Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mesevarázs a Táltos-körben

Az egész úgy kezdődött, hogy néhány szülő hiányolta a bábszínházi előadásokat Mosonmagyaróvárról.
Trauttwein Éva két lurkó édesanyja. A pedagógus mama két évvel ezelőtt néhány szülővel együtt határozta el, hogy elkezdenek programokat szervezni helyben a kicsiknek. Ma már egyesületi formában tevékenykednek, a rendezvényeknek a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Ház ad otthont. Húsz aktív szervezőt és legalább száz pártoló tagot számlálnak már.

Gyerekkoncert, bábok

A gyerekszínházi előadások mellett időközben a zene is belekerült a rendszeres programok közé, a zenebölcsis foglalkozásokat Dénes Vanda tartja. A mesejátékokon kívül gyerekkoncerteket is láthat a kicsikből és szüleikből álló népes közönség, havonta egyszer családi bábos délután és játszóház is van. Olyan neves vendégek is jöttek már ide, mint a Pécsi Bóbita és a Kecskeméti Ciróka Bábszínház, a Kolompos együttes pedig már a visszajáró fellépők közé tartozik. A tervek között szerepel, hogy ismert embereket és mesélőket hívnak majd el Mosonmagyaróvárra olvasóköri programokra.

Legtöbbször telt ház

A Táltos Családi Kör rendezvényei nagyon sikeresek, igény van rájuk, ezt mutatja, hogy legtöbbször a péntekenkénti négyszeri előadásokon is telt ház van, 1200 ember is megnézi azokat. Szeretnék azonban tovább bővíteni a sort, és várnak minden érdeklődő családot és segítőt is a tagjaik közé. (Akik kedvet kaptak a csatlakozáshoz, azok Trauttwein Éva egyesületi elnököt hívhatják a következő telefonszámon: 20/471-7761.)
A Táltos Családi Kör következő rendezvénye november 19-én, vasárnap délután négy órakor lesz a Fehér Ló Közösségi Házban, amikor is a szombathelyi Mesebolt Bábszínház művészei egy Janikovszky Éva-mesét: a Bertalan és Barnabás címűt elevenítik meg a közönségnek.

Karácsonyi hangulat

Trauttwein Évától azt is megtudtuk, hogy egyre több szülő panaszkodik december megérkeztével, hogy kezdődik a rohanás. A ma emberének sokszor nyűg a karácsony – az ünnepkör már nem a készülődésről, az örömszerzésről szól, hanem a vásárlásról, az utazásról, a „nemszeretem" sütésről. Pedig visszahozható a szenteste és a téli esték meghittsége. Mivel egyesületük célja a hagyományok továbbvitele is, ezért december 23-án a Táltos Családi Kör betlehemezésre készül. Kicsik és felnőttek közreműködésével egy műsort állítanak össze, amivel ingyenesen ellátogatnak azokhoz a családokhoz, akik ezt szeretnék, és előre jelzik feléjük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános az ételfertőzési lista

Az ÁNTSZ országos listájára felkerültek azok az egységek, melyek élelmiszer eredetű megbetegedést okoztak az elmúlt néhány hónapban. Olyan közétkeztetők, vendéglátóegységek, valamint élelmiszergyártók és -forgalmazók adatai kerültek fel az internetre, melyek augusztus után bizonyítottan ételfertőzések és ételmérgezések okozói voltak. Tovább olvasom