Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Lerekesztett Duna-ág

Rapsicok két rekesztőhálóval zárták el a Dunakiliti és Tejfalusziget közötti Duna-ágat: a halászati ellenőrök és a mosonmagyaróvári rendőrök közös szolgálatban figyelték, amint két férfi kiveszi a vízből az eszközt.
Csütörtök este kaptak jelzést a győri Előre halászati ellenőrei, hogy a Dunakiliti és Tejfalusziget közötti dunai ágrendszerben hálót tettek a vízre. Még aznap este felvették a kapcsolatot a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitánysággal, s meg is találták a helyszínen a két, egyenként 40–60 méteres rekesztőhálót. Hajnalban közös megfigyelés kezdődött. Reggel hét óra körül két – általuk már ismert – helyi férfi jelent meg s kihúzták a hálókat a vízből.

Az erdőből kifelé menet aztán megállították, igazoltatták őket. Az egyikük – aki vadász is – azt mondta, hogy az erdőterület bejárása közben előző nap találta a hálót s úgy döntött, hazaviszi. Az orvhalászat tényét azonban nem ismerte el. A halászati ellenőrök kétkedve fogadták a magyarázatot, ez a háló ugyanis szinte teljesen belesüllyed a vízbe, alig észrevehető. Rendőri intézkedésre nem került sor, ugyanis nem volt náluk 50 ezer forint értéket meghaladó halmennyiség. A halőrök azonban jogosulatlan halászat miatt feljelentést tettek a megyei kormányhivatal illetékes osztályán.

Olvasóink írták

  • 1. Losba 2012. május 22. 13:42
    „..na ezeknek adnák én 1.000.000- os bírságot...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Anyanyelvi és zenei vetélkedő

A mosonmagyaróvári Ujhelyi-iskolában tizedszer szervezték meg a kisiskolások anyanyelvi és zenei… Tovább olvasom