Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Korszerű magzati szívhangfigyelő készülék a Karolina Kórháznak

Mosonmagyaróvár - Egy korszerű ikerfejes magzati szívhangfigyelő készülékkel és klímaberendezéssel gazdagodott a Karolina Kórház a Moson Megyei Nők Egyesülete kezdeményezésére.

Mérföldkőként értékelte a korszerű ikerfejes magzati szívhangfigyelő készülék beszerzését dr. Barcza István, a Karolina Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályának vezetője. Az eszközt a Moson Megyei Nők Egyesülete kezdeményezésére és összefogásával vásárolták.

Tavaly ősszel a civil szervezet közel félmillió forintból járult hozzá a Karolina Kórház szülészeti osztályán a lassan több mint harmincéves ikerfejes magzati szívhangfigyelő készülék javításához. A műszer azóta is működik. Pénteken egy jóval korszerűbb, ugyancsak ikerfejes ctg-gépet vehettek át a szülészet munkatársai az egyesület újabb gyűjtésének köszönhetően. Bár a gép használt, de jóval fiatalabb a többi már meglévő berendezéshez képest. Segít abban, hogy a várandós kismamák ellátása minél magasabb színvonalon és megbízhatóbban történjen a jövőben, dr. Barcza István szerint ikerterhességek esetében is használható.

Technikai fejlesztés: A kórház munkatársai és az adományozók az ikerfejes ctg-gép mellett.
Technikai fejlesztés: A kórház munkatársai és az adományozók az ikerfejes ctg-gép mellett.

Az egyesület külön kiemelte, hogy az összeg felét olyan vállalkozók, magánemberek, önkormányzati képviselők adták, akik eddig még náluk nem adományoztak. A másik felét pedig azok, akik eddig is támogatták jótékony célú gyűjtéseiket. Egy helyi cég továbbá klímaberendezéseket is felajánlott az osztálynak. 

A gép segít abban, hogy a várandós kismamák ellátása minél magasabb színvonalon és megbízhatóbban történjen a jövőben, dr. Barcza István szerint ikerterhességek esetében is használható.
Portálunk azon kérdésére, hogy milyen adományokat várnak még a részlegre, a szakemberek elmondták: további klímaberendezéseket is szívesen látnának, egy jó minőségű ultrahangkészüléknek, digitális lázmérőknek és vérnyomásmérőnek is örülnének. A virágboltok az osztály dekorációjához növényekkel járulhatnának hozzá, de munkaruhákra is szükség lenne többek között. A szülészet és nőgyógyászat egyébként a Rajka és Vidéke Takarékszövetkezetnél külön alszámlaszámmal rendelkezik, ahol a pénzbeli adományokat lehet elhelyezni.

Olvasóink írták

 • 9. MMMM 2010. augusztus 08. 09:12
  „Nagyon szomorú, hogy városunkban is ennyi kapzsi ember él,akik azoktól az asszonyoktól sajnálják ezeket a szülést "könnyítő" megoldásokat, amelyeket pályázatok útján nyert a kórház. Szégyellhetik magukat, Önöknek vagy nincsen még gyermekük, akiért az ember mindent megtenne, csak tudja, hogy rendben van a fejlődése magzat korban. Ezt is tudja nyújtani a CTG készülék...
  És ha még a klímát is sajnálják a szülő nőtől, aki lehet, hogy amíg Ön a strandon hűsöl a vízben, ő már 2 napja vajúdik gyötrelmes fájdalmak közt, SZÉGYELLJE MAGÁT!
  Nem minden a politikáról szól!!!”
 • 8. invektus 2010. július 26. 22:13
  „TUDJÁTOK HOGYKORMÁNY ILL VÁLASZTÁSI KAMPÁNYRA MENNYI PÉNZ ELFOJIK

  magyarorzág adosságát már RÉG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  kilehetett volna fizetni

  HOPPÁ HOPSZI

  talán nem kellene HITELT FELVENÜNK

  BASZAMEG”
 • 7. 1hangya 2010. július 26. 14:23
  „Példaértékű! Kár, hogy CSAK ennyi ember mosolyog a fotón! (Szerintem lehetnének többen is..) Köszönet a mosonmagyaróvári nők nevében!”
 • 6. kíváncsi 2010. július 26. 07:34
  „Ez egy a szülés alatt és a szülést megelőző hetekben a magzat, vagy magzatok szívhangját figyelő, valamint a fájásokat mérő készülék. Ezt a kórházban lehet használni, és maszekolástól függetlenül mindenkinél!!!! Ahogy a szülőszobák klímája is mindenki kényelmét szolgálja. De egyszerűen nem értem, miért kell mindig más zsebében turkálni, mindent gúnyolni, rögtön a rosszat látni. Ezek az adományok igenis nagy dolgok a kórház életében, és főleg a várandós kismamákéban. Reméljük, sok egészséges baba jön a világra segítségükkel. És miért nem feltételezhető, hogy egy képviselő sajátjából ad? Attól, hogy nem megszokott, még lehet. És példaértékű az is, ha a keretéből ilyenre ad.”
 • 5. nagy_greg 2010. július 26. 04:41
  „4. Börzöcki_Jancsi, Csak a légkondi gépek (beszereléssel) kb 750eft-ba kerültek. Na, akkor milyen "párszázezer forintos adományról" beszélsz, Te hálátlan ember? Ha az én cégemnek adnának bármit is, én is engedném, hogy "mosolyogjanak". Ja, Te mit adtál a kórháznak???”
 • 4. Börzöcki_Jancsi 2010. július 25. 21:44
  „Azért nevetséges, hogy párszázezer forintos adományért ennyi ember mosolyog a képen. Főleg a képviselőknek nem lenne ott semmi keresnivalója, csak az adófizetők pénzét osztogatják, nem a sajátjukat. Minden elsimerésem az adományozóknak, de ne azért adjanak, hogy utánna az újságban moslyoghassanak.”
 • 3. Ettyi 2010. július 25. 20:59
  „Dehogynem.Ha maszek megyek dokihoz,akkor is a kórházba hív UH.-ra.”
 • 2. invektus 2010. július 25. 20:29
  „:) Remélem NEM !! fognak a müszerrel MASZEKOLNI !!

  :)”
 • 1. kíváncsi 2010. július 25. 20:21
  „Köszönet a gyors segítségért a Flexum Dolgozói Alapítványnak, Nyitrai Józsefnek, az Unger családnak, az UFM Egyesült Habanyaggyártó Bt-nek, Dr. Nagy Istvánnak, a Tokasz Kft-nek, Király Csabának, Muráncsik Lászlónak, a PC Centrum Számítástechnikai Szaküzletnek és a MOTECH Acélszerkezet- és Gépgyártó Kft-nek, valamint a Richter Gedeonnak.
  A két szülőszoba mobil és fali klímáiért pedig az R.G.R. Kersd. Kft. vezetőjének Rózsás Gábornak.
  Minden tisztelet az adományozóknak, példaértékűek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári zenés esték

A Szövetség Mosonmagyaróvárért Egyesület szervezésében a helyi ifjúsági fúvószenekar adott koncertet… Tovább olvasom