Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Mi lesz a Barátság utcával?

Mosonmagyaróvár - Olvasónk jelezte, a Lajta-parti városban a Barátság utca burkolata elképesztően rossz. Mi lesz vele? – kérdezte.

Ennek kapcsán Rongits József, a városháza illetékese elmondta: a Barátság utca felújításához kiviteli-engedélyezési tervvel rendelkezik az önkormányzat. A terv alapján részt vesznek a városi gyűjtőutak felújítására kiírt országos pályázaton, melynek elbírálása még folyamatban van. Amennyiben az elfogadott pályázati anyaggal és tervdokumentációval az önkormányzat nyer, úgy a kihirdetéstől számított fél éven belül elkezdődhet az építkezés. E fél év alatt kell a közbeszerzési eljárást lebonyolítani, a munkavégzést előkészíteni. Amennyiben nem nyernek a pályázaton, akkor ott a legszükségesebb kátyúzásokat önerőből elvégzik.

A főtanácsos hozzátette: az útfelújításokat, építést – e munkák jelentős költségei miatt – csak pályázat segítségével tudja elvégezni az önkormányzat. A Barátság utcain kívül más gyűjtőút felújítására is áll rendelkezésünkre terv, mely kiírt pályázat esetén azonnal ˝bevethető˝.

Megtudtuk továbbá, hogy útépítés lakóutcák esetében lakossági pályázat keretében történhet. Így idén 9 lakóutca kapott szilárd burkolatot. Kátyúzására az önkormányzat idén nettó 41 millió forintot költött.

(Továbbra is várjuk olvasóink konkrét, közérdeklődésre számot tartó felvetéseit. Lehetőségeink szerint megkeressük a válaszadókat – a szerk.)

Olvasóink írták

 • 4. Imcsi 2009. december 16. 19:32
  „Itt a válasz a cikkre: http://www.kisalfold.hu/mosonmagyarovari_hirek/megvan_a_penz_a_baratsag_utcara/2131441/”
 • 3. Griffin 2009. december 15. 18:22
  „tervek biztosan vannak,csak hát mire az megvalósul...”
 • 2. Imcsi 2009. december 15. 15:42
  „"(Továbbra is várjuk olvasóink konkrét, közérdeklődésre számot tartó felvetéseit. Lehetőségeink szerint megkeressük a válaszadókat - a szerk.)
  Nem tudom, hova kell a felvetéseket feltenni, ezért megkérdezném itt: igaz, hogy a főposta átépítése után sem lesz megoldott az akadálymentesítés, a kerekesszékkel, babakocsival történő megközelítés lehetősége?”
 • 1. Sikloernyos 2009. december 15. 11:50
  „Ja, majd olyan lesz, mint nalunk, Bezenyen:D Jott egy szep napon a papir, hogy engedelyeztek az utcank modernizalasat.
  Aztan kisvartatva kitettek par tablat, es maradt minden a regiben:D:D :F:F
  azota is csak egyesben alapjaraton lehet vegiggurulni errefele.
  De ovaron is ott van pl. a Birosag utcaja, vagy a Mora ltp. es a rendorseg kozotti ut(az egesz megsullyedt, a csatornafedelek, fene tudja, hany centit kiallnak az utbol, ha megkozolom oket, attol felek, hogy elkapja a kocsi aljat... kismotorral egyszer akkorat estem ott, hogy aszittem, ugy kanalaznak ossze).”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerés az elfogásért

Ünnepélyes keretek között tüntette ki az alsó-ausztriai tartomány rendőrségi parancsnoksága,… Tovább olvasom