinfooorm, madárleső banda, és egyéb ökörségek......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alapítvány támogatja a bolti rablás áldozatait

Budapest–Levél - A levéli fegyveres boltrablást meghiúsító, a félelmet átélő dolgozóknak és… Tovább olvasom