Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Megkötözték az őrt, elvitték a gázolajat Ásványrárón

Késsel és pajszerrel fenyegetőztek, majd megkötözték a biztonsági őrt és a szivattyú-kezelőt, akik a készülő Ásványi-ágvéglezárásnál vigyáztak a gépekre, üzemanyagokra. Az elkövetők gázolajat szívtak le, s elmenekültek. A rendőrség keresi őket.

Javában zajlik, lassan a befejezéséhez közeledik az alsó-szigetközi vízpótlás 6,5 milliárdos beruházása.

Az utolsó, legnagyobb műtárgy építését, az Ásványi-ágvéglezárást váratlan esemény zavarta meg múlt pénteken.

Este fél hét körül az ottani biztonsági őr és a szivattyúkezelő hívatlan vendégeket kapott. Két férfi érkezett a konténerükhöz: kezükben egy tíz centiméter pengehosszú késsel és egy feszítővassal. Felszólították őket, hogy adják oda a mobiltelefonjukat.

Munkagépek: A biztonsági őrt megkötözve szívták le tartályukból az üzemanyagot (felvételünk tavaly decemberben a helyszínen készült).
Munkagépek: A biztonsági őrt megkötözve szívták le tartályukból az üzemanyagot (felvételünk tavaly decemberben a helyszínen készült).

Egyikük a fenyegetés látván engedelmeskedett, a másiknál pedig nem is volt készülék. Az elkövetők azt mondták, ha végeztek, visszakapják a mobilt, a konténer tetején majd megtalálják. Ezt követően kábelkötegelővel összekötötték az őr és a szivattyús kezét, majd rájuk zárták az ajtót.

„A két elkövető ezután a tanksapkák lakatait felfeszítve leszívta a gázolajat a kinti munkagépekből" - mondta Kocsis Tünde, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Kérdésünkre azt nem kívánta elárulni, hogy mekkora mennyiséggel távoztak a helyszínről.

A két megkötözött férfinek nem esett bántódása. Miután a tettesek elmentek, egyikük ki tudta szabadítani kezét a kötegelőből, majd kilökte az ajtót. Az elkövetők szavatartóak voltak, valóban a konténer tetejére dobták fel a mobiltelefont, így ott megtalálta a gazdája. Ezután felhívta a rendőrséget.

Kocsis Tünde elmondta: a mosonmagyaróvári rendőrkapitányság rablás miatt keresi az ismeretlen tetteseket. Azt kérik, akinek valamilyen információja van az esetről, jelezze a rendőrség telefonszámán.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopront Győrre cserélné a mosonmagyaróvári kar

˝Nem a legszerencsésebb házasság volt. Ezért most újat kötnének Győrrel.˝ Tovább olvasom