Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Mennyiség helyett minőség

A mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központ ismét nyári fesztivált rendez szombattól.

Tizenkettedik alkalommal

Szombaton kezdődik az idei tizenkettedik alkalommal megrendezett nyári fesztivál Mosonmagyaróváron. Stipkovits Pál polgármester a hétfői sajtótájékoztatón elmondta: idén a műsorok minőségi jellege fog erősödni. A programok a színvonalas kulturális műsorok irányába tolódnak el. A hagyományos Mofém-telepi búcsút augusztus 14-én rendezik meg. Ekkor lesz a partnervárosi delegációk főzőversenye és bemutatója is, amit Halásziban, a Party Csárda zöldövezetében tartanak. Számos szponzor mellett az önkormányzat 1,7 millió forinttal támogatja a rendezvénysorozatot.

Visszatérő fellépők

Böröndi Lajos, a kulturális központ igazgatója elmondta: a közönség igényeinek megfelelően visszatérő fellépők is lesznek. Sörgyári szponzorok hiányában elmarad a sörfesztivál, helyette kétnapos István-napi vigassággal, szórakoztató műsorokkal zárul a fesztivál. E két nap lebonyolítását vállalkozók végzik, de mindenért a kulturális központ felel. A fesztivál nyitányára a nemzetközi hírnevű festőművész-grafikust, Mengyán Andrást hívták meg. A Mosonmagyaróvári Modellező Klub idén is megszervezi a Báger-tavon a rádióirányítású nemzetközi távirányításos vitorláshajó-versenyét. Tavaly a nyári hőség miatt átvitték a Magyar utcai rendezvényeket a művelődési központhoz: idén négy napon keresztül (hétfőtől csütörtökig) érdekes kulturális és szórakoztató programokkal, teljes hang- és fénytechnikával felszerelt hatvan négyzetméteres fedett színpadon ismét a sétálóutcán várják az érdeklődőket.

A tűzijáték elmarad

A tűzijáték – anyagi okokból – viszont elmarad.
A sétálóutcán kívül a fesztivál fontos helyszínei a két templom és a Cselley-ház. A Magyar utcai plébániatemplomban Kátai Zoltán és Róka Szabolcs hangversenyét, a mosoni templomban pedig a Raab Vonósnégyes koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. A szervezők nem mondanak le a filmhétről sem: a Fehér Ló Közösségi Házban hat napig gyermekfilmekkel várják a fiatalokat. (A belépőjegy ára egységesen 200 forint lesz.)

Nem üzleti alapon

Böröndi Lajos elmondta: a kulturális központ nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is szervezi a fesztivált. Idén mintegy ötmillió forint áll rendelkezésükre, amelyből 3,5 milliót kell állnia a kulturális központnak. Áraikat nem üzleti alapon kalkulálják, hiszen csupán félmillió forintot terveztek jegyeladásból befolyt bevételként. A Ghymes együttes augusztus 13-i és a Princess augusztus 18-i koncertjére, és az augusztus 15-én, hétfőn bemutatásra kerülő Osztályfőnöki óra című komédiára, valamint az augusztus 20-án és 21-én, a kulturális központ parkolójában zajló rendezvényekre belépődíjat kell fizetni, a többi program látogatása ingyenes. A polgármester és az igazgató kérik a rendezvények környékén lakókat, legyenek türelmesek, próbálják meg elviselni a zajosabb napokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismerkedés a keleti szokásokkal

A hirosimai atombomba-támadás hatvanadik évfordulóján japán kulturális és sportnapot rendeztek… Tovább olvasom