Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Símaszkos támadók jöttek a tartozás miatt

Mosonmagyaróvár - Egy tartozás megadására próbált rábírni három símaszkos támadó egy mosonmagyaróvári férfit saját otthonában. Az egyik elkövető már előzetes letartóztatásban van.

Egy mosonmagyaróvári férfi tett bejelentést a rendőrségre a minap, miután saját otthonában megtámadták. A férfi egyedül volt otthon az esti órákban, amikor kopogtak. Az ajtót kinyitva három símaszkos férfi állt a bejáratban, egyikük kezében egy fegyvernek látszó tárgyat tartott. Az ismeretlenek benyomultak a lakásába és bántalmazni ütni-verni kezdték a férfit, egy korábban felvett egymilliós tartozás visszafizetésére próbálták így „ösztönözni„. Az „üzenet átadását„ követően a három támadó távozott a házból. A bántalmazott férfi könnyebb sérüléseket szenvedett.

A sértett a rendőröknek elismerte, hogy üzleti tevékenységéből származik ez a tartozás. Az ügyben önbíráskodás gyanújával indult nyomozás. A rendőrök a következő napon elfogtak két Győr melletti illetőségű férfit, akiknek a sértett tartozik. A gyanúsítottak együttműködtek a hatósággal, elmondták, hogy anyagi jellegű vitájuk volt a sértettel, amiben már hosszabb ideje nem jutottak eredményre. Éppen ezért megkérték egy ismerősüket, hasson rá a sértettre. A két férfit felbujtással gyanúsítják. Az egyikük lakásán tartott házkutatáson egy flóbert pisztoly, illetve egy kisebb kaliberű fegyver került elő.

A győri illetőségű „ismerőst" a következő napon elfogták a rendőrök. A férfi megalapozottan gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével, ám eddig nem működött együtt a hatósággal. A gyanúsított lakásán tartott házkutatáson a rendőrök találtak egy baseball-ütőt, símaszkot, valamint egy „vipera" és egy gázpisztoly dobozát. A férfi előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság. A rendőrség tovább vizsgálja az ügy részleteit és keresik a másik két elkövetőt is.

Olvasóink írták

 • 14. zoltanz 2009. március 08. 18:21
  „Ha 1 misit kapott kölcsön, akkor legalább 2 millát hajtanak be tőle, ha nem 3-at. Mert a megrendelő leadja az összeget, a behajtó meg hozzárakja a saját igényét. És bizony bemennek, ha nem az ajtón akkor az ablakon és bizony csont törik, gyermekek megnyomorításával fenyegetnek, az eszközökben nem válogatnak. Ismerek egy patkányt, havonta egy hetet (szezonban) a Balcsi körül portyázik, tavaly már vitte magával a 16 éves fiát, "tanítani a szakmára" ahogy ő fogalmazott. Van falból egy cége, át kell mosni a pénzt valahogy, megy minden, mint a Villám, itt lecsap, ott lecsap, 5 ingatlanja van, frekventált helyen mindegyik, albérlőkkel, adózatlanul, csak abból majd félmilla a havi bevétel. Fegyverrel a párnája alatt alszik, páncélozott az autója, de a mozgáskorlátozott édesanyja meg a születése óta súlyosan szellemi fogyatékos féltestvére egy szalagpanel sokadik emeletén tengeti az életét. Igaz a mondás, aki korpa közé keveredik azt megeszik a disznók.”
 • 13. RickCartman 2009. március 03. 17:32
  „Egy millás tartozás, csak úgy?Biztos valami nagyon tiszta, becsületes ügy lehet...ráadásul meg sem adni?Nem egy életbiztositás....Simaszkosok kopogtattak?Tényleg?Csak nem a Francia Becsületrend átadóbizottságára számitott?”
 • 12. pampus 2009. március 01. 19:27
  „Milyen érdekes? Ebben az országban jogos, vagy jogtalan az teljesen mindegy a pénzbehajtás területén. Ha azt sí maszkban végzik az üldözendő, de ha azt a APEH pribékei végzik " si maszk" nélkül az nem üldözendő! Itt lép be,hogy jogos e? Azt senki nem ellenőrizheti e rendszerben! Főleg ha bíró ad utasítást az állampolgárok ez irányú kifosztására! Természetesen akkor,ha nem volt ügyvéd az állampolgárok jogait védeni a tábla és a legfelsőbb bíróságokon! Így lehet törvényesen kifosztani sí maszk nélkül az állampolgárokat,sőt üldözetlenül!”
 • 11. Hitetlen 2009. február 28. 14:21
  „Az akinek tartozik a csávó ha elmegy biróságra akkor talán 4-5év mulva elismerik, hogy jogos a követelése de az adós meg megszünt, át mentette a másik cégbe magát, és ott kezdi előlről. RÖHEJ AZ EGÉSZ!!”
 • 10. Domestic 2009. február 28. 13:10
  „Én símaszkokat árulok a piacon!
  Nem lesz ebből nekem is balyom?”
 • 9. nocomment41 2009. február 28. 09:45
  „1. Kívánjuk a sajtó szabadságát, a censura eltörlését.”
 • 8. rivotril2mg 2009. február 28. 02:02
  „dettó olyan mint egy komolyabb fegyver, ám az erőssége van hogy egy légpisztoly erejét sem éri el. gagyi szar, még is engedélyköteles.”
 • 7. vonLichthofen 2009. február 28. 00:13
  „Könyörgöm, valaki árulja már el nekem, mi az a flóbert pisztoly. Én még azt sem tudom, hogy milyen a NEM flóbert pisztoly, ezen a téren ösmereteim elenyészőek. Bezzeg, ha Pilsnerről esik szó.......”
 • 6. 666.hu 2009. február 28. 00:01
  „Nem tudja valaki , kik voltak a "szereplők" ? Mármint a "sértett".”
 • 5. Imcsi 2009. február 27. 20:27
  „Az utolsó mondatodban nálam a tud helyett akar lenne!
  A ....zenekarban az új zenész kérdezi a vezetőt: Nekem nem jár a gázsiból?
  Válasz: Járni jár, csak nem jut!”
 • 4. hümm 2009. február 27. 19:27
  „Ha bemész a Tescoba és elviszel magaddal egy kiflit akkor TOLVAJ vagy!

  Ha egy üveg kölnit találnak a kisfiadnál ugyanitt kidobnak az állásodból!

  Ha " ÜZLETEMBER " vagy és milliókkal, százmillókkal tartozol az alválllalkozóidnak, akkor kintlevőségről beszélünk!

  Hogy is van ez? Kiflit lop az tolvaj aki nem akarja kifizetni az alvállalkozóit, dolgozóit, azt a munkát amit megrendelt az meg kintlévőség?

  Ja és ne merj számlázni kp-ben 250 ezernél többet, mert akkor 20% a bünti, ha meg utalással számlázod ki, ugyan sose kapod meg de a 20 % áfát állam bácsininak azonnal be kell fizetni!

  Jó lenne már, ha az ellopott áru értékétől , vagy a tartozás mértékétől tennék függővé a büntatések nagyságát, és mondjuk nettó 3000 ért le kellene dolgozni a városüzemeltetőknél a tartozást.

  Rögtön nem örülne annyi vállalkozó annak, hogy nem tud fizetni”
 • 3. alajos11 2009. február 27. 19:01
  „Elkapták a kézigránátos támadókat: ezek sem eszkimók (képek, adatlapok)

  Bogdán JenőAlább olvasható az MTI szövege a fejleményekről. A hírben szereplő B. Jenő és B. János adatai megegyeznek a Zsiwiwen fellelhető Bogdán Jenő és Bogdán János adataival, így bátorkodunk azt vélelmezni, hogy róluk van szó.

  Elfogták a tavaly novemberi pécsi kézigránátos támadás gyanúsítottjait - jelentette be Házi István, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója pénteken sajtótájékoztatón Budapesten. A rendőrök szerint a gyilkosok személyes okokból végeztek áldozataikkal. Dakos József Baranya megyei főkapitány az MTI-nek Pécsett elmondta: a rendőrség két testvért, a 45 éves kővágószőlősi B. Jenőt és a
  Bogdán János43 éves pécsi B. Jánost gyanúsítja a több emberen elkövetett emberöléssel. Tettükért akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethetők.

  A feltételezett elkövetőket harminc nyomozó hónapokon át tartó aprólékos munkáját, száz tanú meghallgatását követően péntek reggel Baranyában fogta el a rendőrség bevetési egysége, ellenállást nem tanúsítottak. Jelenleg őrizetben vannak, előzetes letartóztatásukra várhatóan még a hét végén sor kerül.
  A rendőr dandártábornok hangsúlyozta, hogy az elkövetők ismerték áldozataikat, és ölési szándékkal dobták otthonukba a kézigránátot, de tettük indítéka nem a rasszizmus, hanem személyes ok volt. A két áldozat közül feltehetően a férfival volt problémájuk. Ezért a bűncselekmény nem hozható összefüggésbe az országban az elmúlt időszakban történt hasonló bűnügyekkel - tette hozzá.

  Dakos József a támadók származására vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy magyar állampolgárokról van szó.

  Magyar állampolgár

  A főkapitány az ügyről a nyomozás érdekeire hivatkozva több részletet nem közölt, de ígéretet tett rá, hogy amint lehet, további részletekről is tájékoztatni fogja a közvéleményt.

  Pécsett, a Fejlődés utcai, romák által lakott családi házba tavaly november 18-án éjjel, 22 óra 45 perckor dobtak be jugoszláv típusú kézigránátot. A robbanás a két szülőt a helyszínen megölte. Három gyermekük - a legfiatalabb kétéves, a legidősebb öt - is otthon volt, közülük ketten könnyebben megsérültek, őket sokkos állapotban vitték kórházba.
  Zsobrák Péter, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője a támadást követő napon beszélt az MTI-nek arról, hogy az áldozatok romák, de a vizsgálat eddigi adatai szerint nem etnikai jellegű támadásról van szó; az elhunyt férfi ismert volt rendőrségi körökben. Elmondta, hogy a rendőrség külön nyomozó csoportot állított fel az ügy kivizsgálására, és 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűztek ki.
  Később az országos rendőrfőkapitány - roma politikusok és jogvédők tiltakozása miatt - közölte, a rasszista szálat is vizsgálják, mert amíg nem fogják el a támadót, ezt az eshetőséget sem lehet kizárni.

  Rasszista szál?

  Az országos és a megyei rendőr-főkapitányság a nyomozás elején azt is közölte, hogy nem találtak összefüggést a pécsi eset és a két héttel korábbi, nagycsécsi, szintén romák ellen elkövetett támadás között, csak azt, hogy mindkét esetben cigányok voltak az áldozatok.”
 • 2. katalinka 2009. február 27. 16:26
  „Ebböl mi a tanulság ? Nincs pénzem nem üzletelek .Kevesebb a lehetöség hogy leszámoljanak!”
 • 1. aTibi 2009. február 27. 16:23
  „Így kell csinálni!
  Kicsit keveslem a sérülést!
  Milyen jó amikor az ember valakinek dolgozik és nem fizetnek!
  A nemfizető,persze mehet a Bahamákra szegény.

  Ez volt a kezdet? lehet rósz idők köszöntenek a mocskos csalókra?
  Bízom benne!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkát adhatna a határ

Hegyeshalom - A hegyeshalmi önkormányzat a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-től szeretné ingyen megszerezni… Tovább olvasom