Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új játékok a mosonmagyaróvári FUTURA Föld szintjén

Tavaly nyári nyitása óta legnagyobb játékfejlesztését hajtotta végre a mosonmagyaróvári FUTURA élményközpont, hét új interaktív eszközzel bővült az épület első emelete.
A Föld őselemének szentelt szinten korábban is számos geológiai játékot kipróbálhattak a bolygónk működésére kíváncsi látogatók, így ülhettek földrengés-székbe, vagy gombnyomásra indíthattak el magmaáramlást a folyékonnyá váló homokban, ám a fejlesztés segítségével most még tovább bővíthetik földtani ismereteiket.

Az új installációk felé egy pillangószállta réten át vezet az út, ahol egy projektorrendszernek köszönhetően kivirágzik lépteink nyomán a háromszáz éves magtár padlója. Egy másik szerkezet tágabb otthonunk, a Kárpát-medence kőzettérképét és ágas-bogas vízrajzát vetíti elénk. Az asztal titkos fiókjaiban valódi kőzeteket is találunk, melyeket a megfelelő földrajzi zónákhoz társíthatunk. A „Beszélő kövek" játék kőzetei és talajai a helyükre illesztve bemutatkoznak nekünk. Egy kirakótérképes asztal segítségével nyomon követhetjük a Mosoni-Duna medrének és a térség településszerkezetének változását a FUTURA megépítésének idejétől napjainkig, továbbá a Föld mélyébe tekinthetünk a fiókokban kutatva, ahol akár őscápafogakra, vagy mamutcsontokra is bukkanhatunk.

Ha mindezen túl vagyunk, akkor a talpunk alatt élő-képződő talajrétegekbe kúszhatunk alá, amihez minden érzékünkre szükség lesz: beleszagolhatunk a jellemző illatokba, felnagyított mikrolényeket tapinthatunk ki, a szemünkkel pedig a valódi méretű talajmetszeteket pásztázhatjuk végig. A sok új játék után egy anakondaméretű, puha gilisztapárnán pihenhetünk meg, de csak egy pillanatra, mert utána mi is belehelyezkedhetünk talpalatti barátaink szerepébe, és egy kötelekből összeálló gilisztalabirintuson keresztül ügyeskedhetjük végig magunkat, mintha csak a múzeumrablásos filmek lézercsíkjai lennének. A Föld szintje a FUTURA-ban tehát éppúgy változik és újul, ahogy a Föld maga, és rajta az eleven talaj: a mindezt felfedezni vágyó látogatók örömére!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Véradás Mosonmagyaróváron

A Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvár Területi Szervezete május 28-án, kedden 11 órától délután 3… Tovább olvasom