Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Lesz vonat Rajkára

Napi három vonatpár mégis megmarad a rajkaiaknak. Erről a térség országgyűlési képviselője és a helyiek tiltakozása eredményeként kedden döntött a közlekedési miniszter.


Portálunkon a minap számoltunk be arról, hogy három község – Rajka, Bezenye és Hegyeshalom – közös önkormányzati határozattal és levéllel fordult a szakminisztériumhoz a Rajka–Hegyeshalom vasútvonal megszüntetése ellen tiltakozva. Az érintettek csaknem kétezer aláírást is összegyűjtöttek a vonal megtartásáért.  A térség országgyűlési képviselője, Tóth Tiborné dr. három miniszternél is próbálta kijárni, hogy a vasútvonal megmaradjon.

Az aláírásgyűjtés, tiltakozás és lobbizás, úgy tűnik, nem volt hiábavaló. A közlekedési miniszter kedden döntött: nem szűnik meg a vonatközlekedés ezen a vonalon.

Kijárták: Végül mégis jár majd napi három vonatpár Rajkára.
Kijárták: Végül mégis jár majd napi három vonatpár Rajkára.A cikk bővebben a Kisalföld napilapban olvasható.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. invektus 2009. december 14. 14:51
  „A volán vezetösége maga nézte meg a Hegyeshalom Bezenye Út szakaszt
  És irásba adták (álitolag ) hogy nem válalják rajta a személyszálitást .

  De ha van buszbol jogositványod akkort probáld ki utasokal tömötten
  télen
  :)”
 • 25. pancser 2009. december 13. 18:36
  „Ezért nem leszek soha politikus, dühödjön az értetlenséggel más. Amíg ebben az országban nem győz a józan ész, addig szegények maradunk. 13 km-et nem lehet busszal megtenni ez vicc. Miért? Csak! Csakazértis! Ezek nyilván kimerítő válaszok, a politikusok gyávák, szavazatvadászok. Az államnak egy megveszekedett vasa nincsen, de követelünk vonatot, közpénzből. Még akinek hasmenése van az is kibír 13 km-et! Csak egyes rajkaiak nem, azoknak már előre tele van a busz hallatán.”
 • 24. invektus 2009. december 13. 13:32
  „köszönöm szépen tiszteletre méltó pancser
  és valoban jól szórakózom
  :)”
 • 23. pancser 2009. december 12. 23:49
  „Jó szórakozást kedves "invektus"!”
 • 22. invektus 2009. december 12. 07:48
  „pancser őn egy valódi P.A.N.C.S.E.R .!”
 • 21. RAGGEN 2009. december 10. 23:46
  „Tehát "Pancser" szerint a rajkai, és környékbeli lakosok többsége MSZP-s , vagy szlovák.
  Nem gondolnám, hogy az aláírók többsége a pártállását vetette volna papírra.
  Tudtommal a vasúti személyszállítás nem volt soha gazdaságos, és a veszteségeket a vasúti áruszállítás nyereségéből pótolták. Magyarul, az áruszállítás tartotta el a személyszállítást.
  Az-az áruszállítás, amit a "kedves" kormányunk volt szives eladni.
  Ahelyett hogy fejlesztenék a vasutat, eladják, ellopják, és a végén bezárják!
  Ez volna a jövő?
  És ebbe nyugodjunk bele???”
 • 20. pancser 2009. december 10. 13:50
  „19-hez! Kérlek, ha tárgyilagosságról beszélsz akkor tárgyilagoság az is ha Győr-Budapest viszonylatot nem hasonlítjuk Rajka-Hegyeshalom útvonalhoz. Ez utóbbi még városkörnyéki viszonylatban is a jelentéktelenebbek közé tartozik, mert vannak sokkal nagyobb forgalmú útvonalak a szomszédságban. "El akarják venni" érzelem dominál és nem az, hogyan tudok odajutni. Ez utóbbi esetben néhány buszjárat simán megoldotta volna az utazók problémáját. Amúgy tök mindegy mi a döntés, a rövid távú vasuti utasok száma egyre kevesebb és kevesebb. Jönnek a választások, most az MSZP a Fidesz várható visszaállítási ígéretét megelőzve, úgy gondolt, hogy ez a visszavonás talán hoz nekik 1-2 ezer szavazatot.”
 • 19. idegen 2009. december 10. 12:45
  „pancser! Én nem utazok vonattal,de ha már tárgyilagosságról beszélsz akkor itt a mi hír .Győr - Budapest között a közúton az összes buszjárat megmaradt (11 pár ) párhuzamosan a vasuttal. holott csak 1 pár lett volna a tervek szerint.Akkor mi ez ha nem politika. A közüti lobbi még mindíg erőssebb mint tőlünk nyugatabbra.”
 • 18. xen 2009. december 09. 21:46
  „Mondom vége! Nyugalom.”
 • 17. pancser 2009. december 09. 21:40
  „Azoknak írok akik mentesek az indulatoktól vagyis képesek tárgyilagosak lenni. Ebben az ügyben a közgondolkodás, a köz szenvedett vereséget, mint oly sokszor. Sztem az ezer aláíróból talán 50 ember sem utazott, utazik azon a vonalon. Az aláírók valamilyen presztízsveszteségként élik meg a vasúti személyszállítás szüneteltetését. Nem nehéz belátni, hogy egy busszal, egy sofőrrel mennyivel olcsóbb egyszerűbb embereket szállítani mint egy nemzetközi forgalommal zsúfolt vonalon biztosítani a vonatközlekedést, csekély számú utazó esetében. Lehet ezt csinálni, veszteséggel és közpénzből. Sokkal nagyobb méretekben is bonyolódik személyszállítás a közelünkben. Néhány példa: Mosommagyaróvár-Jánossomorja, Mosonmagyaróvár-Mosonszolnok, Mosonmagyaróvár-Dunakiliti, Lébény-Mecsér stb. ezekben a viszonylatokban százak-ezrek utaznak nap mint nap. Hol van ezekhez képest a Hegyeshalom-Rajka utasforgalom? Nincs vasút és mégis élnek, dolgoznak az emberek, a falvak rohmosan fejlődnek. Rajkát is szerencséjére Pozsony jóvoltából egy a helyinél jóval magasabb színvonalú gazdasági és szellemiségű felső szél fújja át. Vszleg a rajkaiak jövője nem Hegyeshalomban, hanem a szlovák főváros rohamos fejlődésében rejlik.”
 • 16. xen 2009. december 09. 20:06
  „Nyugodj meg p. ! A folytatás már a mi dolgunk, ez a mi területünk. Megoldjuk!”
 • 15. stalker050 2009. december 09. 19:32
  „Kedves Pancser! Megértem, hogy a buszba vagy szerelmes, de azt mint már korábban is írtam, és amit abszolúte nem akarsz megérteni, hogy itt nem 13 km-ről van szó, hanem 60 km-ről, és hivatásforgalomban végzett közszolgáltatásról. ISMÉTLEM nem párhuzamosságot számoltak fel, hanem két egymást kiegészítő közszolgáltatás egyik részét rúgták ki. Az adófizető állampolgár pedig megérdemli, hogy 21. századi szolgáltatást kaphasson a 21. században, és ne menjünk 30 évet vissza az időben. Az a 8 vonat, ami maradt pedig kiszolgálja az igényeket, és azt busszal nem lehet megoldani! Hogy a 45 percből másfél órát csináltak volna, az ugyanúgy az adófizetők zsebére ment volna.”
 • 14. Őz 2009. december 09. 19:24
  „jólvan már ne légy egy ideg,amugy is a panelban neked nem mindegy mi van a pusztán,vidd el a lányaid a mekibe egy rajburgerre.....”
 • 13. Joel 2009. december 09. 18:51
  „Már megint ossza az igét ez a pancser!
  Szóval adóemelést akarsz a Rajkaiaknak pancser?
  Nem tudod hogy nemzetközi jelentőségű a Hegyeshalom-Rajka vonal?
  A Lengyel,Cseh áruforgalom ezen a szakaszon bonyolódik a Horvát tengeri kikötők felé.
  De Pozsony közelségével a személyforgalom is nőni fog a határok átjárhatósága, és az áttelepülő tótok révén.
  Mi jogon beszélsz te a Szigetköziek nevében? Soha nem volt személyszállítás a Szigetközi gazdasági keskeny nyomközű vonalakon, így nem is hiányolhatjuk itt Szigetközben!”
 • 12. pancser 2009. december 09. 18:45
  „10-hez! Remélem viszel egy csokor virágot dr. Tóthnénak, megérdemli. Talán még a képét is ki lehetne rakni a hivatalba, és testületi ülés előtt mindenki megcsókolhatja a szent képét! Elvégre győzött Krahács és magyar Puszta!”
 • 11. Őz 2009. december 09. 18:43
  „szlovákjaid esetleg neked vannak ,persze ez nem tudom ismét,hogy jön ide pancsi....
  pozsony felé kellene vonat te Győr felé nem,igaz?:D
  dehát ismét bebizonyosodott ,hogy a döntéseket normális gondolkodásu emberek hozzák(néha)
  Igaz pancsi?:D
  Ne legyél egy ideg,keress valami más témát ahol kötekedhetsz,itt már nem érsz el semmit,de gondolom a cikket azért olvastad......”
 • 10. invektus 2009. december 09. 18:36
  „9 :) hihi”
 • 9. pancser 2009. december 09. 18:27
  „7-hez! Ezt idős bácsi nélkül is tudom, csakhogy itt előtte mindenki fejni akarja a tehenet, kicsiben vagy nagyban, ez esetben néhány rajkai utazó az államot, akiknek vonat nékül nem világ a világ. Igaz a szomszédban vasút nélkül is különb a Szigetköz, egy cseppet sem hiányolják a vasutat a ottaniak, érdekes mód a befektetők sem. Csak a sarokban lévőknek hiányzik az ami drága és közpénzbe kerül. Nagy szerencséjük, hogy szlovákjaik vannak, mert különben belepné a tájat a pókháló.”
 • 8. pancser 2009. december 09. 18:18
  „6-hoz! Meg is maradunk a mezei vadak szintjén kedves "Őz".”
 • 7. invektus 2009. december 09. 18:18
  „pancser ? jolvagy?
  majd ha a nép kap valamit akkort majd optimistább lessz
  tudod egy idös bácsi azt mondta nekem egyszer hogy ahoz hogy a tehén tejeljen ahoz jól kell lakatni”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rajka: Marad néhány vonatpár?

Néhány nap van már csak az új menetrend bevezetéséig, és úgy tűnik, hogy még semmi sem végleges.… Tovább olvasom