Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Mentő felszereléseket ajándékozott a ˝Szent Kristóf˝ Mentőalapítvány

Az alapítvány a támogatásokból, felajánlásokból összegyűjtött összegből vásárolt mentéstechnikai felszereléseket és orvosi műszereket ajándékozott a mosonmagyaróvári mentőállomásnak.


A 2010 májusában létrehozott "Szent Kristóf" Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány elsődleges célja a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb, magas szintű ellátása, illetve a mentők munkakörülményeinek javítása.

Az alapítvány a kedd délutáni átadón a támogatásokból összegyűjtött összegből vásárolt mentéstechnikai felszereléseket és orvosi műszereket ajándékozott a mosonmagyaróvári mentőállomásnak.

A mentőállomás többek között műszaki mentések esetén használható munkavédelmi sisakokat, oktatások során használható AMBU babát, fülhőmérőket, AMBU Baby lélegeztetőballont, és vákuum végtagrögzítőket kapott.


"Az eszközök listáját közösen alkottuk meg, hetekig ki volt függesztve a falra egy kívánságlista, melyre az állomás minden dolgozója felírhatta ötleteit és javaslatait" - mondta Kelemen Lajos, az alapítvány kuratóriumának tagja. Néhány mentéstechnikai eszköz még nem érkezett meg a megrendeltek közül, ezeket jelképesen adták át az alapítvány tagjai a mosonmagyaróvári állomásvezetőnek.

                    A felszerelés átadása Zolnai Szabolcs állomásvezetőnek.

Az átadón a Di-Care Zrt. által a megyei mentőállomásoknak felajánlott, saját fejlesztésű vércukorszintmérőit és digitális vérnyomásmérőit adta át a megyei mentésügyi alapítvány kuratóriumának elnöke, Szabó Erik.

A ˝Szent Kristóf˝ Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítványnak az adó 1 százalékok fogadására még nincs lehetősége, de felajánlásokkal, támogatásokkal bárki segítheti tevékenységüket a Duna Takarékszövetkezetnél vezetett 58600214-11169262-es számlaszámon.

A ˝Szent Kristóf˝ közhasznú alapítvánnyal kapcsolatban további információ a 20/2798-987-es telefonszámon kérhető.

Olvasóink írták

  • 1. egyolvasó17 2012. január 18. 09:41
    „Gratulálok nekik Nagyon nemes cél érdekében csinálják csak így tovább! Minél több támogatót és sok sikert kívánok az Alapítványnak, a mentőknek pedig kevés munkát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül a rendezési terv

Régóta hiányzik a településrendezési terv Dunaszigeten. Az önkormányzat felhívására hat pályázat… Tovább olvasom