Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Nem mehetett be a kimlei Mikulás a művelődési házba?

˝Kimlére a polgármesternek és G. Katinak. ˝Köszönjük˝, hogy nem engedték be a Mikulást a művelődési házba, ezzel sok gyereknek és szülőnek okoztak csalódást˝ - írja olvasónk.

Olvasói SMS
Kimlére a polgármesternek és G. Katinak. ˝Köszönjük˝, hogy nem engedték be a Mikulást a művelődési házba, ezzel sok gyereknek és szülőnek okoztak csalódást. A hideg utcán, sötétben kellett az ajándékot kiosztani. Köszönjük a meglepetés-Mikulás szervezőinek és a Mikulásnak a kitartást és ajándékot. Reméljük, azt megengedik, hogy ebből hagyomány legyen. Egy nagyi
Balsay Zsuzsanna polgármester írásban válaszolt a felvetésre: ˝Kimle hagyományt teremtett azzal, hogy a 125 éves hársfa és Szentháromság-szobor környékére szervezi minden vasárnap az adventi gyertyagyújtásokat. A vasárnapi programokon a község iskolája, óvodája, nemzetiségi csoportjai és képviselői lépnek fel. Jelenleg is több Mikulás ˝működik˝ a faluban: német Mikulás, ovis-Mikulás, iskolás-Mikulás.

Az óvodások Mikulás-csomagjait az önkormányzat biztosította, már átvették az ovis-Mikulástól. Idén advent második vasárnapja és a Mikulás megérkezése ugyanazon napra esett. A gyertyagyújtást és a gyerekek műsorát követően érkezett meg az újabb ˝Mikulás-szervezők˝ Mikulása az ünneplőkhöz.

Sajnálattal utasítjuk vissza azokat az ismétlődő támadásokat, amelyek egy örökké elégedetlen kisebbség részéről az önkormányzatot érik. Különösen szomorú ez akkor, amikor ez az ünnepi készülődésben fordul elő. Egyesek a vélt vagy valós elégedetlenségük kifejezésére most már a kisgyermek számára valóban nagy meglepetést okozott Mikulást is felhasználják. Mi várjuk az érdeklődőket a következő vasárnapokon gyertyagyújtásra és december 19-én a ˝Falu karácsonya˝ című ünnepi műsorra is" – írta a községvezető.

Olvasóink írták

 • 8. zola 2010. december 22. 18:34
  „Felháborító a kimlei polgármester asszony diktatórikus településvezetése.
  EU-s pénzek lenyúlása,fenyegetések,vesztegetések,fiktív számlázások stb...
  Egy nem kimlei.
  Magyar Ellenállás!”
 • 7. HT 2010. december 19. 15:23
  „Amerre csak járok mindenhol, mindenkitől csak azt hallom hogy ez az asszony egy rettenetesen rosszindulatú bosszúálló teremtés.
  Egyszer nekem is volt szerencsém a Lieder program beindulásakor találkozni vele. Nagyon szórta az észt mindenkinek.Magabiztosnak tűnt,de ez csak a látszat volt.”
 • 6. Jóóska 2010. december 16. 23:32
  „Úgy tudom, hogy a polgármester asszony által "örökké" elégedetlen kissebségnek titulált embereknek csak annyi a bűne, hogy nem értenek egyet a DUNApart letarolásával!!! Kedves SiLa! Igazad van! Itt tényleg nagy a baj!”
 • 5. SiLa 2010. december 16. 17:45
  „Kedves natir!
  Ha igaz amit ír, akkor tényleg nagyok a problémák az Önök településén.”
 • 4. natir 2010. december 16. 15:52
  „Mélyen egyetértek az sms írójával! Majdnem megfagytunk, de kivártuk a Mikulást, a sötétben és hidegben, mert a faluban nemcsak óvodás és iskolás korú gyermekek vannak, hanem kisebbek is és nekik ez volt az első élményük a Mikulással. Sajnos a kinti fagyoskodás miatt nem sikerült olyan jól mint szerettük volna. Kedves SiLa, ismerem a szervezőket és többszöri egyeztetés után sem sikerült kikönyörögni, hogy a faluházba érkezhessen meg a Mikulás, pedig nagyon rugalmasak voltak. A Faluházban 2-4.30-ig játszóház volt. Előtte, utána, vagy a gyertyagyújtás (5h-kor) után is jó lett volna, de sajnos a falu vezetése nem tudta félretenni személyi ellentéteiket a gyermekek érdekében. Sajnos ebben a korban már elfelejti az ember, hogy milyen volt gyermeknek lenni, még ha pedagógus is az illető... Ezúton is köszönjük a szervezőknek, hogy minden akadályoztatás ellenére hoztak és vettek ajándékokat, ezeket becsomagolták és dacolva a hideggel és örömet szereztek a kisebb és nagyobb gyerekeknek is.”
 • 3. SiLa 2010. december 15. 20:49
  „Ha valakinek van ötlete, elképzelése, azt illik megbeszélni a műsor szervezőivel!
  Legalábbis a mi településünkön így működik. Azok akik acsarkodnak, képzeljék el, ha az Ő általuk szervezett dologba, mások, hívatlanul bepofátlankodnak! Kritizálni könnyebb, mint egy közösség építő tagjának lenni?
  Az az ember,aki azokat kritizálja, akik a közösségért dolgoznak, előtte nézzen tükörbe!”
 • 2. meir 2010. december 15. 15:48
  „KIZAROLAG a HECC Kedveert!
  -------------------------------------
  Beteg lett az aki megszemelyesitene a mikulast,igy raveszik a Rabbi Urat legyen ezuttal O a tealapo neki ugyis van szep feher szakalla hozza!!
  no a rabbi be i oltozik,veszi a puttonyt es megy az ovodaba,ahol mar varjak a gyerekek es a szulok,a telapo jottet!
  mikor odaer,szepen komotosan kipakol mindet egyenkent jol lathatoan egy nagy asztalra es kedvesen igy szol!
  -no gyerekek,most pedig lehet vasarolni..!!”
 • 1. santiago 2010. december 15. 08:49
  „Na és itt hol a válasz a kérdésre, hogy miért nem engedték be a Mikulást a Művelődési házba? Szép kis polgármester lehet ez is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi búvárkarácsony

A Deepex Búvárcsoport szombaton a hegyeshalmi bányatónál ismét megtartotta hagyományos… Tovább olvasom