Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Megtalálták a termálvizet

Jó minőségű vizet találtak a Máriafürdő-termálprogram keretében Máriakálnokon. Kiépültek a közművek és elkészült a terület rendezési terve.
A harminckétmilliárd forintos turisztikai beruházás keretében a közelmúltban befejeződött a termálkút fúrása Máriakálnokon. A szakemberek jó minőségű, a termál- és rekreációs park igényeinek megfelelő vizet találtak 1200 méter mélységben.

Az 50 Celsius-fokos nátrium-hidrogén-karbonátos víz összsótartalma megfelelő, kiválóan hasznosítható, elvezetés szempontjából környezetbarát jegyeket mutat. Gyógyvízzé minősítése folyamatban van.

Elkészült a terület rendezési terve, így az immáron teljesen kész a nagyszabású beruházás fogadására. Máriafürdő: Eddig több mint hatszázmillió forintban van a beruházás Megtalálták a termálvizet Újabb állomásához érkezett a Máriafürdő-termálprogram. Jó minőségű vizet találtak, mára kiépültek a közművek és elkészült a terület rendezési terve. Hazánk legnagyobb, harminckétmilliárd forintos turisztikai beruházásával, amely a tervek szerint 2005-re Máriakál nokon, a Mosoni-Duna ölelte Aranyossziget-dűlőben valósul meg, több alkalommal foglal kozott lapunk (2001. július 11., 2002. március 21. és 22.). Legutóbb a rekreációs park alapkö vének ünnepélyes elhelyezésén voltunk jelen márciusban, ahol ismertették a gyógy- és élményfürdőközpont terveit is. A projekt lényeges elemeként az ünnepséget követően elkez dődött a helyszínen a termálkút fúrása. A munkafolyamat a na pokban fejeződött be, a kutatás sikert hozott.

A szakemberek jó minőségű, a termál- és rekreáci ós park igényeinek megfelelő vi zet találtak 1200 méter mély ségben. A vízhozam percenként egy köbméter, hőmérséklete 50 Celsius-fok. A nátrium-hidro gén-karbonátos víz összsótartal ma megfelelő, kiválóan haszno sítható, elvezetés szempontjából környezetbarát jegyeket mutat. Gyógyvízzé minősítése folya matban van. A másik lényeges újdonság, hogy a biztonsági tartalék rend szerekkel együtt kiépültek a közművek, elkészült a terület rendezési terve, így az immáron teljesen kész az európai lépték kel mérve is nagyszabású beruházás fogadására. Az eddigi költségek meghaladják a 600 millió forintot.

A folyamat kö vetkező jelentős állomása októ ber végén várható, amikor a Máriafürdő-projektre szervező dött társaságot a korábban Széchenyi-terv turizmusfejlesztési programja keretén belül be adott három pályázatával kap csolatban várják egyeztetésre a szakminisztériumba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sűrű ír nyár Szigetköz módra

Öt nap alatt tizenöt fellépés. Sűrű, ám igencsak emlékezetes nyárutója volt a darnózseli Szigetköz… Tovább olvasom