Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Tornaórák a speciális gépekért cserébe

A tűzoltóság speciális gépeivel segíti a városüzemeltető kft. munkáját, cserébe a tűzoltók edzhetnek a gimnázium mögötti sportpályán. Egyebek mellett ezt is tartalmazza az az együttműködési tervezet, amit a közeljövőben ír alá az önkormányzat és a katasztrófavédelem.

A katasztrófavédelmi igazgatósággal kötendő együttműködésről határozott az önkormányzat képviselő-testülete legutóbbi ülésén. A megállapodás lényege, hogy a város a kötelező önkormányzati feladat ellátásán túl együttműködik a katasztrófavédelemmel az eredményesebb védekezés, elhárítás, polgári védelem, iparbiztonság, tűzmegelőzés és tűzvédelem érdekében.

A megegyezés keretében a katasztrófavédelmi igazgatóság vállalja egyebek mellett, hogy segíti a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. munkáját speciális eszközökkel, például favágásnál vagy szivattyúzásnál.

Emellett a város által szervezett rendezvényeken térítésmentesen, illetve kedvezményesen biztosítja a tűzoltói felügyeletet. Kérésre az önkormányzati tulajdonú létesítményekben tűzvédelmi kérdésekben szakmai segítséget nyújt, a tűzoltómúzeumot pedig a város lakói, iskolásai előzetes egyeztetést követően ingyenesen látogathatják.

A megállapodás keretében az önkormányzat azt vállalja, hogy a város mentő-tűzvédelmének segítésére figyelemmel tervezik a támogatási keretösszeg felhasználásának feltételeit. Emellett Szent Flórián-napi ünnepségen az önkormányzat jutalmakat ad a tűzoltóknak.

A katasztrófavédelmi kirendeltség és a tűzoltó-parancsnokság munkatársai számára kedvezményes szakemberbérlakásokat biztosít, valamint a tűzoltók fizikai állóképességének szinten tartása érdekében használhatják a gimnázium mögötti sportpályát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Programajánló: a víz világnapja Mosonmagyaróváron

Az AQUA Szolgáltató Kft. életében már hagyománynak számít a nemzetközi Víz Világnapjához kapcsolódó… Tovább olvasom