Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Kocsisorba rohant, meghalt a kamionos Rajkánál - fotók

Ismét halálos áldozatot követelt az M15-ös autóút kedden Rajka közelében. Ezúttal egy kamionos vesztette életét vélhetően figyelmetlensége miatt, miután az álló kocsisorba rohant.

Az autópálya kezelő szakemberei kátyúzási munkákat végeztek az autóút M1-es sztráda felé vezető oldalán. Emiatt félpályás korlátozás volt érvényben ezen a szakaszon, szabályos kitereléssel, jelzőőrös irányítás mellett.

Halálos baleset Rajkánál. Fotó: M. Á.


A Rajka felől érkező járművek megálltak a tilos jelzésénél, amikor a sor végén várakozó cseh nyerges vontatóba – vélhetően figyelmetlenség miatt – szinte fékezés nélkül belerohant egy lengyel kamion.

Az ütközés következtében a lengyel teherautó 54 éves vezetője olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Holttestét a mosonmagyaróvári tűzoltók feszítő-vágó segítségével emelték ki a roncsból. Az elöl álló kamion sót szállított, az ütközéstől a rakományának egy része az útra borult.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére az M15-ös autóutat teljesen lezárták, a forgalmat elterelték. Emiatt a 150-es út mosonmagyaróvári bevezető szakaszán és a városban alakult ki óriási torlódás.

Korábban:

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. munkatársai útjavítási munkálatokat végeztek 2013. február 26-án délután az M15-ös számú autóúton. A közlekedőket segítendő jelzőőri irányítás mellett félpályán haladt a forgalom.

A Rajka irányából érkező kocsisort a jelzőőr megállította. A járműoszlopban utolsóként várakozó cseh forgalmi rendszámú nyerges szerelvénybe hátulról ütközött bele egy lengyel kamion, akinek sofőrje a helyszínen életét veszítette.

A helyszínelés és műszaki mentés idejére a rendőrök a forgalmat elterelték.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. Pancserr 2013. február 28. 21:46
  „Kamionos is egy jófajta <moderálva>. Számtalanszor tapasztaltm még sík, egyenes úton, hogy egysávos úton, vagy ahol lehetetlen előzni, ott 60-nal cammognak. Élvezik, hogy feltarthatják a többi gépjárművezetőt.Bezzeg a kétsávos úton tekernek. 90-nél többel nem tudnak menni? Ez is csak egy meskete :) Ui. számtalanszor megéltem, hogy minimum 110-el döngettek......”
 • 39. Contar 2013. február 28. 08:48
  „35. ?!?
  Senki nem végezhet (végezhetne!) úgy egy tevékenységet, hogy azzal mások életét vagy testi épségét-egészségét veszélyeztesse!
  Ja, és ez Mankának is szól, bár tudom csak trollkodik itt!”
 • 38. Lone_wolf.. 2013. február 28. 08:18
  „34. Hajts jó gyorsan és csinálj sok szenyót, tévéz többet közben,elemezd a tőzsdét, olvass újságot, telefonálj, előzz sokat!:)))”
 • 37. tgkv 2013. február 27. 20:37
  „Tisztelt"28"
  Pontosan így van.Ma nekem holnap neked.A kamionos ezt tudja, vállalta.Neki ez a szakmája ezért van úton.
  A személyautós akár otthon is maradhat,mehet vonattal, stb.Az árut is lehetne akár vonaton vinni,és a vasútállomásról majd lovaskocsin kivisszük a boltba építkezésre.Nem probléma, a kamionos pillanatok alatt átképzi majd magát kocsissá vagy mozdonyvezetővé.Csak aztán nehogy tüntetés legyen a drágulás miatt.”
 • 36. oxana 2013. február 27. 17:01
  „34. Mankapunka, kímélj meg hozzászólásoddal.”
 • 35. ?!? 2013. február 27. 16:50
  „A szidalmazóknak üzenném, hogy meg lehet próbálni akár csak egy napot eltölteni teherautóban, UTASKÉNT ...
  Sanszos, hogy hamar csend lenne itt! :)”
 • 34. Mankapunka 2013. február 27. 16:10
  „oxana

  Képzeld, néha még kenyeret is vágunk, kenjük a vajas kenyeret, hozzá karikákra kolbász, közben meg a laptopról szól az előző heti sorozat összes része.”
 • 33. krisz76 2013. február 27. 15:09
  „Egyik kamionos majdnem Hegyeshalom és Bezenye között levitte a vasúti sorompót . Piros jelzést kapott még valahogy átment és utána a sorompó is lement. Furcs volt mért jönnek kamionok illetve egy busz ezen az uton. Interneten olvastam. Részvétem a családnak.”
 • 32. oxana 2013. február 27. 14:51
  „Részvétem a kamionos családjának. Egyszer nem vigyázott és életébe került. Nem szidom a kamionosokat, de! Az M1-en elkerültünk egy román kamionost, a soför ujságot olvasott, a kormányra kiterítve! Majdnem rosszul lettem. A vezetés közbeni evésröl, telefonálásról, kormányra fölrakott lábakról már nem is beszélek. Vagy a kétsávos autópályán elözni akar, a másik kamionos nem engedi be, hol lassulnak, hol gyorsulnak és ez így megy jó néhány percig. Nem az idöhiány zavar, hanem az ilyen hiábavaló cselekedet. Mögöttük meg egyre növekszik a sor. Hangsúlyozom, tisztelet a kivételnek.”
 • 31. trucker_wife 2013. február 27. 12:15
  „Kedves niccolo!

  És a Robur sofőr nélkül ment? Ennyi erővel térjünk vissza a vadászathoz és a gyűjtögetéshez, ez esetben valóban nem tudnék indokot mondani. Nem kínánom a kaminoskat az egekbe magasztalni, tény, hogy minden munka követel lemondást és alkalmazkodást. Én csupán arra akartam rámutatni, hogy a negatív általánosítás a személyüket illetően az ő esetükben sem állja meg a helyét.”
 • 30. niccolo 2013. február 27. 10:58
  „Trucker wife. A homo sapiens nek sem állt meg az élet,mert nem volt kamion,mi vagyunk a bizonyíték. Régen is elég volt a Robur tgk. elvitte ami kellett,nem haltak éhen az országban. Valami jobb indokot találjon ki!”
 • 29. nemtudom2 2013. február 27. 10:04
  „27
  Azért nem szentek.Sőt!
  Volt szerencsém ahhoz, ahogy egy - két kamionos fröcsögi a másik melóst (tanárt,orvost,hókotróst,multist,eladót,rendőrt.stb). Ezért nekem sincs róluk jó véleményem.
  A legsz.rabb duma pedig "De gondolom akkor nem problémázol mikor leveszed a polcról a terméket amit megszeretnél vásárolni" Köszönöm megoldom , a kertembe, termelőtől elhozom, stb., még az is lehet, hogy a legtöbb a "saját" alkatrészeit szállítja és nem élelmiszert.”
 • 28. hümm 2013. február 27. 09:53
  „Benézte, fáradt volt talán ,és sajnos az életébe került neki a figyelmetlensége.Péknek lisztes lesz a keze, az asztalos levágja kezének darabjait, a sofőr meg garambolozik, és ha szerencséje van túléli. Őszinte részvétem a távolban élő hozzátartozóknak.”
 • 27. trucker_wife 2013. február 27. 09:06
  „olvasó68
  Nem a holdról jöttem, a párom kamionos....és minden hétvégén hazavárom. Lehet mondani, hogy elfogult vagyok, de azt hiszem normális és logikus gondolkodással egyértelmű, hogy a fuvarozás e formája nélkül megállna az élet. De ha van jobb ötleted oszd meg velünk is, hidd el én is jobban örülnék, ha a párom minden este mellettem lenne és nem csak heti másfél nap jutna a családi életre.”
 • 26. Contar 2013. február 27. 07:57
  „Uraim, itt lehet fényezni, mattultatni a dolgokat, a lényegen akkor sem változtat : álló kocsisor bárhol, bármikor kialakulhat, még 4 sávos autópálya minden sávján is. Aki ebbe belehajt, az biztosan (100 % !) hibázott !”
 • 25. niccolo 2013. február 27. 07:49
  „Manka. Mindig az út és a látási viszonyok szerint kell(ene) vezetni! Kátyúzás,baleset vagy műszaki hiba, akkor sem megyek bele a másikba,nem?”
 • 24. Pikulics 2013. február 27. 02:46
  „Lehet, hogy rosszul számolok:
  A kamionnak ki kell huzodnia, meg kell tennie 18 métert, hogy a két kabin egymás mellé kerüljön, majd további 18 métert, hogy az elözött kamion elé kerüljön. További minimum 5+5 méter a kihuzodás és besorolás. Ez ugye 46 méter (minimum)
  2km/h különbséggel az kis hiján másfél perc.
  Itt már a guta kerülget.
  Vissza az eredeti témára: állo sorba rohanni, ahoz elalvás kell.
  Belém is futhatott volna.”
 • 23. Mankapunka 2013. február 27. 00:59
  „?!? Szép leírás!!!!! :)

  HT Kelet-Európa részén Oroszország fekszik.

  Oké, tényleg hibázott a csóka, de egy gyorsforgalmi utat kátyúzni???? Főleg ilyenkor???? Ilyenkor miért nem akarja senki sem felelősségre vonni az államot? Jah, ahhoz már nyuszikák vagytok.”
 • 22. piszkos_fred 2013. február 26. 23:11
  „11. olvasó68:

  90-el többel nem mehetnek (elektronika), esetleg dombnak lefelé. Visszanézik, ha kijátszák, komoly büntetést kapnak.
  Legalább járnál utána mielőtt ilyen tudatlanságról teszel bizonyságot.

  Mellesleg ha arányosítanánk, hogy hány kamionos okoz balesetet az összes megtett kilóméter alatt illetve hány autós elég érdekes eredmények jönnének ki.”
 • 21. piszkos_fred 2013. február 26. 23:07
  „5. olvasó68!

  De gondolom akkor nem problémázol mikor leveszed a polcról a terméket amit megszeretnél vásárolni, illetve csomagot rendelsz valahonnan.
  Könnyű ám levenni a polcról az árút, nemgondolva arra, hogy hogyan is került oda.
  Éljél kamionok nélkül, de viseld is akkor a következményeit.”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kühne-ügy - Lobbicsoportot hoznának létre

Tovább olvasom