Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Rejtett kincsek Majorokban

Mosonmagyaróvár - Varga Tamás, a városrész egyesületének elnöke Majorokot szereti legjobban otthonában, és sokat tesz is fejlődéséért, szépítéséért.

Mit szeret és mit nem Mosonmagyaróváron? – ezúttal Varga Tamást, a Majoroki Kör fiatal elnökét kérdeztük a Lajta-parti városról.

– Generációkra visszamenőleg Majorokban élt a családom, itt jártam óvodába, iskolába, így természetes, hogy a városrészt szeretem legjobban Mosonmagyaróváron. Sokat teszünk a városrész fejlődéséért, szépítésért, programokat szervezünk. Figyelünk a műemlék jellegű épületek karbantartására. Igyekszünk minden városi pályázatot kihasználni, ami ezek felújítására vonatkozik. Örülünk, hogy megszépülhetett a Háromszög-kápolna és a Szent Ferenc-kápolna környezete is kulturált. Nem tetszik viszont, hogy az iskola régi épületei nincsenek megfelelően karbantartva, omladozó vakolat, rossz körülmények fogadják az oda látogatót – magyarázza Tamás. Kedvelt helye a Wittmann park és környéke a várral, melyek igazi kincsek: ˝sokkal többet ki lehetne belőlük hozni˝.


– Kiállunk a park ˝érdekeiért˝, más egyesületekkel, az önkormányzattal és a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-vel közösen igyekszünk a város legnagyobb zöldövezetét szebbé varázsolni. Annak egy része szépen gondozott, füvesített, padokkal ellátott, a hulladékot is elszállítják onnan, de a belső, fás sétálóutakon lenne még tennivaló. Jó, hogy sikerült megfelelő helyszínt találni a parkban egy új játszótérnek. Zavar azonban, hogy a parkban található pálya környéke elhanyagolt – hangsúlyozza.

Varga Tamás: ˝Igyekszünk a Wittmann parkot, a város legnagyobb zöldövezetét szebbé varázsolni.˝
Varga Tamás: ˝Igyekszünk a Wittmann parkot, a város legnagyobb zöldövezetét szebbé varázsolni.˝

Varga Tamás szerint Mosonmagyaróvár biciklihálózata nem összehangolt, Majorokban az EuroVelo út nincs megfelelően kialakítva, amellett, hogy nincsenek jól átgondolva a kerékpárutak, még veszélyesek is.

– Tetszik, hogy a Flesch-központnak fiatal, lendületes vezetője van, emelkedett a rendezvények színvonala, sok olyan sztárral találkozhatunk, akiket eddig nem láthattunk a városban. Sajnálatos azonban, hogy a mosonmagyaróváriak érdeklődése nem elég élénk. Bízunk benne, hogy a civil szervezetek erősödni fognak és közösen több színvonalas rendezvényt, hasznos projektet tudnak létrehozni. Tetszik továbbá az is, hogy a helyi vízisport-egyesület élénkíti a város sportéletét, sokan kapnak kedvet a sárkányhajózáshoz – szögezte le.

Olvasóink írták

 • 4. pancser 2009. augusztus 25. 21:44
  „2. Csak azért mert ugatok mert tudom mitől meddig tart a Majorok városrész. Mi köze van a Gyöngyösnek, meg a Duna lakóparknak ahhoz a közösséghez, nem is beszélve a halászi utiaktól. Kit érdekel az Újhelyi utca meg az iskola, hogy mi történik arrafelé. Nem majrokiak és nem is akarnak azok lenni, de a park sem majroki városrész. Amúgy semmi bajom a majrokiakkal, csak nehogy már azt higgyék, hogy fél Magyaróvár az övék. Azzal is tisztában vagyok, hogy a kálnoki út mellett volt az Alsómajor, de az már a múlté, én is alig emlékszem valamire. Az enyészeté lett a lecsúszott egzisztenciák gyűjtőtábora, miért lenne attól nyomorteleptől majroki tudatú valaki, de jellemzően a többségnek fogalma sincs, hogy mi volt az amerikai házak helyén.”
 • 3. RickCartman 2009. augusztus 25. 14:32
  „2.T.szebben is írhattad volna, ez pedig egy fórum, ahol hozzászólhat bárki, akár tetszik neked, akár nem.Csitt.”
 • 2. T. 2009. augusztus 24. 21:57
  „Miért kell mindenbe beleugatnod neked?? Szerinted miért majorok és nem major? Nézz utána vagy kérdezd meg az ottani öregektől hány uradalmi majorból állt majorok és akkor más is lehet a véleményed okos!”
 • 1. pancser 2009. augusztus 24. 11:51
  „Majorok terjeszkedik, már a Wittmann park is hozzájuk tartozik, meg a Gyöngyös telep, a halászi út jobb oldala, sőt a bezinkúttal szemben is? Csak az a baj, hogy az ott lakóknak nem volt és nem lesz majoroki tudata. Jó lenne, ha a Majorok maradna az ami volt. A valódi majorok nagyon szűk, az iskola környéke csupán, olyan ez mintha a bolha uralni akarná a kutyát.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mennyit ér a garancia?

Mosonmagyaróvár - Elromlott háromszázezres televíziója miatt fut a pénze után a mosonmagyaróvári… Tovább olvasom