Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Miről álmodik a kőműves?

Szalkai Károly A kőműves álma című festménye látható a Szél-járás folyóirat őszi számának címlapján. A lap folytatja a régió jeles festőinek bemutatását.

Ismét Réti Attila-novellákat olvashatnak a szépirodalmi rovatban. A mosonmagyaróvári kötődésű szerző írásai sorra jelennek meg országos lapokban. Réti Attila mellett Molnos Levente, s Gáspár Tibor elbeszélése olvasható még a rovatban, s Deák Ernő esszéje, amely egyben visszaemlékezés és tudósítás is 1989-ről.

Verset Fellinger Károly, Madár János, Bárdos Kinga, Kukor Sára és L. Burda Zsuzsa jegyez a lapban.

Sorozatot indítottak a szerkesztők Fehér foltok címmel, amely a kitelepítettek életéről, a felvidéki magyarság meghurcoltatásáról szól. Kovács László Egyházgelle középkori templomát mutatja be, Görföl Jenő az Alacsony-Fátrába kalauzol.

Neszméri Sándor, a színházi rovat gondozója Bárdos Juditot mutatja be, aki az Art Film Fest nemzetközi filmszemlén Kék Angyal-díjat kapott A ház című cseh-szlovák koprodukciós filmben nyújtott teljesítményéért. Lacza Tihamér M. Nagy László fotóművészről ír, akinek felvételei illusztrálják a lapot. Böröndi Lajos a Szalkai-interjú mellett ír a jánossomorjai Burda Zsuzsa Testek arca című kiállításáról is. A szél-fúvás rovatban Görföl Jenő Quittner János koreográfust köszönti hetvenedik születésnapján.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védjegyes lett az Orchidea

Az Orchidea Hotel jól vizsgázott a Hotelstars szállodaminősítő eljáráson: teljesítette a rendszer… Tovább olvasom