Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Kertépítő verseny apróságoknak

Apró kezek, csodakertek címmel kertépítő versenyt hirdettek nagycsoportos óvodásoknak és első osztályos kisdiákoknak. Minden csapat pénzdíjat nyerhet – néhány mosonmagyaróvári vállalkozás támogatásával.
Mosonmagyaróvár önkormányzata, a Dzsungelország Kft.
és a Városüzemeltető Kft. együttműködésével a nagycsoportos óvodások és elsős kisdiákok részére Apró kezek, csodakertek címmel kertépítő versenyt hirdetett.

Az Apró kezek, csodakertek kertépítő verseny szervezői és támogatói a sajtótájékoztatón.
Az Apró kezek, csodakertek kertépítő verseny szervezői és támogatói a sajtótájékoztatón.

– Tudatosan arra törekszünk, hogy a város valamennyi lakója azt érezze: jó itt élni. Büszkék vagyunk arra, hogy Mosonmagyaróvár a legfiatalabb város. A gyermekek környezettudatos nevelése, formálása kiemelt célunk – fogalmazott Nagy István mosonmagyaróvári polgármester a sajtótájékoztatón.

Lobitz Ákos a vetélkedő ötletgazdájaként arról beszélt, hogy a június 3-án, vasárnap délelőtt 9 órakor a Magyar utcán kezdődő vetélkedőn 13 csoport méri össze kreativitását. A Lajta-parti város valamennyi óvodájából jelentkeztek és több iskola is képviselteti magát. Feladatuk egy egyméterszer félméteres ágyásba kigondolt és megalkotott fantáziakert kialakítása. A növényanyagot a szervezők díjmentesen biztosítják.

A versenyt támogatja továbbá a Mosonmagyaróvár Környezetvédelméért Közalapítvány, valamint helyi vállalkozások (ZinkPower Moson Kft., a PEZ, az Augsberger Gyepszőnyeg Kft., a Motim, a Rekultív kft., a Szabó és Társa Belsőépítészeti Kft., az UFM és a Lemanit Kft.).

A sajtótájékoztatón jelen lévő cégvezetők – mint elmondták – azért álltak az ügy mellé, mert fontosnak tartják a gyermekek környezettudatos gondolkodásának formálását. A kertépítő versenyen egyébként valamennyi gyerekcsoport pénzdíjat nyer intézményeik javára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezernégyszázan tekertek a béke jegyében

Ezernégyszázan csatlakoztak az idén huszonharmadszor megszervezett béke-kerékpártúrához Pozsony és… Tovább olvasom