Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Meleg étel és szállás a segítség

A mosonmagyaróvári önkormányzat támogatásával elindított melegétkeztetést tucatnyi hajléktalan veszi igénybe.

Az átmeneti szállásra is egyre többen térnek be a hideg elől.

Nem fagyhat meg télvíz idején Mosonmagyaróváron egy hajléktalan sem: a szálló teljesen tele van, több mint negyven rászorultnak nyújtanak itt fedelet, de az önkormányzat támogatásával nyílt krízisszálláson is egyre többen meghúzódnak a fagy és hideg elől. A hónap elejétől már a kistérség fenntartása alá tartozó hajléktalanszálló huszonnyolc férőhelyes. Azonban ennél jóval több fedél nélküli él a Lajta-parti városban és a környékén.

– Nem tudunk arról, hogy valaki is kint, a hidegben töltené az éjszakákat. Az átmeneti szállás eddig hét embernek nyújt fedelet, de akár tizenötnek is helyet tudunk biztosítani az épületben – állítja Szépe István, a hajléktalanszálló vezetője.

Az átmeneti szálló a fedél nélküliek előtt egészen március 31-ig tart nyitva, a részletekről a hajléktalanszállón nyújtanak bővebb felvilágosítást. De itt lehet jelentkezni az ingyenes melegétkeztetésre is, melyet rászorultság alapján bírálnak el.

– A napokban indult el a melegétkeztetés, erre több mint tízen jelentkeztek. Tavaly ezt a szolgáltatást huszonhárman vették igénybe, 1155 adag ételt osztottunk ki – hangsúlyozza a szállóvezető. A háromfogásos, ingyenes meleg ételt a Zichy utcai vagy a Szent István király úti idősek klubjából lehet elvinni vagy a hajléktalanszállón elfogyasztani.

A hajléktalanszállón idén is megünnepelték a karácsonyt, a bentlakók műsorral készültek.

A karitatív szervezetek, a Rotary és a Szent Lázár Lovagrend, a Magyar Termelők Boltja, a mosonmagyaróvári önkormányzat és térségbeli magánszemélyek (köztük a levéli Németh Erzsébet) jóvoltából tartós élelmiszereket és ruházatot tartalmazó csomagokkal ajándékozták meg a 35 bent lakó hajléktalant, de 10, az intézmény falain kívül élő fedél nélkülit is megleptek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még a bérekre sem futja a fejkvótából

Mintegy 300 millió forinttal kevesebb állami normatívához jut a mosonmagyaróvári önkormányzat idén,… Tovább olvasom