Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Közösséget épít a Voluta

Civil szervezeteket, baráti köröket és vállalkozásokat kovácsol össze a Voluta Nemzetközi Vízikarnevál immár kilencedik éve. A június 25–28. között meghirdetett program mára a város egyik hivatalos fesztiváljává vált.
Sok az újdonság a Voluta fesztivál háza táján – erről számoltak be a június 25–28. közötti program szervezői tegnap.

Az egyik, hogy a programokért ettől az évtől a Flesch kft. felel, a technikai hátteret a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. biztosítja. A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület a Voluta versenyeit koordinálja.

Csütörtökön a Lajta-túrával kezdődik a program, mely szombaton sport- és egészségnappal egészül ki. Itt, a városban is elérhető huszonnégyféle sportág mutatkozik be. Szombaton délelőtt 9 órától ugrálóvárak, mobil kalandpark, felfújható játékok, játékos vetélkedők és játszóház fogadja a legkisebbeket, családokat. A programba bekapcsolódik a Futura és a FIÓK Ifjúsági Klub is. Pénteken és szombaton este koncerteken szórakozhatnak a kilátogatók.

Idén mintegy félszáz csapat ül hajóba. Szombaton a felnőtteké a pálya. Vasárnap az általános és középiskolások ébresztik fel a sárkányt.

A Hunyadi-iskola csapatában tanárok és diákok együtt versenyeznek majd a sárkányhajós-megmérettetésen.
A Hunyadi-iskola csapatában tanárok és diákok együtt versenyeznek majd a sárkányhajós-megmérettetésen.

Folyófórum


A Kisalföld a „Lajta mindenkié" kampánya keretében Folyófórumot szervez a Voluta idején, június 27-én, szombaton délután 2 órától az Itatónál felállított Kisalföld-sátorban. Ide várjuk a városlakókat, a szakmai és a civil szervezetek képviselőt. A fórumon rövid vitaindító előadások hangzanak el vízügyes és turisztikai szakemberektől folyóinkról, az ezek nyújtotta lehetőségekről, gondjaikról, terveikről. Bemutatjuk az európai jó gyakorlatokat is. A fórum nyitott. Mindenki megfogalmazhatja véleményét, céljait, panaszait folyóinkkal kapcsolatosan. Az itt elhangzottakat összegezzük, s a Kisalföldben meg is jelentetjük. Várjuk minden lokálpatrióta részvételét, támogatását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs telekadó a magánüdülőkre

Dunasziget adórendelete a száz négyzetméternél nem nagyobb építménnyel beépített telek esetében,… Tovább olvasom