Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

Közel egymilliárd forintos fejlesztés a Veritasnál Dunakilitin

Közel egymilliárd forintos fejlesztést hajt végre a Veritas Kft. az idén a Győr- Moson-Sopron megyei Dunakilitin; az európai autóipar számára üzemanyag vezetékrendszereket gyártó társaság 2012-ben mintegy 10 százalékkal növeli termelését, s a tavalyival megegyező, 10,5 milliárd forintos árbevétellel számol - mondta Jáger Tibor ügyvezető az MTI-nek.
A beruházás keretében gépeket, berendezések, új technológiákat vásárolnak, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy az autóipar folyamatosan megújuló igényei szerinti termékeket tudjanak gyártani. A német Veritas AG 100 százalékos leányvállalata elsősorban a Volkswagen csoportnak és a BMW-nek szállítja az üzemanyag rendszereket.

A beruházások folyamatosak, amelyeket az tesz szükségessé, hogy a három-öt év alatt kifut egy-egy termék, s helyettük újak kerülnek a gyártmányskálába - mondta az ügyvezető.

Az 1.200 munkatársat foglalkoztató társaság bérmunkát végez az anyavállalatnak, tevékenysége nyereséges. Az esetenként hiányzó munkáslétszámot bérbevett dolgozókkal pótolni tudják, nagyobb gondot jelent viszont, hogy nehezen találnak felsőfokú műszaki végzettségű szakembereket, akikre egyebek között a gyártási folyamat fejlesztésben szükség lenne - mondta Jáger Tibor.

A német Veritas csoport éves árbevétele 600 millió euró, amelynek 36-38 százalékát a Dunakilitin működő kft. adja. A magyarországi társaság a csoport legnagyobb termelőüzeme.

A Veritas konszern autóipari beszállító, nyolc országban több mint 5.000 dolgozót foglalkoztat, főbb gyártmányai az üzemanyag rendszerek, továbbá a turbócsövek és a fröccsöntött termékek.

Olvasóink írták

 • 4. babyke 2012. augusztus 29. 15:46
  „Amióta a mozgóbért kitalálták azóta 1-szer kaptunk 100%-ba,de azóta 7%-8%-12-24% ...stb,ha 2 szombatot bemész kapnál mozgóbér-2 is(+9000ft),de mivel ahány százalék a mozgóbéred,annyi százalék a mozgóbér-2!!!
  Nincs külföldi munkás??? Akkor a Szlovák,Román,sőt már megjelentek a Mexikóiak is!!!
  Elhiszem,hogy nyereséges a cég,gratulálok hozzá!!!”
 • 3. jucuska07 2012. augusztus 20. 13:41
  „Ne aggódj itt nem fognak elküldeni senkit alig tudnak embert találni...Ugye ha egyszer az igazgató ilyent kijelentett hogy pénzzel nem lehet motíválni az embereket...Akkor mivel?Mondjuk én tudom...Juttatások elvonásával ha nem dolgozol eleget,táppénzre mész stb...”
 • 2. pamutzokni 2012. augusztus 20. 06:43
  „Inkább létszámleépítésre :)
  A régi cégem is fejlesztett.
  Régen egy gép - egy ember volt a felállás.
  Jött az új, modernebb gépsor és lőn: egy ember - két gép.
  Eredménye: egy egész műszaknyi embert kirúgtak.”
 • 1. torabora 2012. augusztus 20. 05:56
  „Azt hittem már bérfejlesztésre is jut.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felavatták a Futura természettudományos élményközpontot Mosonmagyaróváron

Mindig azok értek el sikereket, akik válság idején is fektettek a tudásba, a kultúrába - hangoztatta… Tovább olvasom