Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Mosonmagyaróvár: piros egyest kapott a polgármester

Éles politikai felhangokkal és adok-kapokkal indult Mosonmagyaróvár önkormányzata képviselő-testületének tegnapi ülése.
Több képviselő a városi iskolarendszer jövőjéért aggódva szólt napirend előtt.

A tanácskozás kezdetén Hushegyi Róbert (független) kijelentette: a minap az Országgyűlésben elhangzott antiszemita felszólalás miatt a továbbiakban nem kíván hozzászólni a jobbikos képviselőtársa által beadott indítványokhoz. Ezért javasolta, hogy vegyék le napirendről a Kopetti Tamás által javasolt adórendelet-módosítást. Kovács Tamás (MSZP) ugyancsak felháborodásának adott hangot a jobbikos kijelentés miatt. Kopetti Tamás (Jobbik) elmondta: sajnálja, hogy pártpolitika és hisztériakeltés zajlik a testületben. Továbbá azt javasolta a két képviselőnek, leginkább magukba és pártjukba nézzenek bírálat helyett.

Kovács Tamás a városi iskolarendszer jövőjéért aggódva szólt napirend előtt. A képviselő szerint a pedagógusok nem tudják, mi lesz az iskolájukkal januártól. Miként történik majd a finanszírozás, lesz-e forrás a túlórákra. Kovács Tamás számon kérte továbbá a polgármestertől, hogy az Országgyűlésben minapi felszólalásával a megszorítások és az adóemelés politikája mellé állt. Az országgyűlési képviselő munkáját értékelve egy nagy piros „egyest" adott át Nagy Istvánnak.

A polgármester elmondta: felszólalásában a közműadókról beszélt. Azért támogatta, mert ez nem közvetlenül az emberek zsebét érinti. Nagy István szerint ez vállalható kiállás volt amellett, hogy többletbevételhez jusson a költségvetés. Az iskolarendszerről a polgármester elmondta: az általános iskolák működtetését továbbra is a város vállalja, az önkormányzat továbbra sem lesz rossz gazdája az intézményeknek.

A pedagógusoktól való méltó elköszönésről szólt napirend előtt Szabó Miklós (MPKE). Elmondta: a tanítók, tanárok januártól állami alkalmazottak lesznek. Az önkormányzat részéről nemes gesztus lenne, ha megköszönnék az eddig végzett munkájukat. Meg kellene továbbá keresni az elismerés megfelelő formáját, például kétheti bér juttatásával.
Nagy István elmondta: a város iskoláiban összességében mintegy 1,4 milliárd értékben valósulnak meg fejlesztések a következő időszakban. Ez is jól jelzi, mennyire elismerik az oktatásban dolgozók munkáját. A polgármester hozzátette: noha nem ez lett volna a megfelelő módja a bejelentésnek, de a decemberi testületi ülésen szavaznak a pedagógusok kétheti bérének kifizetéséről.

(A tanácskozás további témáiról később beszámolunk.)

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Besenyőpista 2012. december 03. 23:31
  „Pancser! Kovács Tamás MSZP-s elnök. Mi abban furcsa, hogy kiáll a baloldali eszmék mellett és támadja a jobb oldalt? Téged viszont óvva intelek, hogy ne köpjél oda, ahol még lehetséges, hogy nyalni fogsz!”
 • 39. pancser 2012. december 03. 21:57
  „37. abszurdisztán 2012.12.03. 13:51
  Na ebben egyetértük, ne is legyen különb!”
 • 38. looser2 2012. december 03. 19:16
  „Egyetértek Abszurdisztánnal!Pancser semmit nem változott, a választás előtt a szocikat köpködte, most meg a Fityeszt, bár nem olyan véres szájjal. Kíváncsi lennék, hogy ő kit látna szívesen hatalmon? Esetleg MSZMP-Jobbik koalíció?”
 • 37. abszurdisztán 2012. december 03. 13:51
  „Akkor te értékes ember vagy, a Lázárotok szerint legalábbis.Én nem Audival járok.Nem is ez a lényeg.Az, hogy emberileg és szakmailag is kimagasló embernek tartom KT-t.Örülök, hogy ilyen vezetője van a baloldalnak.”
 • 36. pancser 2012. december 03. 09:36
  „35. abszurdisztán 2012.12.03. 08:39
  Egyáltalán nem szúrja a szememet Kovács autója, így reagáltam le magas röptű hozzászólásodat, amit most idézek.
  "mikor maga küldte el A6-os ügyvéd úr számára"18. abszurdisztán 2012.12.01. 07:36 Szerintem a te szemedben szálka az Audi, attól függően ki hajtja. Kovács Tamást nem neveztem Audi 8-nak, de ha akarod a te kedvedért, csakis a Te kedvedért megteszem, ha úgy akarod. Mivel járok? Audival!”
 • 35. abszurdisztán 2012. december 03. 08:39
  „Nem értem, kedves Pancser , miért böki ennyire a szemedet KT autója .Az alpolgik Trabanttal járnak ? Úgy tudom, Audival.Ja és persze költségtérítéssel. Pesta szolgálati autóval a város költségén jár a parlamentbe. Mind felveszik a költségtérítéseket. KT a saját zsebéből és az imperialista viszonyok döglődő vállalkozásaiból tankolja A8-as Audiját. A városban egyébként rengeteg a luxusautó. Lázár megmondta : mindenki annyit ér, amije van.Te milyen autóval jársz, Pancser ?”
 • 34. abszurdisztán 2012. december 03. 04:59
  „Az emberek úgy megundorodtak a Fidesz képmutató, népnyúzó politikájától, a felállított rezsimtől, hogy az ellenzék táborába folyamatosan gyűlnek az emberek.... olyanok is, akik a Fideszre szavaztak.Ne aggódjatok tehát !”
 • 33. pancser 2012. december 02. 21:16
  „32. abszurdisztán 2012.12.02. 18:02
  1994-2006 között a várost mintha szoc-lib vezetés kormányozta volna. Nem így volt? Vajon Stipkovocs Pál hányszor szavazott a frakciójával szemben az országgyűlésben, mondjuk, hogy ne adósodjon el az ország? Csak azzal van baja Kovács Tamásnak, akik megpróbálják valahogy kirángatni az országot a szocik teremtette mocsárból?
  Plagizálsz is egy kicsit "Valaki(k) hazudtak reggel, délben és este." eredendően a szocialista vezér szájából származik. Hazudtunk, mármint a szocialisták, dugdostuk a papírokat stb. a la Gyurcsány.
  Kovács Tamás nézetem szerint csak szeretne politikus lenni, akár megélhetési is. Egyem a drága lelkét csupa jó érzésből törtet, szórakozik mások munkájával. Audival az ember könnyen állítja be magát baloldalinak. Csak csapata nincs, senki nem akar vele dolgozni fogalmazhatunk így is, ilyen osztályozgatóssal én sem dolgoznék.
  A piros filces bohózatot mikor terjeszti ki a szoci képviselőkre, a régebbiekre, mondjuk Stipkovicsra ha már a polgármestereket osztályozza. Szabó itt nem jöhet szóba mert nem volt országgyűlési képviselő.
  Ki a fene duzzasztotta az adósságot heggyé, közben idióta végkielégítésekkel mentek a szoci haverok egyik állásból a másikba, több tízmillió csurgott a szoci zsebekbe. Ezt írja piros filccel és adja körbe legközelebb Kovács Tamás.”
 • 32. abszurdisztán 2012. december 02. 18:02
  „Kovács Tamás Nagy Istvántól eltérően nem megélhetési politikus.Nem vág zsebre havi millát vagy másfél millát.Óriási különbség.Biztos, hogy nem fognak csapátában lenni a levitézlett politikusok.Nyugodj meg, nem fog össze Miklóssal.Viszont a kivégzésében sem kíván részt venni.Csinálják csak ezt a Pistáék.”
 • 31. kocsoggorog 2012. december 02. 17:36
  „abszurdisztán, egyre kérdésre felelj!
  Mi történt Kovács Tamással?
  Megszavazta az eseti bizottság felállítását, annak jelentését, Szabó Miklós feljelentését...
  Most meg szerecsent mosdat...
  Talán csak nem fentről megkapta az ukászt???
  Talán szóltak, hogy a Kovács Tamás indulása tuti bukás, próbáljuk meg együtt az ex jobboldali Szabó Mikivel???
  Ennyire csak a hatalom számít?”
 • 30. abszurdisztán 2012. december 02. 12:57
  „Nagyon kínos az ügy, ráadásul fideszes berkeken belül. Valaki(k) hazudtak reggel, délben és este.Belehazudtak az állampolgárok arcába. Miközben fényes tűzijáték és dínom-dánom közepette átadták a Futurát, ekkora gikszert lepleztek eddig. Felelőtlen a városvezetés. Lokálpatriótaként aggódom a város jövő évi költségvetése miatt. Demokráciában ennél kisebb malőr miatt is lemondanak. De hát hol van itt a demokrácia ? Kuss van és hazugságok. Reggel, délben és este.....Így is, úgy is aFidesz ég le. Hova tartasz Magyarország és hova tartasz Mosonmagyaróvár ennyi hazug pancser között ???”
 • 29. pancser 2012. december 02. 10:25
  „28. abszurdisztán 2012.12.02. 06:55
  Szijjártó Orsolya véleménye az ami, most akkor mi van? A város vezetésének meg más. Mindenesetre úgy tűnik a pert eleve lefutottnak tekinti ("Nem tudják, hogy esetleges per folyamán akár több tízmilliós kamatfizetést is kell teljesíteniük ?") Kifelejtette, vagy az újság pontatlan, abban az esetben, ha a bíróság javukra dönt.
  Így áll a helyzet.
  Azt azért megkérdezem a piros filces bohózat pártfogóitól mit kell tenni egy piros ötösért? Talán Nagy István vonuljon külföldi száműzetésbe, vagy netán lépjen át az MSZP-be, vagy Kovácsnak adja át a tisztségeit, vagy fizessen a város Orsolyáéknak gondolkodás és felülvizsgálat nélkül, vagy elég annyi is hogy Kovácsot tegye a helyettesének?
  Kovács Tamás jogosulatlanul osztályoz másokat, vajon hányast adna azoknak akikről(róla is) lesújtóan nyilatkoztak a választók? Nem tudom van-e olyan skála negatív irányban, ahol az azonos szellemiségűek regnálása(szoc-lib kormány) alatt elszórt milliárdok(pl:végkielégítések) megjeleníthetők? Ha tud ilyet, összedobjuk a piros cerkák árát!”
 • 28. abszurdisztán 2012. december 02. 06:55
  „A város ismerte a szennyvizes szerződést is ...

  A Kisalföld szombati számában Szijjártó Orsolya , az Inventio Consulting Kft ügyvezetője beszél a város és a cége között megkötött szerződésekről.
  A következőket fogalmazza meg :Érthetetlen számomra, hogy miért van szükség újabb eseti bizottságra, amikor a szennyvíztisztító pályázatírására vonatkozó szerződést már a júniusi eseti bizottság melléklete is tartalmazta .Én magam küldtem meg a szerződéseink másolatát Árvay alpolgármesternek. Ezt követően született az a határozat, hogy ami felhatalmazta a polgármestert az egyeztetésre a város számára megfelelő fizetési feltételekről és a jövőben felmerülő költségekről. Ha szükség lett volna eseti bizottságra, miért nem tették meg a nyáron ?
  A júniusi eseti bizottság által vizsgált keretszerződést és a szennyvíztisztító pályázatkészítésének díját is tartalmazta a korábbi szerződés, ezért az újabb eseti bizottság felállítására megszavazott félmillió Ft egyenesen pénzkidobás. Megjegyzem, hogy az eseti bizottság legutóbbi jelentése számos - nyilvánosan is megjelent - valótlan állítást tartalmaz. Így például, hogy cégünk késedelmesen vagy nem hiánytalanul teljesített volna, pedig az eredményeink magukért beszélnek.
  A felvetésre, miszerint a jelenlegi városvezetés azt állítja, hogy nem tudott a szerződésekről, így fejti ki a történteket Szijjártó Orsolya : Csodálkozom azon, ha nem tudtak a szerződésekről . Az önkormányzat nyilvánvalóan ismerte a szennyvizes szerződést, hiszen ez alapján a nyertes első fordulóhoz kapcsolódóan 2009-ben ki is fizette nekünk az 1,1 millió Ft-os sikerdíjat. Így a szerződés és a számla kell, hogy szerepeljenek a pénzügyi osztályon, a könyvelésben. A Futura ügyében pedig éppen a mostani városvezetés keresett meg 2010 nyarán újra, hogy miként áll az értékelés folyamata, mivel a kormányváltás után kérdéses a nagy projektek sorsa . A Futura azóta is a jelenlegi városvezetés sikersztorija, pedig köztudott, hogy a projektet nem ők kezdeményezték. Sajnáljuk, hogy a sikerben mindenki részesedni akar, miközben minket, akik az érdemi munkát végeztük, nem fizettek ki a mai napig. Meglepőnek tartom, hogy az előzmények után meglepetésként érte a városvezetést a számla megérkezése, hiszen az eredményes munkának - köztudottan - ára is van. Érthetetlen, hogy egy hivatalos közigazgatási szervezetnél egyáltalán felmerülhet, hogy érvényes szerződéseink alapján nem kívánnak kifizetni egyértelműen teljesített szolgáltatást .Megértettük, hogy helyi okok miatt a díjunk nem lett betervezve a város költségvetésébe. Most viszont, amikor a jövő évi költségvetést tervezik, semmi akadálya a teljesítés betervezésének. Július eleje óta két írásos ajánlatot is tettünk a városnak a fizetés átütemezésére, a mai napig válaszra sem méltattak. Ez a felelős gazdálkodás ? Nem tudják, hogy esetleges per folyamán akár több tízmilliós kamatfizetést is kell teljesíteniük ?

  Azt hiszem, KT csak abban tévedett, hogy csak Nagynak adta a piros egyest.Az egész vezetésnek kellett volna adni. Ekkora böszmeséget !!”
 • 27. Jakutika 2012. december 01. 16:27
  „Nagy István biztos remekül végzi a munkáját. De a szavazók nem azt fogják jutalmazni vagy büntetni, hanem amit a fidesz az országos politikában tesz. Ezt észbe kellene tartania. Legyen már joga KT-nak kritizálni a polgármester urat, aki egyben képviselő is. A vekkeres akció meg a kordonbontás után nyugodtan lehet itt bohóckodni, ha Orbánnak szabad, akkor egy városi képviselőnek is. Nemde?
  Másrészt ugye ebben az országban képviseleti demokrácia van (még) és elsősorban a választóknak kell megfelelnie a politikusoknak és csak másodsorban a pártjuknak, vagy ez esetben a szűk pártvezetésnek. Nyugodtan ki lehet ülni függetlenek, oszt jónapot. Ez kérem csupán gerinc kérdése. Előfordult már. Tudja itt mindenki, hogy a kétharmad már rég odavan a kormányzat szánalmas teljesítménye végett.

  A Jobbikot meg hagyjuk.”
 • 26. RickCartman 2012. december 01. 15:18
  „24. embertelen 2012.12.01. 13:31
  szívemből szóltál, de figyeld csak meg, néhány hozzászóló ügyet sem vet rá, mellébeszélnek, rágcsálják a maszlagot (aminek fogyasztása egyébként kábító hatású, ám esetleg halálhoz is vezethet); ez a tipikus vakhitű narancsos magtartás: elhangzik néhány okos, és mélyen igaz mondat, ügyet sem vetnek rá, csak fújják a magukét
  --kár beléjük, minden, ami 15 IQ-nál több, értelmezhetetlen ebben a közegben”
 • 25. abszurdisztán 2012. december 01. 13:54
  „Nem olvastad el vagy nem értetted meg Szijjártó Orsolya szavait.Egyébként egy alomban vannak Nagy Istvánékkal, hiszen fideszesek.Csak a csaj nem hagyja a pénzt, inkább kitálalta a ügy részleteit, melyek bizony botrányosak.Annak idején a Fidesz nyomta be polginak Szabót, most éppen ők végzik ki, mert nincs rá többé szükség.Az MSZP egészen biztosan nem a bukott helyi politikusok pártja lesz, nekik nincs helyük a formálódó helyi összefogásban.Ráadásul a párt megtisztult, mert eltűntek a megélhetési politikusok belőle.Kt miért lenne tisztességtelen ? Semmi negatív vagy pejoratív dolog nem fűzhető hozzá.Ha ennyit foglalkoztok vele, az azt jelenti, hogy valamilyen szinten veszélyesnek látjátok.Vagy tehetségesnek és alkalmasnak arra, amire mások nem. Végre van a baloldalnak is hadra fogható, tökös, jó kiállású, értelmes fiatal vezetője.Kellemetlen, hogy nem ül , mint a sült hal az üléseken, hanem utána jár a dolgoknak.Ráadásul nem olyan nagyképű alak, mint pl. az A/-os ügyvéd úr, aki köszönni sem tud a polgároknak, akik őt megválasztották.Orsolya egyébként a Kisalföld hasábjain világosan kifejti, hogy a szerződéseket elküldte az A6-os ügyvéd úrnak. Valamelyik fél hazudik.Én nem látok bele a városháza dolgaiba, de az ellentmondás világos. Valami bűzlik, várom a Pestáék magyarázatát Orsolya szavaira.
  ,”
 • 24. embertelen 2012. december 01. 13:31
  „Egy érdekes dolgot vélek felfedezni. Amint megjelenik egy iciri-piciri mszpés hír, a sok narancsos bértolnok azonnal beindul és el akarja terelni a híradás lényegét. Ennek a híradásnak az a lényege, hogy a fidesz rosszul végzi a munkáját és egyes prominens képviselőik tevékenységét elégtelenre értékelték! Teljesen mindegy, hogy azt most éppen egy Kovács Tamás nevezetű egyén tette meg, vagy valaki más, mert már sok millióan vannak az országban akik ugyanígy értékelik a fidesz ámokfutását. Többek között én is, és biztos vagyok benne, hogy a 2014-es év elsöpri a hatalomból a hazug Orbánt és cinkosait. Ez előbb-utóbb mszp nélkül is be fog következni, mert a népharag az nagy úr! Még soha egyetlenegy diktátornak sem sikerült sokáig hatalomban maradnia, Orbánnak sem fog ez sikerülni.”
 • 23. kotorék 2012. december 01. 12:40
  „15. INVEKTUS 2012.11.30. 23:03
  Pedig a legjobb megoldás az ilyeneket levegőnek nézni. Kiközösíteni mintha nem lennének. Jöhetsz a mit tudom és hány szavazóval , lapozd fel , hogy a fasiszták hogyan kerültek hatalomra! Most mintha valakik azokból a kottákból játszanának.
  Egyébként is , ki az az ostoba ember aki meri állítani, hogy ősei között , zsidó, cigány ,palesztin JAPÁN vagy éppen Napóleon valamikori pl. afrikai katonáinak , vagy akár a törököknek génjei.Minden ilyen kijelentés nagyfokú ismerethiányról árulkodik , még akkor is ha rá akárhányan voksoltak. A 2x2 akkor is négy ha ezt egymillióan ellenzik.”
 • 22. pancser 2012. december 01. 12:14
  „18. abszurdisztán 2012.12.01. 07:36
  Miattam lengetheted Kovács Tamás papírjait, a politikailag egy tehetségtelen senki. Jó néhány magyar ember beszél 5-6 nyelvet, több diplomával bír, mégsem politikus, mert tudja jól, hogy az más műfaj teljes egészében. Kovács Tamás mélyüljön el a tudományos munkában semmi baja nem lesz tőle,arasson babérokat, de itt a politikai porondon a sánta kutya szintjén áll. Ezt nem muszáj elhinni, egyszer már megszégyenítették a választók, ha neki ez kell hát legyen. Az mindenképpen politikai analfabétizmusra vall, hogy helyi testületben országos ügyekben támadja a Fideszt, ezzel folyamatosan akadályozza a testületi munkát, botot dug a küllők közé. Ismét felajánlom neki a bohócsapkát csengettyűkkel, a láda citrommal, meg egy doboz piros festéket is, hadd mélyülhessen el a maga kreálta játékban.”
 • 21. kocsoggorog 2012. december 01. 09:04
  „Egyetértek Abszurdisztánnal!
  Már kizárólag abban, hogy ellenzékiként adóemelést kérni politikailag hibás lépés, de adó és adó között különbség van. Amit a jobbik akart az kizárólag a nagy kereskedelmi egységek adóztatása lett volna, én ezt akár támogathatónak is érzem. Ne hidd már, hogy a tesco az építményadótól teszi függővé az óvári árait.
  K. T hatodik diplomáját szerzi?
  Gratulálok!
  De ettől még sem nem okos, sem nem tisztességes.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közokirat-hamisítás gyanúja a migránssal szemben

Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az okiratban lévő görög tartózkodási engedély körözés alatt áll,… Tovább olvasom