Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Körjegyzőből városi aljegyző

A kimlei körjegyzőség éléről érkezett Mosonmagyaróvár új aljegyzője. Fehérné Bodó Mariann szerint jól tudja majd kamatoztatni a közigazgatásban eddig eltöltött tizenhét év tapasztalatait a városházán.

Még tavaly októberi alakuló ülésén határozott a képviselő-testület az aljegyzői pályázat kiírásáról. A városházán ez az álláshely ugyanis betöltetlen, az önkormányzati törvény szerint viszont az aljegyző alkalmazása kötelező. A testület végül decemberben második körben döntött a poszt betöltéséről, s Fehérné Bodó Mariannt választották aljegyzőnek.

Fehérné Bodó Mariann a kimlei körjegyzőség éléről került a városházára. Az új aljegyző tizenhat éve dolgozik a közigazgatásban, ebből is az elmúlt tizenkettőt Kimle jegyzőjeként töltötte. Mint mondja, az új munkakör új kihívásokat és feladatokat jelent számára, ami során az eddigi tapasztalatait jól tudja majd hasznosítani.

Fehérné Bodó Mariann: Tizenkét év után úgy gondoltam, hogy fejlődni kell, továbblépni és újabb szakmai kihívásokat keresni, ezért pályáztam meg a mosonmagyaróvári aljegyzői állást.
Fehérné Bodó Mariann: Tizenkét év után úgy gondoltam, hogy fejlődni kell, továbblépni és újabb szakmai kihívásokat keresni, ezért pályáztam meg a mosonmagyaróvári aljegyzői állást.


– Már középiskolás korom óta tudatosan, határozott elképzelésekkel készültem a közigazgatási pályára. Kiváló szakemberektől sajátíthattam el az elméleti tudást, az eddigi munkám során pedig rengeteg szakmai tapasztalatot szereztem. Kimle jegyzőjeként meglehetősen sokrétű volt a feladatom, folyamatosan adódtak olyan kihívások, amikkel más településeken nem találkoztak. Ilyen volt például az időközi választás, helyi népszavazás, Károlyháza elszakadásával új község megalakulása, körjegyzőség létrehozása, a minőségirányítási rendszer és az elektronikus iktatás bevezetése is. A kimlei hivatalban az elmúlt évek során olyan kiváló szakembergárdát sikerült összehozni, akik munkájukkal teljes mértékben a két település érdekeit szolgálják.

– Tizenkét év után úgy gondoltam, fejlődni kell, továbblépni és újabb szakmai kihívásokat keresni, ezért pályáztam meg a mosonmagyaróvári aljegyzői állást. A város aljegyzőjeként a szervezési és koordinációs osztályt vezetem. Ez az osztály fogja össze a városházi munkát, idetartozik a képviselő-testület és bizottságok működése, a szervezési és választási ügyek, a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, a pályázatok, a nemzetközi kapcsolatok, az ügyiratkezelés, a kisebbségi önkormányzatok, a kommunikáció.

– Sok tekintetben az eddigihez hasonló, ám számos új dologgal is jár ez a munka, ami megtisztelő feladat és egyben nagy szakmai kihívás is számomra. Nemrégiben álltam munkába a városházán, az itt dolgozó kollégák és vezetők nyitottan, segítőkészen fogadtak, és úgy érzem, én is nyitott vagyok mindenre, ami előreviszi a munkát – mondja Fehérné Bodó Mariann.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetőket fogad az ipari terület Kimlén

Az idén már befektetőket fogad az ipari terület Kimlén, a négyhektáros terület infrastrukturális beruházását közel 58 millió forintos ráfordítással valósították meg. Tovább olvasom