Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Mérték a motorok hangját is

A hétvégén folytatódott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság motorosrazziája. A motorosszezon végéig tartó fokozott ellenőrzés-sorozattal a rendőrség a kétkerekűek baleseteit próbálja megelőzni.
A korábbi években gyakorta fordultak elő súlyos, esetenként halálos áldozatot is követelő motorosütközések. Az elmúlt néhány év tapasztalatai alapján viszont elmondható: hatékony a „motorosrazzia", hiszen csökkent az ilyen jellegű balesetek száma. A hétvégi akciót ezúttal is segítették a megyei főkapitányság motoros és autós járőrei is, valamint a Nemzeti Közlekedési Hatóság két szakembere a motorok zajszintjét mérte.

Razzia: A minap folytatódtak és a motorosszezon végéig tartanak az ellenőrzések. A rendőrség munkáját segítették a közlekedési hatóság szakemberei is, akik a motorok zajszintjét mérték.
Razzia: A minap folytatódtak és a motorosszezon végéig tartanak az ellenőrzések. A rendőrség munkáját segítették a közlekedési hatóság szakemberei is, akik a motorok zajszintjét mérték.

A városban megállított motorosokat a járőrök a kapitányság elé kísérték, ahol aztán a szakemberek ellenőrizték a zajszintet. A tapasztalatok meglehetősen kedvezőek voltak. Számos kipufogó hangját megmérték, ám közülük csupán egy nagy teljesítményű motornál haladta ez meg a határértéket – tájékoztatott Makó László őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője. A szabálytalan járműnek érvénytelenítették a műszaki érvényességét és berendelték új műszaki vizsgáztatásra.

A ellenőrzések tapasztalatairól az őrnagy elmondta: Mosonmagyaróvár mellett szinte az összes környező településen ellenőriztek. Számos sofőrt szondáztattak meg, s mindössze két esetben mutatott pozitív értéket a műszer. Az ittas vezetőkkel szemben közigazgatási eljárást kezdeményeztek. Megállítottak a járőrök egy személyautót, aminek sofőrje eltiltás hatálya alatt vezetett, ráadásul nem használta a biztonsági övet és a kocsiban utazó gyermeket sem kötötték be biztonsági gyerekülésbe. A férfi ellen így közigazgatási és szabálysértési eljárás is indult, valamint még helyszíni bírságot is kellett fizetnie. Megállítottak három segédmotor-kerékpárost is, akik Hegyeshalomnál a vasúti átkelőn a tilos jelzés ellenére, a félsorompót kikerülve hajtottak át a síneken.

A razzia mérlege számokban: tizenkét közigazgatási eljárás biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, egy szabálysértési feljelentés engedély nélküli vezetésért. Tíz sofőrnek összesen 145 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, ketten kaptak 30 ezres csekket bukósisak nélküli motorozás miatt, hárman vezetés közbeni telefonálásért fizettek fejenként 15 ezret, emellett biztonsági gyermekülés hiánya és egyéb szabálysértések miatt szabtak még ki helyszíni bírságot.

Az őrnagy hozzátette: a motorosszezon végéig folyamatosan tartanak fokozott ellenőrzéseket a környék útjain, s nem csak a motorosokra, a kerékpárosokra is kiterjed az akció. Különösen annak fényében van erre szükség, hogy az elmúlt pár napban négy súlyos sérüléssel járó közlekedési baleset is történt a környéken, amiket biciklisek okoztak. A kerékpáros-elütések mindegyike amiatt történt, hogy a biciklisek nem adtak elsőbbséget a szabályosan közlekedő személyautóknak.

Olvasóink írták

 • 5. Contar 2012. május 28. 14:22
  „2. nagyjancsi!
  Teljesen igazad van. Éppen tegnap előzött meg bennünket Móvár és Halászi között egy barna pólós motoros, akinek a járművén se rendszám, se hátsólámpa nem volt.”
 • 4. INVEKTUS 2012. május 23. 10:25
  „erről beszélek
  http://www.kisalfold.hu/kepek/karambol_a_86-oson_mosonmagyarovarnal_-_hatan_serultek_meg/2025892/”
 • 3. INVEKTUS 2012. május 23. 10:23
  „Csak egy kérdés miért van az hogy minden ,,majdnem minden helyen ahol rendőr,tűzoltó,mentő
  szerepel
  Ákos barátunk ott van ?
  erre szeretnék magyarázatot kapni?”
 • 2. nagyjancsi 2012. május 23. 09:25
  „Az ilyen motorokat könnyű megállítani, mint a képen látható robogós. Akikkel gond van, azokat úgysem tudják megfogni, mert meg sem áll.. Egyiknek másiknak olyan hangja van, hogy Mosonban még hallani, amikor már Óváron van a kórháznál..”
 • 1. Alex64 2012. május 22. 19:23
  „Mivel a cikke egy részében szó van a vezetés közben telefonálókról így gondoltam nem téma független a megjegyzésem. Napi szinten közlekedve a városban (és környékén 86-os út) számtalanszor tapasztalom, hogy a szembe jövő átlag 10 autóból több mint a felében telefonálnak (igaz ez alól a közeg sem kivétel persze ez nem mentesíti a szabálysértőt) ehhez képest nevetséges a 3*15.000Ft. Főleg, hogy akár 50.000 Ft is lehetne ez ez nem igazán érdekli a többnyire láthatóan jó anyagi helyzetben lévő vezetőket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Béketúra Pozsonytól Miklóshalmáig

Huszonharmadszor szervezik meg a kerékpáros-béketúrát Pozsonytól Miklóshalmáig (Nickelsdorf)… Tovább olvasom