Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Mozzarellát zacskóz az új gépsor

Naponta akár 240 ezer pizzára elegendő mozzarellát is képes előállítani a mosonmagyaróvári Óvártej Zrt. 20 tonnás kapacitású, tegnap átadott gyártósora.
Az 1903-ban, Ujhelyi Imre által Magyar Királyi Tejgazdasági Állomás néven alapított mosonmagyaróvári sajtgyár két éve került az olasz Valcolate családi cég tulajdonába. A hazai és a környező országok sajtkínálatának bővítését az olasz tulajdonosok magyar tejből és a hazai munkaerő megtartásával valósítják meg.

„A tulajdonosváltás után száznál több dolgozónk munkahelyét megtartottuk, beszállítóinknak pontosan fizetünk s bizalmi hálót építettünk magunk köré" – tájékoztatott Carlo Volpe, az Óvártej Zrt. ügyvezető igazgatója. Az Óvártej az elmúlt két évben megnövelte gyártási hatékonyságát, így versenyképessége is növekedett.

Az Óvártejnél bemutatták a látogatóknak az eredeti, kézzel készült olasz mozzarella készítésének mesterfogásait is.
Az Óvártejnél bemutatták a látogatóknak az eredeti, kézzel készült olasz mozzarella készítésének mesterfogásait is.


A tegnapi ünnepi alkalmon elhangzott: az Óvártej Zrt. az elmúlt két évben arra törekedett, hogy saját erőből megvalósított beruházásaival – melyek mértéke mára eléri a félmilliárd forintot – egy modern és fiatalos céget hozzon létre. A tradicionális magyar sajtkülönlegességek mellett üzleti céljuk az olasz sajtok és receptek, mint a mozzarella és a stracchino vagy akár a provoletta meghonosítása a hazai piacon.

E célt szolgálja a tegnap átadott, 20 tonna kapacitású új gyártósoruk is. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

DUNAKILITI - Ilyenek vagyunk: Ahol a Macskában él a harcsa

„A szegények orvosa" szülőházában tanulnak a helyi gyermekek, böjt idején csiripiszlit esznek… Tovább olvasom