Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Örökzöld kérdések

Némi vita után háromhavi jutalmat szavazott meg a képviselő-testület Mosonmagyaróvár polgármesterének. A nyári szünet előtti utolsó képviselő-testületi ülésen a nyári hőség dacára ismét a mosonmagyaróvári „ örökzöldek ” vitték el a pálmát: Flexum, Havanna Klub, Tourinform-iroda, a jet-ski-pálya és a hulladékrendelet.

Kedvezményes rendelővásár

A városatyák tájékozódtak a kórház-rekonstrukció folyamatáról és a háziorvosi és fogorvosi alapellátás szerkezeti átalakításáról. Felajánlotta a testület a most praktizáló családorvosoknak, hogy rendelőiket kedvezményesen, negyvenszázalékos áron megvásárolhatják. Döntés született arról is, hogy Majorokban új rendelő épül a Flexum-telephely bejáratánál.
Elfogadták az új hulladékrendeletet is, s ezzel összefüggésben július 1-jétől emelkednek a szemétdíjak. Például a 110 literes edény ürítési díja 143, az 1100 literesé pedig 1429 forint lesz.
Mintegy tíz százalékkal emelkednek az önkormányzati lakások bérei is. Így az összkomfortos lakásokért 136 forintot kell fizetni négyzetméterenként, míg az alacsonyabb komfortfokozatúakért 100-at, 64-et, illetve 42-t.
Miután a Flexum bejelentette, hogy eladná a

Tourinform-irodát a Városüzemeltető Kft.-nek, az előzményekhez képest váratlanul olyan módosított határozatot fogadott el a testület, miszerint az eredeti vételár valamivel több mint a feléért lenne csak hajlandó a létesítményt a város megvásárolni. Elutasítottak a képviselők minden olyan felvetést is, ami a Mosoni-Dunán jet-ski-pálya kijelölését tenné lehetővé. Ezt egyébként a szakhatóságok sem támogatták volna. A legvégső szót az ügyben a hajózási hatóságnak van joga kimondani.

Zárt ülésen a Havanna Clubról

Zárt ülésen vitatta meg – és utasította is el a testület – a közel egy éve húzódó peres ügyben a Havanna Club Kft. fellebbezését a hangosítóberendezés használatát tiltó határozat ellen. Ugyanakkor megbízták Böröndi Lajost újabb öt évre a Flesch Károly Kulturális Központ, míg Kocsicsné Zajcsics Erzsébetet az Pzikés Óvoda vezetésével. Döntöttek a kiváló köztisztviselő és tanuló díjakról, valamint a „ Pro Urbe Mosonmagyaróvár " kitüntető cím odaítéléséről is.

Polgármesteri jutalom: háromhavi fizetés

Előzetes frakcióegyeztetések után a testület jutalomként az adható legfeljebb öt hónapnyi helyett végül háromhavi illetményt szavazott meg Stipkovits Pál polgármesternek. Nyitrai József (Labe) különvéleményében viszont egy hónapnyi jutalmat tartott volna csak indokoltnak azzal, hogy szerinte a polgármester is felelős a Kötött-csónakház eladása miatti újabb városi vagyonvesztésért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízre fel!

Magánszemélyek alapították meg Dunakilitin a Felső-Szigetközi Szabadidő- és Vízisport Egyesületet. A… Tovább olvasom