Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Osztályok kérik, lesz, aki teljesíti?

Mosonmagyaróvár - A Karolina Kórház számára szükséges eszközök szerepelnek azon a most összeállított listán, amiből mindazok válogathatnak, akik adományaikkal segítenének az intézményen.
Egészségügyi Agora néven új kezdeményezés indult a minap Mosonmagyaróváron. Az önkormányzat, a Karolina Kórház és a civil szféra képviselői ültek össze, hogy a környék legnagyobb és legfontosabb feladatot ellátó intézménye számára szervezettebbé tegyék az adományozást. Ehhez elkészült egy lista, minden osztály, részleg kérésével. Egy éven át bárki tehet felajánlást a felsoroltakból. Az egy-kétezer forintos adományoktól a több tízmilliót érő műszerekig széles skálából választhatnak az adakozni szándékozók. A folyamatot az önkormányzat koordinálja.

A Karolina egyes osztályain a használt fotelek, hűtők vagy televíziók, megmaradt zárt csomagolású kötszerek, inkontinencia betétek, ágyneműk is óriási segítséget jelentek. Ezeken kívül műszerek, eszközök is szerepelnek a listán, melyek értéke tízezer forinttól több tízmillióig terjedhet.

Szükség van emellett mesterekre is, hiszen vannak olyan részlegek, ahol hosszú ideje nem volt egészségügyi meszelés sem, de járólapot, csempét is szívesen fogadnak.

Az első választó az UFM Bt. volt: négyszázezer forintos felajánlásukból távirányítós, vízszintig dönthető betegkiültető székek kerülnek a krónikus osztályra, mintavételi eszközök a tüdő részlegre, több speciális rögzítő eszköz a sürgősségi traumatológiára.

Olvasóink írták

 • 3. Almika 2008. december 12. 16:40
  „Köszi az infot!”
 • 2. kíváncsi 2008. december 11. 22:21
  „Én már máshol olvastam. Király Csabánénál a Polgármesteri Hivatal Humánszolgáltató Osztályán lehet felajánlásokat tenni. 96/577-818”
 • 1. Almika 2008. december 09. 20:32
  „A cikk írójának!
  Címet, telefonszámot esetleg bankszámlaszámot kérnénk.Vagy van a kórházban gyűjtőhely az adományoknak?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázötvenkét tulajdonossal is gazdátlanul

Jánossomorja - A pusztasomorjai városrészben a kiserdőt szabadidőparkká alakítanák át s gondoznák… Tovább olvasom