Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Új és felújított gépekkel, nagyobb területen nyírják a füvet

Mosonmagyaróvár - Tízmilliót fordított fűnyírók és kaszálógépek beszerzésére, illetve a régiek felújítására a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. (VÜF) a tavaszi felkészülés jegyében.


Már megkezdték a parkok és virágágyások rendbetételét.

A korábbi évekhez képes igencsak elhúzódott a téli időjárás, ami a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkáját lényegesen nehezítette. Így a tavaszi felkészülés is némileg elhúzódott. A szokatlanul hideg és csapadékos télen csaknem 30 százalékkal költött többet a társaság síktalanításra és hóeltakarításra.

A városüzemeltető mintegy 10 milliót fordított fűnyíró és kaszálógépei fejlesztésére.
A városüzemeltető mintegy 10 milliót fordított fűnyíró és kaszálógépei fejlesztésére.

A felkészülés a tavaszi munkákra ugyan elhúzódott, ám a városüzemeltető munkatársai és gépei mára készen állnak, hogy nekilássanak a parkok és virágágyások rendbetételének. Sőt, sok helyen már az enyhébb időjárás beálltával ez el is kezdődött – tudtuk meg Kosár Tibortól. Az ügyvezető elmondta: a társaság mintegy 10 millió forintot fordított gépparkja fejlesztésére. Erre elsősorban a város terjeszkedése, az egyre növekvő területek miatt volt szükség. A beruházás során új fűnyíró traktorokat, kézi fűnyírókat, kaszákat, illetve traktorra szerelhető fűkaszát vásároltak, valamint a meglévő eszközöket is felújították. Az ügyvezető szerint a fejlesztéseknek köszönhetően az eddiginél is hatékonyabban és gördülékenyebben tudják ellátni a feladatukat. Főként a parlagfűirtást és gazmentesítést, ami minden évben visszatérő problémát jelent a városban. A parkfenntartást és a hasonló feladatokat a VÜF mintegy 30 dolgozója végzi, mellettük a társaság idén is foglalkoztat majd közmunkásokat is.

A parkfenntartást és a hasonló feladatokat a VÜF mintegy 30 dolgozója végzi, mellettük a társaság idén is foglalkoztat majd közmunkásokat is.
Az ügyvezető hozzátette: már megkezdték a felkészülést az idei városi majálisra, jelenleg a büfésekkel egyeztetnek. A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is két napra lezárják a gépjárműforgalom elől a Wittmann parkot, parkolási lehetőséget pedig az MTE salakos pályáján biztosítanak majd.

Olvasóink írták

  • 2. invektus 2010. április 15. 14:35
    „pénz :)”
  • 1. Euréka 2010. április 15. 09:49
    „Akkor minek akarnak elküldeni abból a 30 dolgozóból, ha közmunkásokat is foglalkoztatni akarnak. Az igaz, hogy téli időszakban nincs annyi munka, de legalább becsüljék meg azokat, akik több éve ott dolgoznak. Kiváncsi lennék ha az a 30 ember is elmenne, kivel vágatnának fát, tüzeltetnék azt téli időszakban. Ja, nyáron a 40 fokban nekik is járna az ivóvíz, télen minusz 20 fokban 8 órát kint töltve a meleg tea, nemcsak az irodásoknak.
    Magyarországon már természetes, hogy a melós az le van sz...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágosítás tizedszerre Mosonmagyaróváron

˝Tegyük szebbé környezetünket!˝ címmel tizedik alkalommal is meghirdetik a virágosítási versenyt a… Tovább olvasom