Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Két nap szórakozás városközpontiaknak

Mosonmagyaróvár - Az Egyesület a Városközpontért szeptember 11–12-én, pénteken-szombaton a Flesch Károly Kulturális Központban és környékén szervezi meg a Városközpontiak Napját.

A rendezvény pénteken este fél 6-kor nyílik meg, Németh Killer Sándor gitárműsorát követően a Power, majd este 8 órától a Beatrice és a soproni Juice koncertezik.

Szombaton fél 9-kor indulnak a programok. Este a Moson Big Band koncertjét az Unisex lemezbemutató nagykoncertje, tűzijáték, utcabál a siófoki Blokk együttessel követi, este fél 11-től szerepel a sztárvendég, Solymos Tóni és zenekara.

A kulturális központ környékén lesz továbbá a délelőtt folyamán főzőverseny, vetélkedő óvodásoknak, társasjáték és családi játékok a Táltos Családi Kör közreműködésével, aszfaltrajzverseny, tűzoltó-bemutató, délután 2 órától a népi mesterségek mutatkoznak be és virágkötészeti show is lesz. A művelődési házban 9 órától egészségügyi szűrésekre lehet jelentkezni. A Fácános utcában reggel 8 órakor családi sportvetélkedő, majd futó-, kerékpár- és rollerverseny mozgatja meg a résztvevőket, később autós- és motorosbemutatókkal is készülnek.

Olvasóink írták

 • 11. RickCartman 2009. szeptember 12. 19:31
  „SN, ez így korrekt.Magam is részt veszek rendezvényeken,van, hogy nem csak nézőként.Így nem zavar a zene, a tömeg,a hangpróba sem.Az alkohollal pedig tényleg nincs mit tenni,a kocsmás példád is rendben.Más vonal nyitása ez ügyben:a tegnapi Ricse-koncert előtt(!),és után is számomra elképesztően nagy számú részeg tizenévest láttam a környéken,ránézésre 12-13 év körüli lányokat például,ahogy csoportosan hánytak;aki éppen nem, az pedig visított artikulátlanul.Szép jelenet volt...a jó hangulathoz biztosan hozzá tartozik(jóllehet magam vagy 25 éve voltam Ricsén utoljára,de emlékeim szerint hozzátartozott igencsak).Viszont elképzeltem az angyalarcú kislányok szüleit,mit szólnának szemük fényéhez ebben a percben;illetve ezek vajon hogyan mennek haza így,de ez már más téma, nem is a én dolgom.”
 • 10. SN 2009. szeptember 12. 13:42
  „RickCartman!

  Elképzeléhető, hogy csak a negatív kritikáidra emlékszek. Fátylat a múltra.
  A hangpróbák pedig elengedhetetlen részét képezik minden koncertnek, előadásnak. Ebbe bele kell törődni. Tegnap több "beállást" végig hallgatam; gyors és jó munkát végzett a technikus. Nem kellett fél órát ütni-húzni-zsinnyegtetni minden hangszert.

  A hazafelé tartó "bagzó-macskák" pedig tényleg zavaróak. Bár ha belegondol az ember, az ilyen fajta "kultúrlények" azóta léteznek, hogy vannak vendéglátóegységek. Gondolj csak bele: amikor bezárt a kocsma 100 évvel ezelött, akkor is csoportosan indultak haza az emberek és énekeltek telitorokból. Ez most sincs másképp.

  A rongálást viszont elitélem! Arra nincs mentség, még az alkohol sem!

  U.i.: Rengeteg rendezvényen részt veszek ilyen-olyan okból...”
 • 9. RickCartman 2009. szeptember 11. 19:44
  „SN,úgy őszintén:van olyan rendezvény.Látom, ritkán tévedsz ide, ritkán írok negatív vélemény rendezvényről, itt sem értetted az iróniát.Most úgy őszintén:van neked humorérzéked?
  Olvasd inkább 8.kommentet.
  Akik ott élnek, nem biztos, hogy gyönyörűségüket lelik benne..azt mondják, a hangosság még oké, de előtte az ú.n."hangpróbák"plusz egy fél nap, illetve utána jó ideig a hazafelé tartó" kulturált"szórakozók(akik már nem szomjasak)órákig bagzó macskaként visítanak a környék játszóterein,ezzel együtt semmi negatívum nincs benne.Látogass el te is sok ilyen rendezvényre!”
 • 8. Börzöcki_Jancsi 2009. szeptember 11. 19:04
  „Kedves Muráncsik Úr!
  Javaslom, hogy a saját lakóhelye környezetében tartson ilyen rendezvényeket, a vársoközponti egyesület pedig tegye azt, amiért alakult. Még csak egy órája kezdődött a rendezvénye, de már most elviselhetetlen a hangzavar. A nyári fesztiválon is folyamatosan szólt a zene, de az egyáltalán nem zavarta a városközpontban élőket, mert ott normális keretek közt folyt a zenélés. Kedves képviselő úr, ha önnek tetszik a kemény metál ás rock zene, akkor kérem hallgassa otton és ne kényszerítse rá az egész városközpontra. Az egyesület pedig tegye a dolgát és védje a városközpontiak érdekeit.”
 • 7. Imcsi 2009. szeptember 11. 16:26
  „Mindkét rendezvény nyert volna vele, a kilátogatókkal együtt, ha nem egyszerre tartanák a kettőt! Én sem tudok kétfelé szakadni, így talán ingázni fogok a két helyszín között, bár így is lesz amiről lemaradok! Sajnos!”
 • 6. SN 2009. szeptember 11. 14:02
  „Civac!

  Nem ártott volna egy tökös ember az önkormányzatnál, aki megmondja a Gabennak, hogy ácsi! A rendezvényedet nem most tartod, hanem mondjuk 2 hét múlva.”
 • 5. civac 2009. szeptember 11. 04:37
  „nincs a városban egy kulturális koordinátor? tudnék ajánlani néhány ismerős munkanélkülit a posztra...
  miért kell egyszerre két rendezvényt tartani?
  pfff”
 • 4. SN 2009. szeptember 10. 22:13
  „RickCartman!

  Most úgy őszintén; Létezik olyan rendezvény, amiről neked nincs negatív véleményed?

  ÁLtalánosságban:
  Elmondanám, hogy a Művközpontnál tartott szabadtéri rendezvények száma közel csak a fele az 3-4-5-6 évvel ezelöttieknek. Ezek alapján volt olyan, aki hónapokig nem aludt a folyamatos zaj miadt?!”
 • 3. RickCartman 2009. szeptember 10. 19:22
  „de jó lesz, a nyári fesztivál után ismét dübörög a minőségi zene, már úgy hiányzott...”
 • 2. vizsla 2009. szeptember 10. 11:45
  „a város szégyene hogy egyszerre tartják a két rendezvényt!”
 • 1. Imcsi 2009. szeptember 10. 10:35
  „Bár már 13 éve nem vagyok ottani, azért asszonypajtással ellátogatunk a rendezvényekre!
  Azt viszont nem értem, mért pont ezen a hétvégén van a várárokban egy másik vendégcsalogató esemény!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szigetköz ízei a vármegye boraival

A ˝Szigetköz ízei, vármegye borai˝ fesztivált szeptember 11–13. között szervezik meg a Várkertben. Tovább olvasom