Kisalföld logö

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 12°C Még több cikk.

LÉBÉNY - Ilyenek vagyunk: Jön a nyári Mikulás

Karakteres és gondolkodtató, ugyanakkor vicces is, mely mindent elmond a településünkről – így jellemezte Kovács Gábor lébényi polgármester az „Ilyenek vagyunk" kampányunkban elsőként elkészült plakátot.
Győr-Moson-Sopron megye legifjabb városában az óvodában dolgozók gyűjtötték egybe mindazt, ami Lébényt jellemzi.

Önök tudják, hogy hol találjuk a megyében Diszit és Fiszit? Hová menjünk, ha nyári Mikulást akarunk látni? No, meg hogy hol nyílik a zsibavirág? Eláruljuk: Lébényben. Győr-Moson-Sopron megye legifjabb városában az óvoda dolgozói gyűjtötték össze elsőként mindazt, ami településüket jellemzi.


A Kisalföld kampányának köszönhetően a lébényi óvodások is mindent megtudhatnak városukról. Fotó: Mészáros Mátyás
A Kisalföld kampányának köszönhetően a lébényi óvodások is mindent megtudhatnak városukról. Fotó: Mészáros Mátyás


– Kovács Gábor lébényi polgármester hívta fel a figyelmünket, hogy gyűjtsük össze a Lébényt meghatározó jellemzőket. Össze is jöttek az óvoda dolgozói, ötleteltünk és ez lett belőle – tudjuk meg Horváth Sándorné intézményvezetőtől.

Ezt erősíti meg a település vezetője is, mondván, hogy e gyűjtéshez már nem is kellett semmit hozzáfűznie, hiszen összefoglalták benne mindazt, amit akár másoknak is szívesen megmutatnának magukból.

– Az „Ilyenek vagyunk" kampánynak legalább kettős vetületét emelhetném ki. Itt élünk egymás mellett, és sok mindent nem is tudunk a szomszédos településekről. Ezáltal „beleszagolhatunk" a másik település belső, ám természetesen publikus ügyeibe. Olyan szavakat, kifejezéseket olvashatunk, amiket az adott közösség használ, amelyek a karakterét mutatják. És mindezt nem tudományos, hanem játékos, poénos formában, mellyel még inkább felkelthető az érdeklődés, ugyanakkor többet is mond el a településről, mint bármi más. Ezt erősítik a humoros képek is. Másrészt viszont az adott városban vagy faluban is gondolkodásra késztet. Hol is lakunk? – vélekedik a polgármester, aki a település marketingjét kiemeltként kezeli.

Kattintásra nagyobb lesz a kép! Rajzolta: Kustán Roland, a Kisalföld napilap grafikusa
Kattintásra nagyobb lesz a kép! Rajzolta: Kustán Roland, a Kisalföld napilap grafikusa

A lébényiek plakátján olyan elemeket láthatnak, amelyekre méltán büszkék. Egyik ilyen az Árpád-kori Szent Jakab-templom, ahová nyaranta százak zarándokolnak el a Szent Jakab út részeként. Továbbá azt is megtudhatjuk, hogy itt olyan jók a gyermekek, hogy hozzájuk nyaranta is ellátogat a Mikulás, aki hol motorral, hol repülővel érkezik. A Sajtos-réten száguldó fogatok sem maradhattak le a felsorolásból, és a Diszi és Fiszi szójáték sem. Ezek fás zöldterületek. A Kisbömbi és a Nagybömbi két helyi kocsma. A kolbászról egy lébényi hentes, a mézeskalácsról egy ügyes kezű anyuka gondoskodik.

Kovács Gábor azt tervezi, hogy polgármesteri irodája mellett a város közintézményeiben mindenképp helyet kap a Kisalfölddel közösen összeállított plakátjuk.

 

Várjuk a bemutatkozásokat


A Kisalföld szerkesztősége továbbra is várja egyénektől, közösségektől a településükkel kapcsolatos, a lébényiekéhez hasonló, jellemző cselekvéseket, történéseket tartalmazó listát az ilyenekvagyunk@kisalfold.hu címre. A határidő május 15. A szerkesztőség a beérkezett állításokat összegyűjti és plakáttervezetet készít. De ezt a beküldő önmaga is elkészít(tet)heti – az általunk biztosított sablon felhasználásával. A Kisalföld nyomtatott és online kiadása minden egyes települési plakátot bemutat. (Tudnivalók bővebben és a plakátkészítéshez szükséges sablon letölthető a www.kisalfold.hu/ilyenekvagyunk internetes oldalról.)

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Amira szerető családra talált

„Amira életét mentheti meg a készülék" címmel számoltunk be a Kisalföld április elsejei… Tovább olvasom