Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 11°C | 24°C Még több cikk.

Oroszoktól loptak tévéket

Egy Csemeztanyán élő orosz állampolgárhoz tört be két fiatalember, majd egy harmadik társukkal az onnan ellopott tévéket próbálták értékesíteni.


Közben a potenciális vevőkkel is összevitatkoztak, majd az autójukat is felgyújtották. A három fiatalembert a napokban ítélte a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság felfüggesztett, illetve letöltendő börtönre.

Még az elmúlt év novemberének egyik hajnalán tört be egy hegyeshalmi és egy mosonmagyaróvári fiatalember a Hegyeshalomhoz tartozó Csemeztanyán lakó orosz állampolgár házába. A tolvajok a lakásból három LCD televíziót vittek magukkal. A megszerzett zsákmányt értékesíteni akarták a betörők, így egyikük ismerőse, egy jánossomorjai fiatalember közvetítésével találtak is vevőt a tévékre.

Az érdeklődőkkel meg is beszélték a találkozót Mosonmagyaróváron, ahol aztán a „közvetítő" beszállt a vevők mikrobuszába, hogy Újrónafőre menjenek a készülékeket megtekinteni. Útközben azonban a jánossomorjai férfiban valamiért felébredt a gyanú, és azt hitte, hogy a vevők valójában be akarják őket csapni és ingyen szeretnék megszerezni a televíziókat. Ezért azt követelte, mutassák meg neki a vételárat, majd „kérésének" nyomatékot adva egy kést szorított a sofőr nyakához és azzal fenyegetőzött. A késsel aztán a másik utas – vevő – felé szúrt, ám nem találta el.

Közben beértek Újrónafőre, ahol a két vevő kiugrott az autóból és futva elmenekültek a fenyegetőző fiatalember elől, aki ezt követően szintén elszaladt. Nem sokkal később egy máig ismeretlen ember a mikrobuszt égésgyorsítóval lelocsolta és felgyújtotta a faluban. A vevők járműve teljesen kiégett, a tűzben mintegy 444 ezer forintos kár keletkezett. Később a rendőrök elfogták a két betörőt és a közvetítőt is. Ráadásul a három ellopott televíziót is megtalálták, így azok visszakerülhettek jogos tulajdonosukhoz.

A történetbe közvetítőként bekapcsolódó, majd késsel fenyegetőző 35 éves F. P. ellen az eljárás során csak zaklatás vétségében, súlyos testi sértés kísérletének bűntettében és garázdaság vétségében találtak bizonyítékot. Így a büntetett előéletű fiatalembert és a betörés egyik elkövetőjét, a 24 éves Sz. J.-t a Mosonmagyaróvári Városi Bíróság felüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A betörés másik elkövetője, a 24 éves T. T. egy év végrehajtandó börtönt kapott, valamint elrendelte a bíróság egy korábbi másfél éves felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtását is. Az ügyészség F. P. esetében súlyosbításért fellebbezett, míg a másik két vádlott esetében az ítélet jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Arab pénzváltó megölésével vádolják a mosonmagyaróvári férfit

Egy arab pénzváltó megölésével is vádolják azt 36 éves, büntetett előéletű mosonmagyaróvári… Tovább olvasom